België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

WitWay
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Dakgoten

Dakgoot

Voor een nieuwe dakgoot bent u bij Witway aan het juiste adres. Onze hoogwaardige goten hebben een lange levensduur. Hemelwater wordt zonder problemen weggeleid. Kiest u voor een standaard model of heeft u liever een design dakgoot? U vindt het allemaal in ons uitgebreide assortiment. Ook de bijpassende hulpstukken kunnen wij leveren. Naast dakgoten kunt u bij ons ook een PVC mastgoot en zinken bakgoot bestellen. Wij hebben voor elke woning de juiste goot!

Dakgoot PVC

Bij Witway vindt u alleen hoogwaardige onderdelen voor uw hemelwaterafvoer. Dit geldt ook voor onze dakgoot van PVC en bakgoot PVC. Wij werken alleen samen met de meest vooraanstaande fabrikanten zodat we u altijd een hoge kwaliteit kunnen garanderen. De PVC dakgoot is gemaakt van duurzaam kunststof en is bestand tegen extreme weersinvloeden. Zo bent u ervan verzekerd dat u lang zult genieten van uw nieuwe dakgoot van PVC.

Dakgoot 150 mm

U vindt in ons assortiment dakgoten modellen met verschillende breedtematen. De dakgoot van 150 mm breed is een populair model. Heeft u een woning met een groot dakoppervlak? Dan is het wellicht beter om een bredere dakgoot te kiezen. Een bredere goot zorgt ervoor dat het hemelwater snel en efficiënt afgevoerd wordt. Wilt u zeker weten dat een dakgoot van 150 mm geschikt is voor uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers geven u graag advies.

Dakgoot wit

Bent u op zoek naar een dakgoot in wit? Dan zit u goed bij ons. U vindt bij ons dakgoten van Nicoll Ovation in verschillende kleuren. Zo kunt u onder andere kiezen uit lichte, frisse tinten zoals wit en zand en klassieke kleuren zoals donkerblauw en groen. Wij bieden daarnaast bijpassende hulpstukken voor een dakgoot in wit en andere kleuren. Zo bestelt u in een keer uw complete stijlvolle regenwaterafvoersysteem!

Dakgoot kopen

Heeft u besloten dat u een nieuwe dakgoot wilt kopen? Dat kan eenvoudig online bij Witway. U kiest zelf de gewenste goot en lengte. Het is ook mogelijk om overige benodigdheden zoals hulpstukken, regenpijpen en PVC lijm mee te bestellen. Wij hebben een grote eigen voorraad en hanteren snelle levertijden. Als besluit bij Witway uw dakgoot te kopen, kunt u vaak binnen enkele werkdagen al aan de slag met de montage van uw nieuwe hemelwaterafvoersysteem!

Veelgestelde vragen

Hoe dakgoot vervangen?

De eerste stap is het verwijderen van de oude dakgoot en de beugels waarop deze gemonteerd is. Kiest u voor een dakgoot met hetzelfde ontwerp en dezelfde diameter? Dan kunt u de beugels laten zitten als ze nog stevig en intact zijn. Let er bij een schuin dak goed op dat het bevestigingspunt van de dakgoot aan de daklijst in één lijn ligt met de dakpannen, dat wil zeggen zo laag mogelijk onder de laagste dakpan. U voorkomt daarmee dat het water over de daklijst loopt. Let er bovendien op dat de dakgoot richting de regenpijp iets schuin afloopt. Zorg ervoor dat het hoger gelegen uiteinde van de dakgoot goed afgesloten is. Daarvoor kunt u gebruik maken van een eindstuk.

Welke dakgoot kiezen?

Dat hangt vooral af van de grootte van uw dak. Een 4 inch mastgoot is in de meeste gevallen ruim voldoende wanneer het gaat om het dak van een gemiddelde schuur of een kleine tuinhuisje. Een dakgoot met een diameter van 6 inch is een uitstekende keuze bij een dakoppervlak tussen de 35 en de 115 m2. Naast de mastgoot kunt u ook kiezen voor een bakgoot met een meer rechthoekig in plaats van een rond design. Verder heeft u de keuze uit dakgoten van diverse materialen zoals zink, pvc en polyester.

Hoe dakgoot monteren?

Om te voorkomen dat er een laagje water blijft staan moet een dakgoot in een licht schuine helling richting de regenpijp lopen. Dat betekent dat u de beugels waar de dakgoot op komt te rusten niet waterpas naast elkaar legt maar in een licht dalende lijn. Zorg er daarom voor dat de dakgoot per meter ongeveer 5 mm lager komt te liggen. Om uiteindelijk verbinding te maken met de regenpijp of kiezelbak heeft u een gootuitloop of uiteiendloop nodig. Het hoogste punt van de dakgoot moet worden afgesloten met een einduitstuk, zodat er langs de zijkant geen water wegspat of -stroomt. De dakgoot is eenvoudig aan de beugels vast te zetten en kan indien nodig op maat worden gezaagd.

Waarom dakgoot kopen bij WitWay?

In onze webshop vindt u de beste materialen voor de scherpste prijzen. Naast dakgoten bestelt u bij ons net zo gemakkelijk een scherp geprijsde regenpijp die daarbij aansluit. Er zijn verschillende oplossingen om het water definitief af te voeren, bijvoorbeeld door de regenpijp aan te sluiten op het riool, een aparte afvoer of een infiltratieput of -krat. Ook deze onderdelen koopt u bij WitWay voordelig online. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over de aanleg van uw complete hemelwaterafvoer. Heeft u vragen? Neem dan gerust op met onze klantenservice!

Installatiemateriaal

Z