België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Regenpijp

U bent bij WitWay aan het juiste adres voor alle onderdelen voor uw regenwaterafvoer. Van een dakgoot tot hulpstukken en een regenpijp, wij hebben het. U vindt bij ons diverse vooraanstaande merken zoals Nicoll. Onze producten zijn leverbaar in diverse materialen. Zo stelt u bij ons eenvoudig een hemelwaterafvoer zink samen. U heeft bij ons niet alleen de keuze uit diverse materialen, maar ook uit vele kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rode, zwarte of witte regenpijp? Bij WitWay vindt u altijd een hemelwaterafvoer die volledig voldoet aan uw wensen!

hemelwaterafvoer

Regenpijp PVC

Bent u op zoek naar een hoogwaardige regenpijp? Dan is PVC een uitstekend materiaal. Wij hebben diverse regenpijpen met een KOMO keurmerk in ons aanbod. Hierdoor bent u verzekerd van producten van absolute topkwaliteit. Om iedereen van dienst te kunnen zijn, hebben wij een ruim assortiment regenpijpen in diverse lengtematen en diameters. U maakt uw regenpijp PVC eenvoudig korter met een ijzerzaag. Zo zorgt u er zelf voor dat de afvoerbuis perfect op uw hemelwaterafvoersysteem past!

Regenpijp zink

Met een regenpijp van zink haalt u een duurzaam product in huis. Dit sterke materiaal is corrosiebestendig, waardoor u er jarenlang profijt van heeft. De hemelwaterafvoerbuis is leverbaar in diverse diameters. Voor kleine en middelgrote daken is een doorsnede van 80 mm voldoende. Heeft uw woning een groot dakoppervlak? Dan raden wij een regenpijp van zink met een diameter van ten minste 100 mm aan. Om de levensduur te verlengen, kunt u uw hemelwaterafvoerbuis beschermen tegen vandalisme. Hiervoor zijn onze anti-klimbeugels zeer geschikt. Deze vindt u, net zoals vele andere accessoires en hulpstukken, in het uitgebreide assortiment van WitWay!

Regenpijp aansluiten

Als u zelf uw regenpijp wilt aansluiten, is dat heel eenvoudig. U hoeft enkel de onderdelen in elkaar te schuiven en er ontstaat direct een waterdichte verbinding. Het is niet nodig om de onderdelen van de hemelwaterafvoer te verlijmen. De HWA-buizen zet u met beugels vast aan het gebouw. Hierdoor wordt de complete hemelwaterafvoer op zijn plaats gehouden. Met dit systeem kunt u op een stevige manier uw regenpijp aansluiten, zodat die ook bij harde wind en regen perfect blijft functioneren.

hemelwaterafvoer

Regenpijp wit

Een hemelwaterafvoer is een essentieel onderdeel van uw woning. Met een regenpijp in wit laat u uw afvoer perfect aansluiten bij de stijl van uw huis. Bij WitWay bestelt u naast afvoerbuizen ook dakgoten en hulpstukken in dezelfde kleur. In ons ruime assortiment vindt u naast een regenpijp in wit, alles om een compleet hemelwaterafvoersysteem samen te stellen. Met bochten, T-stukken en moffen zorgt u ervoor dat uw afvoer helemaal past bij uw woning. Bekijk direct ons complete aanbod online!

Regenpijp kopen

In onze webwinkel vindt u alles om uw eigen regenwaterafvoer samen te stellen. U kunt bij ons eenvoudig een regenpijp kopen. Ook alle hulpstukken om uw afvoer aan te sluiten, hebben wij in ons assortiment. Wilt u regenwater opslaan voor later gebruik? Maak uw afvoer dan compleet met een vulautomaat voor de regenton van Nicoll. Deze sluit perfect aan op de hoogwaardige regenpijpen en dakgoten van hetzelfde merk. Wij hebben een grote eigen voorraad. Hierdoor kunnen wij de meeste producten snel verzenden. Een regenpijp kopen doet u daarom het beste bij WitWay!

Veelgestelde vragen

Wat is een regenpijp?

Een regenpijp is een rechtstandig geplaatste buis die het regenwater van het dak afvoert naar het riool of een infiltratiesysteem. Bij een schuin dak wordt de regenpijp aangesloten op een dakgoot, bij een plat dak op een kiezelbak met gootuitloop. Er zijn regenpijpen leverbaar van verschillende materialen zoals zink, PVC en staal. Om ze aan te sluiten op de muur wordt meestal gebruik gemaakt van beugels die u gemakkelijk in de muur vastschroeft. Om verstopping van de regenpijp aan de bovenzijde te vervangen, is het plaatsen van bladvangers en boldraadroosters aan te raden.

Hoe werkt een regenpijp?

Het water dat de regenpijp instroomt valt onder invloed van de zwaartekracht vanzelf naar het laagste punt, waar u de buis op het riool of een infiltratiesysteem aansluit. Bij schuine daken wordt het water middels een dakgoot naar de regenpijp geleid. Om die reden is het belangrijk dat dit onderdeel in een licht schuine hoek wordt gelegd (zo’n 5 mm daling per meter dakgoot). Bij een plat dak komt het water via de kiezelbak en de gootuitloop in de regenpijp terecht.

Hoe regenpijp monteren?

U monteert een regenpijp aan de muur met behulp van een beugel of zadel. Wanneer dat in verband met de beschikbare ruimte nodig is, kunt u de regenpijp met speciale hulpstukken in een bocht leggen. Met onderdelen zoals een T-stuk kunt u water van twee verschillende kanten richting de regenpijp transporteren. Wilt u een gedeelte van het regenwater opvangen om uw tuin te beregenen in tijden van waterschaarste? Maak dan gebruik van een vulautomaat die u op een regenton kunt aansluiten.

Waarom regenpijp kopen bij WitWay?

In onze webshop vindt u alle materialen die u nodig heeft om een complete hemelwaterafvoer aan te leggen. Zo bestelt u naast een regenpijp net zo gemakkelijk andere onderdelen zoals dakgoten, kiezelbakken, bladscheiders en andere praktische benodigdheden. Onze regenpijpen kunnen met behulp van speciale moffen probleemloos worden verbonden met een andere regenpijp of de dakgoot. Tot slot vindt u op onze website uitgebreide informatie over de juiste diameter voor uw regenpijp. Deze is afhankelijk van uw dakoppervlak. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Installatiemateriaal

Z