België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Vijver filtersystemen

Een vijver met gezonde vissen komt binnen handbereik met een goede vijverfilter. Hiermee haalt u kleinere en grote vuildeeltjes moeiteloos uit uw vijverwater, zodat uw vijver weer glashelder wordt. De grootte van het vijverfilter dat u nodig heeft hangt grotendeels af van uw totale vijverinhoud en de aard van de begroeiing. Een vijverfilter is bij WitWay verkrijgbaar in verschillende afmetingen voor onder andere vijvers met een inhoud van 5.000, 8.000, 15.000 to wel 24.000 liter. Voor een goede doorstroming van uw vijverwater naar uw vijverfilter heeft u een vijverpomp nodig. De benodigde pompcapaciteit is afhankelijk van de totale omvang van uw vijver. Informatie hierover vindt u bij onze uitgebreide productsystemen.

Vijverfiltersystemen

Bij een optimaal functionerende vijverfilter zijn meerdere vijverfiltersystemen met verschillende kamers nodig. Grove borstels in het eerste compartiment zorgen voor het verwijderen van grote vuildeeltjes. Daarna volgt een kamer met fijnmazige filtermatten die het kleinere vuil wegfilteren. Tot slot is er een speciale ruimte voor vijversubstraat. Vijversubstraat is verrijkt met speciale bacteriën die dood organisch materiaal afbreken en in voedingsstoffen voor uw vissen omzetten. Bij al onze vijverfiltersystemen behoort plaatsing van een UVC licht tot de mogelijkheden. Dit speciale licht doodt alle voor uw vijver schadelijke micro-organismen. Voor al uw vragen kunt u bij onze deskundige klantenservice terecht.

Vijverfilter kopen

Bij Witway kunt u in alle soorten en maten een vijverfilter kopen. Zo maakt een vijverskimmer vast deel uit van onze uitgebreide collectie. Dit is een elektrisch aangedreven vijverfilter dat u op het oppervlak van uw vijver kunt laten ronddobberen. Ondertussen worden grove en fijne vuildeeltjes uit uw vijverwater verwijderd. Het resultaat is een schonere vijver met voldoende zuurstof. Bij grotere vijvers met Koi karpers heeft een vijverfilter met kamersysteem de voorkeur. Deze bijzondere vissen gedijen alleen goed in zuurstofrijk water. Wanneer u kiest voor een van onze luchtpompen schept u voor hen een goed leefklimaat.