België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Zweetslangen

Als tuinliefhebber weet je dat de juiste irrigatie essentieel is voor prachtige borders en weelderige plantenbakken. Hier kan de zweetslang uitkomst bieden. Maar wat is een zweetslang en waarom zou je deze in je tuin moeten overwegen?

Wat is een zweetslang?

Met een zweetslang haal je een efficiënt irrigatiesysteem in huis. De installatie is moeiteloos: je koppelt de zweetslang simpelweg aan je watertoevoer. Eenmaal aangesloten, begint de zweetslang langzaam water over de volledige lengte te laten vloeien. Dit resulteert in een gelijkmatige en precieze bewatering van je planten bij de wortels, zonder verspilling.

Duurzaamheid en waterbesparing tot wel 30%

Een van de meest overtuigende redenen om voor een zweetslang te kiezen, is de duurzaamheid ervan. Dit efficiënte beregeningssysteem helpt je niet alleen een weelderige tuin te behouden, maar het bespaart ook water. In feite kun je tot wel 30% aan water besparen ten opzichte van traditionele irrigatiemethoden. Dit is niet alleen gunstig voor je waterrekening, maar ook voor het milieu.

Bewateren alleen daar waar het nodig is

Met een zweetslang wordt er geen water verspild op ongewenste plekken, en het water komt precies daar waar het nodig is: bij de wortels van je planten. Je plaatst de slang eenvoudig tussen je borders, planten of zelfs in de grond, zodat het water direct bij de wortels wordt afgegeven. Dit minimaliseert verdamping en verlies door afloop, wat resulteert in een effectievere en efficiëntere beregening. Dit betekent dat er geen verspilling is, en je planten precies krijgen wat ze nodig hebben.

Kortom, met een zweetslang breng je duurzaamheid en precisie naar je tuinbewateringssysteem. Het is een investering in een weelderige tuin, terwijl je tegelijkertijd bewust omgaat met ons kostbare water. Ontdek de voordelen van een zweetslang en ervaar hoe eenvoudig en efficiënt beregenen kan zijn. Bespaar water, behoud groen en geniet van een prachtige tuin.

Kiezen voor een zweetslang of druppelslang?

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je tuin te bewateren, heb je wellicht gehoord van zweetslangen en druppelslangen. Beide soorten slangen vallen onder de categorie druppelbevloeiing. En beide opties waterbesparend zijn, zijn er enkele cruciale verschillen die bepalen welke het beste bij jouw tuin past.

Zweetslang: poreuze waterafgifte

Een zweetslang is herkenbaar aan zijn poreuze buitenwand, waardoor water geleidelijk uit de slang sijpelt. Dit langzame afgifteproces zorgt voor een gelijkmatige bewatering van je tuin. Er is echter één belangrijk aspect om in gedachten te houden: een zweetslang heeft geen constante druk. Hierdoor kan het begin van de slang meer water verliezen dan het einde, vooral als de slang langer is.

Druppelslang: gelijkmatige waterafgifte

In tegenstelling tot de zweetslang heeft een druppelslang kleine gaatjes om de 33 cm waar het water uit druppelt. Het belangrijkste voordeel is dat een druppelslang een constante druk behoudt over de gehele lengte. Dit betekent dat zowel het begin als het einde van de slang dezelfde druk behouden en evenveel water afgeven. Dit resulteert in een uiterst gelijkmatige bewatering.

De juiste keuze voor jouw tuin

De keuze tussen een zweetslang en een druppelslang hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je tuin, de waterdruk en de specifieke behoeften van je planten. Een zweetslang kan ideaal zijn voor kleinere tuinen of gebieden met lagere waterdruk, terwijl een druppelslang beter geschikt kan zijn voor grotere tuinen waar gelijkmatige bewatering van cruciaal belang is.

Beide opties zijn waterbesparend en milieuvriendelijk, waardoor je met een gerust hart kunt kiezen voor een duurzame manier om je tuin te voorzien van de nodige hydratatie. Het draait allemaal om het begrijpen van de specifieke eisen van jouw tuin en de voordelen van elk systeem om de beste keuze te maken voor een weelderige, gezonde tuin. Ontdek welk irrigatiesysteem het beste bij jou past en geniet van het gemak van slimme bewatering.

Het aanleggen van een zweetslang

Een zweetslang is een uitstekende keuze voor slimme tuinbewatering, en het aanleggen ervan is een fluitje van een cent. Met een standaard Gardena koppeling is het aansluiten op je watertoevoer, of het nu je buitenkraan (met een kraanstuk), regenton of waterpomp is, zo gepiept. We nemen je mee door de stappen voor het aanleggen van een zweetslang, zodat je jouw tuin moeiteloos van de juiste hydratatie kunt voorzien.

Stap 1: Aansluiten op de watertoevoer

Dankzij de handige Gardena koppeling is het bevestigen van de zweetslang aan je watertoevoer een fluitje van een cent. Of je nu kiest voor je vertrouwde buitenkraan, een regenton of een waterpomp, de koppeling past perfect en zorgt voor een probleemloze verbinding.

Stap 2: Plaats de zweetslang

De zweetslang is flexibel en gemakkelijk te hanteren. Nadat je deze op de watertoevoer hebt aangesloten, leg je de slang gewoon op de plek waar je wilt bewateren. Je kunt de slang indien nodig op maat maken met een daarvoor geschikte druppelslang/zweetslang schaar.

Stap 3: Beveilig met grondpennen

Om ervoor te zorgen dat de zweetslang op zijn plaats blijft, gebruik je grondpennen om deze stevig vast te zetten. Dit is vooral handig als je de slang bovengronds gebruikt of als je extra bevestiging nodig hebt.

Stap 4: Aftakkingen en koppelingen

Wil je meerdere zweetslangen aan elkaar koppelen of een aftakking maken naar een ander deel van je tuin? Dan kun je eenvoudig zweetslang koppelingen gebruiken. Hiermee kun je je bewateringssysteem aanpassen aan de specifieke behoeften van je tuin.

Stap 5: Onder de grond, ook dat kan!

Als je ervoor kiest om de zweetslang onder de grond te leggen, hoef je je geen zorgen te maken over grondpennen. Het gewicht van het zand houdt de slang stevig op zijn plek, waardoor je tuin er netjes en georganiseerd uitziet.

Het aanleggen van een zweetslang is een moeiteloos proces dat binnen de kortste keren is voltooid. Je kunt je tuin op een efficiënte en milieuvriendelijke manier van water voorzien, en dat allemaal met het gemak van een zweetslang. Ontdek de voordelen van geavanceerde tuinbewatering en geniet van een weelderige, goed verzorgde tuin.

Een zweetslang automatiseren met een besproeiingscomputer

Het automatiseren van je zweetslang is verrassend eenvoudig en biedt ultiem gemak. Met de toevoeging van een besproeiingscomputer tussen je buitenkraan en zweetslang, kun je nauwkeurig instellen wanneer en hoelang de zweetslang moet worden ingeschakeld. Dit betekent dat je geen handmatige controle meer nodig hebt, zelfs niet als je op vakantie bent. Laat de zweetslang het werk doen en geniet van een weelderige tuin zonder zorgen. Ontdek hoe je jouw tuinbewatering kunt stroomlijnen en vereenvoudigen met een geautomatiseerde zweetslang!

Veelgestelde vragen

Hoeveel water geeft een zweetslang?

Onze zweetslangen leveren een waterafgifte van 2 tot 4 liter per meter per uur en zijn geschikt voor een maximale waterdruk van 4 bar. De exacte hoeveelheid water die uit de slang stroomt, hangt af van de mate waarin je de kraan opent en de waterdruk van je watertoevoer.

Hoe lang kan een zweetslang maximaal zijn?

De geschikte lengte van je zweetslang hangt af van de beschikbare watertoevoer. Bij gebruik van een regenton wordt meestal een maximale slanglengte van 15 meter aanbevolen, aangezien er doorgaans weinig tot geen druk aanwezig is. Als je echter een buitenkraan gebruikt, kun je tot wel 25 meter aan slanglengte gebruiken en zelfs nog een aftakking maken zonder verlies van druk. Voor grotere oppervlakken is het overwegen van een waterpomp als watertoevoer een slimme keuze. Met een beregeningspomp is er altijd voldoende druk beschikbaar, waardoor je zelfs tot 100 meter slanglengte kunt gebruiken voor effectieve beregening.

Kan ik meerdere zweetslangen aan elkaar koppelen?

Ja, het is mogelijk om meerdere zweetslangen aan elkaar te koppelen, bijvoorbeeld als je een groter gebied wilt bewateren. Hiervoor kun je speciale zweetslang koppelingen gebruiken om de slangen met elkaar te verbinden.

Zijn er speciale zweetslangen voor verschillende soorten gewassen?

Er zijn geen specifieke zweetslangen voor verschillende gewassen, maar je kunt de lengte en plaatsing van de slang aanpassen aan de behoeften van specifieke planten of tuinbedden.

Filters