België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainage

Bij de drainage komt alles kijken wat te maken heeft met het afvoeren van regenwater of andere soorten vocht die u weg wilt voeren. Dit kan gaan om regenwaterafvoer in de tuin, op het dakterras of in een weiland of sportveld. Uiteraard is er de mogelijkheid om in huis de keuken, kruipruimte, badkamer of kelder van een vorm van drainage te voorzien, zodat u niet bang hoeft te zijn voor wateroverlast en verzekerd bent van een betrouwbare oplossing om water af te voeren.

Drainagebuizen

Met onze drainagebuizen heeft u de beste basismaterialen voor het aanleggen van een hoogwaardig afvoersysteem voor (regen)water. Een drainagebuis uit ons assortiment is vervaardigd van polyetheen (PE). In vergelijking met een Pvc-afvoerbuis profiteert u met dit materiaal van een zeer sterk en betaalbaar onderdeel dat niet splintert en bovendien makkelijk op maat te zagen is. Dat maakt PE voor drainagebuizen een interessante én voordelige oplossing, bestel daarom direct de maat die u nodig heeft!

Drainage hulpstukken

Met drainage hulpstukken heeft u een handige oplossing om een drainagesysteem aan te leggen, waarbij u bijvoorbeeld een bocht moet maken of in een krappe ruimte werkt. Denk hierbij aan een kruipruimte of kelder in uw huis. Een hulpstuk voor de afvoer van water zorgt er dan voor dat u bijvoorbeeld eenvoudig een bocht kun aanleggen in een bepaalde hoek, voor een optimale afvoer van ongewenst water. Koop uw drainage hulpstukken online bij WitWay voor een vaste lage prijs!

Drainage soorten

Met onze diverse drainage soorten bent u verzekerd van het aanleggen van een betrouwbare drainering voor verschillende doeleinden. De kleinste maten drainagebuizen (50 mm) worden bijvoorbeeld veelal gebruikt in kassen in de land- en tuinbouw. De grootste maten van een drainagebuis (200-250 mm) worden ingezet voor waterafvoer in wegen of mestbeluchting. In ons assortiment kunt u uiteraard ook terecht voor drainage soorten en onderdelen zoals een drainagebox, drainageslang en drainageput die in grootte variëren.

Drainage tuin

Voor drainage in de tuin vindt u bij WitWay gegarandeerd wat u nodig heeft op het gebied van watertechniek. Onze drainageslangen en drainage hulpstukken zijn in verschillende groottes en lengtes verkrijgbaar. Daar kunt u eenvoudig en voordelig zelf een tuindrainage aanleggen, naar uw eigen smaak en wens. Wanneer het onverwacht slecht weer wordt en er bijvoorbeeld een wolkbreuk plaatsvindt, heeft u dan de beste oplossing om met de drainage in de tuin te zorgen voor een snelle hemelwaterafvoer die tegen overstromingen beschermt.

Drainage aanleggen

Een drainage aanleggen is met een goede voorbereiding uitstekend zelf te doen, met een goed resultaat. Let hierbij goed op een aantal zaken: welke grootte van de drainagebuis heeft u nodig en op welke diepte wilt u de buis voor drainage ingraven. Ook is het van belang of u te maken heeft met zand of kleigrond. De afwerking is natuurlijk ook iets waar u rekening mee dient te houden. Dit kan bijvoorbeeld met grind rondom de afvoerbuis en daarbovenop tuintegels. Kortom, het is afhankelijk van meerdere aspecten hoe en waar u een drainage wil aanleggen.

Drainage kopen

Onderdelen voor drainage kopen, dat doet u uiteraard bij WitWay! Binnen ons online assortiment vindt u alle noodzakelijke onderdelen die u nodig heeft voor het zelf aanleggen van een volwaardig drainagesysteem. Of het nu gaat om een waterafvoer in de tuin, in huis of op een veld met kunstgras. Daar betaalt u altijd een vaste lage prijs voor en wanneer u onderdelen voor drainage wilt kopen, zorgen wij ervoor dat u dit installatiemateriaal voor hemelwaterafvoer op tijd in huis heeft!

Veelgestelde vragen

Wat betekent drainage?

Drainage betekent letterlijk afwatering en dat heeft natuurlijk betrekking op de functie waarbij dit woord wordt gebruikt: het afvoeren van water en andere vloeistoffen. Het komt uit het Engels en het wordt tegenwoordig in meerdere talen gebruikt als benaming voor afwatering.

Hoe werkt een drainage?

Het principe van drainage werkt altijd hetzelfde: op een bepaald punt in de tuin, dakgoot, wei of op een andere plek wordt een punt gecreëerd waar overtollig (hemel)water naar verplaatst wordt en vanwaar het zich verder kan verspreiden, zonder dat er wateroverlast kan plaatsvinden.

Waar drainage plaatsen?

Waar een drainage moet worden geplaatst, hangt er mede van af waar u wateroverlast wil voorkomen. In een dakgoot wordt deze over het algemeen aan de uiteinden van de goot geplaatst. In de tuin wordt drainage zo geplaatst, dat de mate van overlast zo klein mogelijk is. Dit kan bijvoorbeeld in sleuven aan de randen van uw tuin zijn.

Welke drainage voor tuin?

In de regelmaat worden in de tuin drainagebuizen geplaatst om te zorgen dat regenwater snelle de grond in trekt. Zeker bij de hardere kleigronden is dat vaak noodzakelijk. De buizen worden in sleuven geplaatst die minimaal 60 cm diep in de tuin worden gegraven.

Installatiemateriaal

Z