België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland

Zuigslang set

Bij WitWay leveren we professionele zuigslangsets die zijn ontworpen voor het gemakkelijk aansluiten van je waterpomp. De aanzuigslang is aan beide uiteinden uitgerust met koppelstukken, waardoor je de slang eenvoudig kunt aansluiten op de pomp en direct in gebruik kunt nemen. De aanzuigslang sets worden gemonteerd geleverd!

De meest verkochte waterpompen zijn zelfaanzuigende pompen zoals centrifugaalpompen, meerwaaierpompen en beregeningspompen. Deze waterpompen zuigen het water op uit een bron, sloot, watertank of een waterput om het vervolgens via een waterslang of ondergrondse leidingsysteem te transporteren naar bijvoorbeeld de sproeiers. Aan de zuigkant van een waterpomp heb je een zuigslangset nodig.

Waarvoor dient een zuigslangset?

De zuigslang set bestaat uit alle onderdelen die nodig zijn zodat je waterpomp probleemloos water kan aanzuigen. De set bestaat uit een zuigslang, aansluitkoppelingen, een terugslagklep met korf en sterke RVS slangklemmen.

Voetklep met korf zuigslang setDoordat er aan het uiteinde van de zuigslang een terugslagklep met vuilkorf zit wordt voorkomen dat grof vuil wordt aangezogen. De terugslagklep zorgt ervoor dat de pomp en zuigslang niet leegstromen zodra de pomp uitstaat. Zet je de pomp weer aan, heb je direct water!

Een ander voordeel van een voorgemonteerde zuigslangset is dat alle onderdelen stevig zijn vastgedraaid waardoor er geen lekkage van lucht of water optreedt. Dit is belangrijk omdat als de pomp lucht aanzuigt je een (grote) terugval kunt verwachten in water debiet (hoeveelheid) en druk.

De aansluitkoppeling voor aan de ingang (zuigzijde) van de waterpomp is eAansluitkoppeling waterpompen 3-delige standpijpkoppeling met slangtule. Dit is een demontabele koppeling me als voordeel dat je de de zuigslang heel eenvoudig kunt vast draaien zonder dat de hele zuigslang rondjes mee draait. Breng wel teflontape of beter nog kolmat tape aan op de koppeling voor een waterdichte verbinding!

Wil je in de herfst voor de vorst periode de pomp opbergen dan draai je eenvoudig de wartel los met een waterpomptang.

Hoe plaats je het zuigfilter in de sloot?

In een bron heb je geen last van vuil zoals kroos en bagger, maar in de sloot is dat wel aanwezig. Het schoonste water bevindt zich 30 tot 50 cm onder het oppervlak. We adviseren de korf op die hoogte in de sloot te plaatsen zodat je zo min mogelijk last hebt van het aanzuigen van vuile delen. Hiermee voorkom je dat je sproeiers of druppelslang verstopt raken.

Tip: Heb je last van troebel water of ben je bang dat er toch kroos wordt mee gezogen? Plaats dan enkele meters drainagebuis met een afsluitkap aan het einde van de aanzuigslang. Hierdoor blijft het vuil buiten de drainageslang en zuigt je pomp schoon water op zonder deeltjes.

Ik wil zelf de zuigslangset samenstellen. Wat heb ik nodig?

Heb je een afwijkende diameter of lengte zuigslang nodig dan kun je de zuigslagset ook zelf samenstellen. Alle losse onderdelen zijn uit voorraad leverbaar. Heb je bijvoorbeeld een nostalgische handpomp op een steiger staan recht boven het water dan heb je maar een zuigslang nodig van 1 of 2 meter en bespaar je geld tov de aankoop van de standaard 7 meter lange set.

Deze onderdelen heb je nodig bij het samenstellen van je eigen zuigslanset op maat. Bij de meeste pompen is de aanzuigkant voorzien van binnendraad en neem je een slangkoppeling met vleugelmoer met buitendraad (ook wel standpijpkoppeling).

Vanaf de pomp gezien heb je nodig:

Waarom 2 x 2 slangklemmen? Door 2 slangklemmen achter elkaar vast te draaien zorg je ervoor dat de slangkoppelingen goed waterdicht en luchtdicht aan de zuigslang komen te zitten.

Filters