België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Overige beitels

Een elektriciënsbeitel, ook wel bekend als een elektriciënsschroevendraaier, is een gespecialiseerd gereedschap dat voornamelijk wordt gebruikt door elektriciens. Hier zijn enkele toepassingen van een elektriciënsbeitel:

  1. Strippendraad: Elektriciënsbeitels hebben vaak een speciale inkeping of een scherp mesje aan het uiteinde, waarmee elektriciens isolatiemateriaal van elektrische draden kunnen strippen.

  2. Schroeven vastdraaien en losdraaien: Elektriciënsbeitels kunnen ook als schroevendraaier worden gebruikt. Ze zijn vaak voorzien van magnetische punten om schroeven gemakkelijk vast te houden tijdens het bevestigen of verwijderen.

  3. Buigen van draad: Het platte, brede uiteinde van de elektriciënsbeitel kan worden gebruikt om elektrische draden te buigen of vorm te geven, wat handig is bij het installeren van bedrading in elektrische schakelkasten.

  4. Aandraaien van aansluitingen: Elektriciënsbeitels kunnen worden gebruikt om schroefverbindingen in elektrische componenten, zoals stopcontacten, schakelaars en aansluitklemmen, stevig aan te draaien.

  5. Kabels strippen: Naast het strippen van individuele draadisolatie, kunnen elektriciënsbeitels ook worden gebruikt om de buitenste isolatielaag van kabels te verwijderen, waardoor toegang tot de individuele draden mogelijk is.

Het is belangrijk om de juiste elektriciënsbeitel te kiezen voor de specifieke taak en veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het uitschakelen van de stroomvoorziening voorafgaand aan het werk, om ongelukken te voorkomen.

Filters