België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Levering in binnen- en buitenland
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Supersnelle levering
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ruim 3000m2 aan magazijn
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainagebuis

Met een drainagebuis heeft u een slimme en betaalbare oplossing om wateroverlast tegen te gaan. De werking van dit systeem is vrij eenvoudig: u graaft een aantal sleuven op de plekken waar u de afwatering wilt plaatsen. In de sleuf plaatst u vervolgens de buis voor drainage. Deze is poreus en voorzien van kleine gaatjes. Daardoor zal het water makkelijk kunnen afvoeren naar een sloot, put of andere plek voor wateropslag. Een drainagebuis wordt veel gebruikt in tuinen, weides, kassen en sportvelden vanwege de grote effectiviteit.

Drainagebuis soorten

U vindt bij ons diverse drainagebuis soorten. Deze kunnen op verschillende punten van elkaar variëren. Zo zijn er uiteraard diverse grondstoffen die worden gebruikt voor drainagebuizen. Dit kan een natuurlijk product zijn zoals kokos of een kunststofsoort zoals PVC. Daarnaast zijn deze afwateringsbuizen verkrijgbaar in diverse maten zodat u ze kunt gebruiken voor praktisch ieder doeleinde.

Welke drainagebuis het beste past bij uw terrein is ook afhankelijk van de grondsoort. Zo is een buis met kokos omhulling zeer geschikt voor zand- en veengrond. De drainage met omhulling van polypropyleen vezels (PP700) kunt u gebruiken voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450, met uitzondering van grond met veel ijzer (roest). Welke u ook nodig heeft, onze drainagebuis soorten zijn in ieder geval van de beste kwaliteit en altijd scherp geprijsd!

Drainagebuis diameter

De drainagebuis diameter die u nodig heeft, is afhankelijk van waar en waarvoor u de afwatering nodig heeft. Over het algemeen worden de kleinere maten drainagebuizen (vanaf 50 mm) gebruikt in tuinen, kassen, sportvelden en kleine weides. De gemiddelde en grotere maten (vanaf 100 mm) worden ingezet bij grotere oppervlakte grond en bij grootschalige wegenbouwprojecten. Een drainagebuis met de grootste diameter (250 mm) wordt juist weer veel gebruikt in stallen, voor het beluchten van mest.

Drainagebuis aanleggen

Een drainagebuis aanleggen is vrij eenvoudig en u vindt bij ons uiteraard meer informatie over drainage aanleggen en over welke drainage omhulling bijvoorbeeld geschikt is. In ieder geval is het bij het aanleggen van een drainagesysteem altijd zo, dat er een poreuze buis voor drainage in de grond wordt geplaatst (tussen de 60 cm en 90 cm diep) en vervolgens wordt afgedekt met grind of zand. Die afdichting zorgt er namelijk voor dat het regenwater makkelijker naar de buis wordt geleid en op die manier snel wordt afgevoerd.

Drainagebuis werking

Dankzij een goede drainagebuis werking hoeft u niet meer bang te zijn voor een overstroming in de tuin, in de kas of op het land. Overtollig regenwater wordt via de grond naar een poreuze afvoerbuis geleid, vanwaar het vervolgens naar een waterput, sloot, kanaal of speciale drainageput wordt vervoerd. Op die manier heeft u een slimme manier om wateroverlast tegen te gaan die u overigens ook nog eens zelf makkelijk installeert. Heeft u vragen over de drainagebuis werking? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Drainagebuis kopen

Een drainagebuis kopen bij WitWay heeft een aantal voordelen: in de eerste plaats vindt u in ons ruime online assortiment vrijwel alle soorten en maten buizen voor drainage. Zo kunt u voor ieder doel bij ons terecht, zowel als doe-het-zelver of als professional in de bouw. Wij zorgen er vervolgens voor dat u uw bestelling snel geleverd krijgt op de locatie waar u het wil gebruiken. Een ander interessant voordeel van een drainagebuis kopen bij ons, is dat u bovendien verzekerd bent van een vaste lage prijs!

Veelgestelde vragen

Hoe diep moet een drainagebuis?

Een drainagebuis wordt voor de beste werking geplaatst op een diepte van minimaal 60 cm en tot gemiddeld een diepte van zo'n 90 cm. Dit zorgt voor een zo goed mogelijke afwatering van overtollig (regen)water.

Waar moet je drainage op aansluiten?

Drainage kunt u aansluiten op verschillende afvoerpunten. U kunt hierbij denken aan een sloot of kanaal, maar ook is het plaatsen van een drainageput een oplossing om van een overschot aan hemelwater af te komen.

Hoe een drainagebuis leggen?

Een drainagebuis wordt gelegd in een verticaal gegraven gat in de grond, ook wel sleuf geheten. De sleuf wordt opgevuld met grind of zand. De verschillende buizen worden vervolgens aan elkaar bevestigd en aangesloten op een punt waar het water naar afgevoerd kan worden.

Wat voor grind voor drainage?

Hiervoor kunt u het beste speciaal drainagegrind gebruiken. De grootte van de korrel zorgt voor een snelle en optimale afvoer van het water. Deze grootte varieert van 4 mm tot 32 mm en wordt geplaatst in de sleuf, boven de drainagebuis.

Filters