België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

verwarmingslinten

Bevroren waterleidingen behoren tot het verleden wanneer u gebruik gaat maken van het Thermaflex verwarmingslint. Deze Thermalint werkt volledig automatisch door een ingebouwde thermostaat. In combinatie met goede leidingisolatie is het Thermalint verwarmingslint het definitieve antwoord op bevroren leidingen.

Thermaflex verwarmingslinten

Het Thermaflex verwarmingslint is geschikt voor het vorstvrij houden van:

 • Waterleidingen
 • Watermeters
 • Brandblusleidingen
 • Sprinkler systemen
 • Watervoorziening in de bouw
 • Condens afvoerleidingen bij onder ander CV-installaties
 • Leidingen in stallen
 • Leidingen op boten
 • Buitenkranen
 • Pompen
 • Afsluiters

Werking Thermaflex

De Thermalint is door Thermaflex ontwikkelt om in de winter te zorgen dat waterleidingen niet bevriezen. Het verwarminslint werkt automatisch door de ingebouwde thermostaat. De Thermalint is verkrijgbaar in diverse lengtes, varierend van 1 tot en met 61 meter en heeft een 230 V aansluitsnoer van 2 meter.
De thermostaat slaat aan bij +3°C, zodat de waterleiding vroeg op temperatuur wordt gebracht. Het verwarmingslint stopt met verwarmen bij +10°C.

Het voordeel van het Thermaflex verwarmingslint ten opzichte van andere verwarmingslinten is dat de Thermaflex zelf in- en uitschakeling regelt aan de hand van de temperatuur. Zo wordt niet onnodig stroom verbruikt.

Verwarmingslinten en tyleen/kunststofleidingen

Bij kunststofleidingen wordt aangeraden om gebruik te maken van aluminiumtape. Wanneer u dit aanbrengt op de leiding zal de warmte beter verdeeld worden, waardoor u nog meer rendement uit het verwarmingslint haalt. Het Thermaflex verwarmingslint heeft een KEMA-keur.

Voordelen Thermaflex:

 • Thermolint houdt in de winter alle leidingen ijs- en vorstvrij
 • Beschermt waterleidingen tot -40°C (bij een maximale diameter van ø38mm)
 • Gemakkelijk te monteren (geen technische kennis nodig)
 • Zelfregelend systeem, nooit te hoog stroomverbruik
 • Voorzien van KEMA-keur

Meer informatie en technische specificaties over de installatie vindt u in deze Thermaflex verwarmingslint handleiding

Bestel voordelig online uw Thermaflex verwarmingslint bij WitWay. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Let op! Het verwarmingslint niet in het (bijt) bereik van de kinderen en dieren plaatsen i.v.m. gevaarlijk hoge stroom!

Veelgestelde vragen

Wat is een verwarmingslint?

Dit is een lint dat speciaal is ontwikkeld om bevroren waterleidingen te voorkomen. Het kan ook worden toegepast op onder andere watermeters, brandblusleidingen, sprinklersystemen, bouw watervoorziening, condens afvoerleidingen en nog veel meer. Het is in verschillende lengtes te bestellen en eenvoudig aan te sluiten met behulp van speciale aluminium- of thermatape.

Hoe werkt een verwarmingslint?

Een verwarmingslint is voorzien van een eigen thermostaat en wordt aangesloten op stroom met een spanning van 230V. Zodra het kwik daalt naar 3°C, slaat de thermostaat aan zodat er snel met verwarmen begonnen kan worden. Zodra de temperatuur oploopt naar 3°C en daarboven, slaat de thermostaat vanzelf weer af. Op deze manier kampt u niet met onnodig stroomverbruik.

Hoe verwarmingslint gebruiken?

U sluit het verwarmingslint eenvoudig aan met de stekker in een storpcontact. Maak het met thermatape, ook wel aluminiumtape genoemd, vast aan de leiding die u wilt beschermen. Wanneer u te maken heeft met kunststof leidingen wordt buisisolatie aangeraden om nog meer rendement uit het lint te halen. Dankzij de inwendige thermostaat is zelf aan- en uitschakelen niet nodig.

Waarom een verwarmingslint kopen bij WitWay?

Bij ons vindt u alleen de beste onderdelen en accessoires met betrekking tot onder andere watervoorziening, ongediertebestrijding, afrastering, bouw, tuininrichting én vorstbeveiliging. Maar ook op vele andere gebieden bent u voor topkwaliteit producten bij ons aan het juiste adres. Wij maken alleen gebruik van de allerbeste merken zodat we u de hoogste kwaliteit kunnen bieden. En dat voor de scherpste prijs!

Filters