België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

WitWay
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainagebuis

Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Supersnelle levering
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ruim 3000m2 aan magazijn
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainagebuis

Met een hoogwaardig drainagesysteem van WitWay is wateroverlast in uw woning of op uw terrein verleden tijd. Het water wordt opgevangen in de drainagebuis en afgevoerd naar bijvoorbeeld een sloot, put of vijver. Bij WitWay vindt u een ruim aanbod buizen en drainage hulpstukken, zoals T-stukken, bochten en verloopstukken. Al ons drainagemateriaal is voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor het voldoet aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van regenwaterafvoer. Wilt u meer weten over de drainagebuis en/of de verschillende hulpstukken? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers voor deskundig advies!

Drainagebuis soorten

Bij WitWay vindt u verschillende drainagebuis soorten voor diverse toepassingen. U kunt kiezen voor een buis met of zonder omhulling. De omhulling zorgt ervoor dat water beter wordt opgenomen in de buis en voorkomt dat er gronddeeltjes in de buis terechtkomen. U heeft de keuze uit een omhulling gemaakt van nieuwe en gerecyclede polypropyleen vezels (PP450 en PP700) of kokos. De eerste variant is zeer duurzaam, de tweede (omhulling met kokos) is meer geschikt als tijdelijke oplossing. Maak uw keuze uit de drainagebuis soorten van WitWay en bestel ze eenvoudig online in onze webshop!

Welke drainagebuis?

Wilt u graag weten welke drainagebuis het beste past bij uw terrein? Bij WitWay voorzien we u graag van meer informatie. U vindt bij ons drainagebuizen in verschillende diameters, die geschikt zijn voor:

  • 50 mm: kassenbouw
  • 60 mm: landbouw, tuinen, paardrijbakken
  • 65 mm: sportvelden
  • 80 mm: tuinen, paardrijbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
  • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
  • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
  • 250 mm: mestbeluchting

Welke drainagebuis het beste past bij uw terrein is ook afhankelijk van de grondsoort. Zo is een buis met kokos omhulling zeer geschikt voor zand- en veengrond. De drainage met omhulling van polypropyleen vezels (PP700) kunt u gebruiken voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450, met uitzondering van grond met veel ijzer (roest).

Drainagebuis leggen

U kunt eenvoudig zelf een drainagebuis leggen in uw tuin, paardenbak of landbouwgrond. Verwijder eerst eventuele obstakels, zoals planten of bestrating. Vervolgens kunt u een sleuf graven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep. Dit doet u op de meest handige manier met een sleuvengraver. Wij raden u aan de drainagebuis aan te leggen in een rechte lijn, zo kan het water beter weglopen. Uiteindelijk creëert u een drainagesysteem met meerdere evenwijdige buizen. Zorg ervoor dat ze 4 tot 7 meter uit elkaar liggen, bij een paardenbak is dit 3 meter.

Om er zeker van te zijn dat de drainageslang waterpas ligt, raden wij u aan om op de bodem een dun laagje grof zand, grind of schelpen aan te brengen. Nadat u de drainagebuis in de sleuf hebt gelegd, kunt u deze opvullen met 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen. Vul de bovenste 20 cm met tuinaarde of straatzand (voor tegels). Door het zelf aanleggen van uw drainage bespaart u op kosten.

Drainagebuis werking

Bij WitWay vertellen we u graag meer over onze drainagebuis en de werking. De buis is geribbeld en voorzien van gaten. Hierdoor komt het water binnen dat wordt afgevoerd. Het hoogste punt van uw drainagesysteem sluit u af met een afsluitkap. U kunt twee drainagebuizen aan elkaar verbinden met een klikmof en een aftakking maken met een T-stuk. Aan het einde van de buis gebruikt u een eind- of rioolbuis om het water af te voeren in een sloot, vijver of put. Al deze onderdelen voor uw drainage vindt u in ons ruime aanbod drainage hulpstukken. Heeft u vragen over de drainagebuis en de werking? Onze medewerkers staan voor u klaar met uitgebreide informatie.

Drainagebuis kopen

Wilt u graag een drainagebuis online kopen? Dan zit u goed bij WitWay! We zorgen voor een snelle levering. Zo kunt u direct beginnen met het aanleggen van de drainage in uw tuin, paardenbak of landbouwgrond. Blijft er water in een kruipruimte van uw woning staan? Kies dan voor ringdrainage; hierbij liggen de buizen alleen rondom uw woning en niet in uw gehele tuin. Als er echter water in plassen blijft staan in uw tuin, raden wij oppervlaktedrainage aan. Hiermee voorziet u uw gehele tuin van drainage. Uw drainagebuis kopen doet u eenvoudig bij WitWay. U profiteert bij ons van een hoge kwaliteit en scherpe prijzen!