België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Uitschuifmessen

Een uitschuifmes, ook wel bekend als een uitschuifbaar mes of uitschuifbaar snijmes, is een handgereedschap dat wordt gebruikt voor verschillende snijtoepassingen. Het belangrijkste kenmerk is het uitschuifbare lemmet, waardoor de lengte van het mes kan worden aangepast aan de behoefte van de gebruiker.

Belangrijkste kenmerken en toepassingen van uitschuifmessen:

  1. Uitschuifbaar Lemmet: Het mes heeft een uitschuifbaar lemmet dat verstelbaar is in verschillende lengtes. Dit stelt gebruikers in staat de blootgestelde lengte van het mes aan te passen op basis van de taak.

  2. Veiligheid: Veel uitschuifmessen zijn voorzien van een vergrendelingsmechanisme om het lemmet op zijn plaats te houden tijdens gebruik. Dit vergrendelingsmechanisme helpt ongelukken te voorkomen.

  3. Variëteit in Lemmettypen: Afhankelijk van het model kunnen uitschuifmessen worden uitgerust met verschillende soorten lemmeten, zoals standaard snijmessen, haakmessen of gekartelde messen. Hierdoor zijn ze geschikt voor een breed scala aan snijtaken.

  4. Toepassingen: Uitschuifmessen worden vaak gebruikt voor het nauwkeurig snijden van materialen zoals karton, papier, tapijt, touw, tuinslangen kunststof en andere zachte tot middelharde materialen. Ze worden veel gebruikt in ambachtelijke projecten, bouw, verpakking en algemeen snijwerk.

  5. Handgreep: De handgreep van het uitschuifmes is meestal ergonomisch ontworpen voor comfortabel gebruik, en sommige modellen hebben een antislipoppervlak voor extra grip.

  6. Duurzaamheid: Uitschuifmessen zijn vaak robuust gebouwd en kunnen lang meegaan bij regelmatig gebruik, vooral als het lemmet regelmatig wordt vervangen.

Al met al biedt het uitschuifmes veelzijdigheid en precisie, waardoor het een handig gereedschap is om in huis hebben. Of het nu gaat om een doos op te snijden, of een touwtje door te snijden, een uitschuifmes komt altijd wel van pas. Voor de veiligheid is het na gebruik van een uitschuifmes belangrijk om het mes weer in te schuiven.

Filters