Infiltratieput

Bij WitWay vindt u diverse producten om hemelwater snel en efficiënt de grond in te leiden. Een infiltratieput, ook wel zinkput of zakput genoemd, is hier één van. Deze put plaatst u eenvoudig in de grond. Het regenwater wordt hierin opgevangen en geleidelijk afgegeven aan de bodem. Zo heeft u geen last van waterplassen op uw terras. Naast een infiltratieput kunt u bij ons ook drainagebuizen en infiltratiekratten bestellen. Wij hebben alles voor het perfecte infiltratiesysteem!

Infiltratieput aanleggen

Wilt u graag een infiltratieput aanleggen? Dit doet u eenvoudig zelf. Het gat voor de put dient breder te zijn dan de omvang van de buis. Voor een goede werking is het van belang dat de zinkput wordt omringd door een laag van ongeveer 30 cm grind of draineerzand. Deze materialen nemen extra water op. Zo blijft uw put ook bij hevige regenval goed functioneren. Heeft u vragen over de werking van een infiltratieput of het aanleggen ervan? Neem dan gerust contact op met WitWay. Onze ervaren medewerkers staan u graag te woord.

Infiltratieput regenwater

Naast een losse infiltratieput voor regenwater vindt u bij WitWay ook varianten met een opening voor een afvoerbuis. Dit laatstgenoemde model kunt u eenvoudig aansluiten op een complexer rioleringssysteem. Welke infiltratieput voor regenwater u kiest is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Bij WitWay vindt u altijd een hoogwaardig product voor uw afvoer. Zo weet u zeker dat uw put lang meegaat en ook bij extreem weer zijn werk goed blijft doen!

Infiltratieput berekenen

U kunt eenvoudig zelf de ideale inhoud van uw infiltratieput berekenen. Uiteraard heeft u voor een grotere tuin een grotere inhoud nodig. De exacte berekening is voor zinkputten lastig te maken. Dit komt doordat deze putten een deel van het water direct afgeven aan de grond en aan de buffer. Om u toch een idee te geven van de juiste afmetingen kunt u de grootte van uw infiltratieput als volgt berekenen: aantal vierkante meters verhard oppervlak x 20 liter = de ideale inhoud van uw infiltratieput.

Infiltratieput kopen

U kunt bij WitWay eenvoudig online uw infiltratieput kopen. Ook alle andere onderdelen voor een hoogwaardig hemelwaterafvoersysteem vindt u bij ons. Zo hebben wij onder andere een vergaarbak voor een plat dak, regenpijpen en dakgoten in ons assortiment. Al deze onderdelen kunt u direct meebestellen als u besluit een infiltratieput te kopen. Zo haalt u in één keer alles in huis voor een compleet systeem. U profiteert bij ons bovendien van een scherpe prijs en een snelle levering. WitWay: voor degenen die het gaan maken!