België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Hemelwaterafvoer

Een goede hemelwaterafvoer heeft vele voordelen. Het belangrijkste is wellicht dat regenwater snel wordt weggeleid van uw woning. Hierdoor verkleint de kans op lekkage aanzienlijk. Bij WitWay vindt u een ruim assortiment producten om een hoogwaardige hemelwaterafvoer aan te leggen. Wij hebben onder andere diverse dakgoten en hulpstukken. Ook voor een regenpijp zit u goed bij ons. Bekijk direct ons complete assortiment onderdelen voor uw hemelwaterafvoer online!

hemelwaterafvoer

Hemelwaterafvoer dakgoot

Een hoogwaardige goot is een essentieel onderdeel van uw hemelwaterafvoer. Welke dakgoot u kiest, hangt af van uw woning en uw persoonlijke voorkeuren. Bij WitWay vindt u afvoersystemen van diverse materialen. Of u nu kiest voor zink, staal of PVC, u kiest bij ons altijd voor een hoge kwaliteit hemelwaterafvoer. Elke dakgoot in ons assortiment doorstaat moeiteloos zware weersomstandigheden. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat regenwater ook bij zware buien snel wordt afgevoerd.

Hemelwaterafvoer in de grond

infiltratiesysteem

U kunt uw hemelwaterafvoer in de grond aansluiten op een infiltratiesysteem. Hierin wordt regenwater opgeslagen, zodat het in drogere periodes gedoseerd kan worden afgegeven aan de grond. Op deze manier zorgt u ervoor dat de vochtigheidsgraad van de grond beter in balans blijft. Dit komt de planten in uw tuin zeker ten goede! U heeft bij ons uitgebreide keuzemogelijkheden als u uw hemelwaterafvoer in de grond wilt laten aansluiten op een infiltratiesysteem. Bekijk direct ons complete assortiment putten en kratten online!

Hemelwaterafvoer berekenen

Om regenwater snel af te kunnen voeren, dient uw systeem over voldoende capaciteit te beschikken. Het is daarom belangrijk om de minimale afmetingen van uw hemelwaterafvoer goed te berekenen. Het oppervlak van uw dak speelt hierbij een grote rol. Hoe groter het dak, hoe meer water het opvangt en hoe meer regen er door uw afvoersysteem verwerkt moet worden. Om u op weg te helpen, hebben wij voor de verschillende dakoppervlaktes de minimale afmetingen van dakgoten en regenpijpen op een rij gezet.

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Afmetingen voor een regenpijp:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

De hoeveelheid regenwater die verwerkt kan worden geldt per buis. Als u de afmetingen van uw dak weet, kunt u met de bovenstaande maten eenvoudig zelf de vereisten voor uw hemelwaterafvoer berekenen. Heeft u bijvoorbeeld een dak van 200 m2? Dan heeft u aan twee regenpijpen van 100 mm genoeg om het regenwater snel en efficiënt af te voeren.

Hemelwaterafvoer PVC

U heeft jarenlang profijt van een hemelwaterafvoer van PVC. Wij kunnen de benodigde onderdelen in diverse afmetingen leveren. Daarnaast hebben wij ook een ruim aanbod aan kleuren zoals blauw, rood, koperkleur en wit. Hierdoor kiest u moeiteloos een afvoer uit die perfect aansluit bij de stijl van uw woning. Een hemelwaterafvoer van PVC zet u zelf gemakkelijk in elkaar. Afhankelijk van het gekozen systeem doet u dit door de onderdelen over elkaar te schuiven, of door ze te verlijmen. Met beide methodes bent u verzekerd van een sterke afvoer met een lange levensduur.

Hemelwaterafvoer aanleggen

Als u een hemelwaterafvoer wilt aanleggen, bent u bij WitWay aan het juiste adres! Wij hebben alle benodigde onderdelen zoals regenpijpen, dakgoten, bladscheiders en een vergaarbak in huis. Ons complete assortiment vindt u online. Hierdoor kunt u thuis op uw gemak uw complete hemelwaterafvoer samenstellen. U profiteert bij ons niet alleen van scherpe prijzen, maar ook van een snelle verzending. Hierdoor kunt u snel uw nieuwe hemelwaterafvoer aanleggen!

Veelgestelde vragen

Hoe dakgoot vervangen?

De eerste stap is het verwijderen van de oude dakgoot en de beugels waarop deze gemonteerd is. Kiest u voor een dakgoot met hetzelfde ontwerp en dezelfde diameter? Dan kunt u de beugels laten zitten als ze nog stevig en intact zijn. Let er bij een schuin dak goed op dat het bevestigingspunt van de dakgoot aan de daklijst in één lijn ligt met de dakpannen, dat wil zeggen zo laag mogelijk onder de laagste dakpan. U voorkomt daarmee dat het water over de daklijst loopt. Let er bovendien op dat de dakgoot richting de regenpijp iets schuin afloopt. Zorg ervoor dat het hoger gelegen uiteinde van de dakgoot goed afgesloten is. Daarvoor kunt u gebruik maken van een eindstuk.

Welke dakgoot kiezen?

Dat hangt vooral af van de grootte van uw dak. Een 4 inch mastgoot is in de meeste gevallen ruim voldoende wanneer het gaat om het dak van een gemiddelde schuur of een kleine tuinhuisje. Een dakgoot met een diameter van 6 inch is een uitstekende keuze bij een dakoppervlak tussen de 35 en de 115 m2. Naast de mastgoot kunt u ook kiezen voor een bakgoot met een meer rechthoekig in plaats van een rond design. Verder heeft u de keuze uit dakgoten van diverse materialen zoals zink, pvc en polyester.

Hoe dakgoot monteren?

Om te voorkomen dat er een laagje water blijft staan moet een dakgoot in een licht schuine helling richting de regenpijp lopen. Dat betekent dat u de beugels waar de dakgoot op komt te rusten niet waterpas naast elkaar legt maar in een licht dalende lijn. Zorg er daarom voor dat de dakgoot per meter ongeveer 5 mm lager komt te liggen. Om uiteindelijk verbinding te maken met de regenpijp of kiezelbak heeft u een gootuitloop of uiteiendloop nodig. Het hoogste punt van de dakgoot moet worden afgesloten met een einduitstuk, zodat er langs de zijkant geen water wegspat of -stroomt. De dakgoot is eenvoudig aan de beugels vast te zetten en kan indien nodig op maat worden gezaagd.

Waarom dakgoot kopen bij WitWay?

In onze webshop vindt u de beste materialen voor de scherpste prijzen. Naast dakgoten bestelt u bij ons net zo gemakkelijk een scherp geprijsde regenpijp die daarbij aansluit. Er zijn verschillende oplossingen om het water definitief af te voeren, bijvoorbeeld door de regenpijp aan te sluiten op het riool, een aparte afvoer of een infiltratieput of -krat. Ook deze onderdelen koopt u bij WitWay voordelig online. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over de aanleg van uw complete hemelwaterafvoer. Heeft u vragen? Neem dan gerust op met onze klantenservice!

Installatiemateriaal

Z