Drainagebuis

Wanneer u op zoek bent naar een geschikte drainagebuis bent u bij WitWay aan het juiste adres! Drainage is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond. Het wordt vooral toegepast op landbouwgronden en paarden rijbanen, maar het is ook geschikt voor uw tuin. Heeft u bijvoorbeeld overtollig water op uw gazon staan, of een kelder die regelmatig onderwater staat, dan kan een drainagebuis dé uitkomst bieden! In ons ruime assortiment vindt u vele benodigde drainagebuizen en drainage koppelingen die voldoen aan de KOMO kwaliteitseisen. KOMO is het bekendste keurmerk voor de bouw. Koop uw drainagebuis voordelig bij WitWay!

Drainagebuizen

WitWay verkoopt drainagebuizen met verschillende afmetingen. In ons ruime assortiment vindt u diameters van 50 t/m 200 mm. Alle drainagebuizen zijn op een rol van 25, 50 of 150 meter verkrijgbaar. Zo beschikt u altijd over de juiste hoeveelheid drainagebuizen! U kunt bij ons ook een drainagebuis in losse meters kopen. Bij WitWay zijn de buizen flexibel en vervaardigd van polyethyleen materiaal en zijn tevens Uv-bestendig. Polyethyleen zorgt voor zeer hoge chemische resistentie en door de Uv-bestendigheid blijven de drainagebuizen sterk en flexibel!

Drainagebuis aanleggen

Wilt u zelf een drainagebuis aanleggen? Dan is het belangrijk dat u een drainagebuis kiest dat bij de grondsoort past waar u gaat plaatsen. U kunt kiezen voor:

  • Ongeperforeerd (blind) & kaal geperforeerd. Deze zijn geschikt voor een grote weerstand tegen gronddruk en een hoge chemische resistentie.
  • Geperforeerd en omhuld met kokosvezel PP450. Geschikt voor toepassing in kleigrond om wegrotten tegen te gaan.
  • Omhuld met polypropyleenvezel PP700. Geschikt voor toepassing in zand, veen en kleigrond.

Met de drainage hulpstukken kunt u op een goede en duurzame manier een drainagebuis aanleggen. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de deskundige klantenservice van WitWay. Zij helpen u graag verder!