België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland

Tellerkopschroeven

Wat is een tellerkopschroef?

Tellerkopschroeven, ook bekend als schotelkopschroeven, houtconstructieschroeven of lenskopschroeven, zijn langwerpige schroeven met een brede kop, de tellerkop. Ze zijn ontwikkeld voor toepassingen waarbij een sterke verbinding vereist is. Ze worden hoofdzakelijk gebruikt bij de bouw van houten constructies zoals overkappingen, veranda's, boomhutten, steigers of blokhutten.

De brede kop van tellerkopschroeven biedt een groot klembereik en een uitgebreid draagvlak op de houten balk. Deze schroeven worden beschouwd als de moderne vervanger van houtdraadbouten vanwege hun eenvoudige en veel snellere bevestiging, dankzij de Torx-indruk op de kop. Het lage indraaimoment van tellerkopschroeven maakt het mogelijk om veel meer schroeven per acculading te bevestigen. Bovendien zijn ze uitgerust met een scherpe punt, waardoor ze moeiteloos in het hout kunnen worden gedraaid. Dit maakt ze handig en efficiënt bij het bouwen van houten constructies!

De tellerkopschroef is verkrijgbaar in buitengewoon lange afmetingen, speciaal ontworpen voor het bevestigen van met name houten balken in draagconstructies. De combinatie van de schroefkop, lengte, zelfborend snijpunt en de gedeeltelijke schroefdraad (deeldraad) maakt deze houtbouwschroef bijzonder geschikt voor deze toepassing. Het gladde gedeelte van de schroef, ook wel de schacht genoemd, vergemakkelijkt het aantrekken van zelfs zware houten balken tegen elkaar. Met zijn indrukwekkende trekkracht onderscheidt deze krachtpatser zich als geen ander, waardoor het in staat is om aanzienlijke belasting op je draagconstructie te dragen.

welke soorten tellerkopschroeven zijn er?

De tellerkopschroeven zijn onderverdeeld in twee categorieën: verzinkte tellerkopschroeven en RVS tellerkopschroeven. De verzinkte variant is voorzien van een zinken laag die bescherming biedt tegen oxidatie. Deze schroeven zijn sterker dan hun RVS tegenhanger, waardoor ze bij uitstek geschikt zijn voor robuustere constructies. Voor zwaardere projecten worden dan ook verzinkte schroeven aanbevolen. Aan de andere kant zijn de RVS tellerkopschroeven goed geschikt voor minder belastende constructies, zoals bijvoorbeeld een afdak. Vanwege de zachtheid van de RVS variant wordt echter aanbevolen om voor te boren. Deze varianten zijn er ook in zwart voor als je werkt met zwarte planken en balken.

Wat zijn de voordelen van tellerkopschroeven?

Tellerkopschroeven laten zich gemakkelijk en snel monteren waardoor dit type houtschroef snel wint aan populariteit op de markt. Een toenemend aantal professionals zoals timmerlieden, bouwbedrijven, hoeveniers en andere klusbedrijven maken gebruik van deze schroeven bij het construeren van overkappingen of veranda's. Met hun brede kop van 2 centimeter zorgen tellerkopschroeven ervoor dat het materiaal stevig wordt aangetrokken en op zijn plaats blijft. De grove draad vergemakkelijkt bovendien het soepel indraaien in het hout.

Tellerkopschroeven bieden verschillende voordelen in diverse toepassingen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Stabiliteit in constructies: Door hun ontwerp, met een brede en platte kop (de tellerkop), bieden deze schroeven stabiliteit en ondersteuning aan constructies, vooral bij het bevestigen van houten balken in draagconstructies.
  • Zelfborende eigenschappen: Veel tellerkopschroeven hebben zelfborende snijpunten, wat betekent dat ze gemakkelijk in het materiaal kunnen worden geschroefd zonder voorboren. Dit bespaart tijd en moeite tijdens de installatie.
  • Grote trekkracht: De combinatie van schroefkop, lengte en deeldraad resulteert in een schroef met aanzienlijke trekkracht. Dit maakt tellerkopschroeven geschikt voor het dragen van zware lasten in draagconstructies.
  • Oxidatiebestendigheid: Afhankelijk van het materiaal (bijvoorbeeld verzinkt of roestvrij staal) bieden tellerkopschroeven bescherming tegen oxidatie, wat de duurzaamheid verhoogt en de levensduur verlengt.
  • Diverse toepassingen: Tellerkopschroeven zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende constructies, variërend van zware draagconstructies tot minder belastende toepassingen zoals het monteren van een afdak.
  • Makkelijk aantrekken van materialen: Het gladde gedeelte van de schroef, de schacht, vergemakkelijkt het aantrekken van materialen, met name bij het samenvoegen van zware houten balken.

Al met al bieden deze hout constructieschroeven een combinatie van kracht, stabiliteit en gebruiksgemak, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan bouw- en constructietoepassingen.

Filters