België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Klantenservice Open tot 17.30 uur
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Installatiemateriaal

Zoekt u materiaal voor het aanleggen van afvoer of water- en gasleidingen? Dan bent u bij WitWay.nl aan het juiste adres. Hier vindt u namelijk een ruim aanbod installatiemateriaal van uitstekende kwaliteit. Dit kunnen wij u bieden door alleen bij hoogwaardige merken en fabrikanten in te kopen. Bekijk snel het volledige aanbod installatiemateriaal en vind hetgeen waarnaar u op zoek bent!

Installatiematerialen

Wanneer u een afvoer besluit aan te leggen, of een deel van uw al bestaande afvoer gaat vervangen, kunt u bij WitWay.nl een keuze maken uit diverse typen afvoerbuizen. Voor het aanleggen van sanitair afvoer, hebben wij bijvoorbeeld PVC sanitair Wit in ons assortiment. Deze is zeer geschikt voor installatie van sanitair aangezien deze afvoerbuizen en hulpstukken vaak in het zicht komen. Door de witte kleur ziet het installatiemateriaal er verzorgd uit. Naast PVC afvoerbuis vindt u binnen het assortiment van WitWay.nl ook PVC voor drukleiding. Deze worden gebruikt bij leidingen waarbij vloeistof van punt A naar punt B wordt verplaatst. Wanneer u drinkwaterleidingen aan wilt gaan leggen, is het van belang dat de PVC buizen die u hiervoor wilt gaan gebruiken voorzien zijn van het KIWA keurmerk. Naast het aanbod in PVC afvoer en PVC drukleiding, vindt u bij WitWay.nl ook het volgende installatiemateriaal:

Installatiemateriaal winkel

Bestel uw installatiemateriaal snel en eenvoudig op WitWay.nl. Doordat wij beschikken over een ruime voorraad, kunt u een bestelling die u vandaag plaatst, al binnen enkele dagen in huis verwachten. Heeft u vragen of opmerkingen over ons installatiemateriaal, uw bestelling of wilt advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Hier zitten dagelijks experts klaar om u verder te helpen.

Installatiemateriaal koopt u eenvoudig en snel bij WitWay.nl!


Veelgestelde vragen

Hoe hemelwaterafvoer aanleggen?

Dat hangt af van het type dak. Schuine daken maken gebruik van een dakgoot die, eventueel via een verbindingsstuk, op de regenpijp wordt aangesloten. Bij een plat dak wordt het regenwater in een kiezelbak verzameld, vanwaar het via de uitloop in de regenpijp loopt. Aan de onderkant sluit u de regenpijp direct aan op het riool of een apart afvoersysteem. Dit laatste is op steeds meer plekken verplicht om het riool te ontlasten. In dat geval sluit u de regenpijp aan op een infiltratieput of een infiltratiekrat. Zowel de dakgoot als de regenpijp worden middels beugels bevestigd. Let erop dat u de dakgoot niet loodrecht legt maar in een kleine schuine helling richting de regenpijp. Houd bij het plaatsen van de beugels daarom rekening met een lichte daling van 5 mm per meter dakgoot.

Waar om denken bij hemelwaterafvoer?

Voldoende capaciteit is de belangrijkste vereiste wanneer u een hemelwaterafvoer aanlegt. Zorg er daarom voor dat de diameter van een mastgoot (ronde dakgoot) of bakgoot (rechthoekige dakgoot) aansluit bij de oppervlakte van het dak. Vervolgens kiest u voor een regenpijp die eveneens voldoende capaciteit aankan. Steeds vaker wordt van huiseigenaren verwacht dat ze gebruikmaken van een apart afvoersysteem. In dat geval is het aansluiten van de regenpijp op het riool niet toegestaan.

Hoe werkt hemelwaterafvoer?

Van welk systeem u ook gebruik maakt, de hemelwaterafvoer maakt gebruik van de zwaartekracht. Doordat de dakgoot licht schuin wordt aangelegd, stroomt het water geleidelijk naar het laagste punt, waar zich de regenpijp bevindt. Hierdoor stroomt het water verder naar beneden richting het riool of het infiltratiesysteem. Infiltratieputten en -kratten vangen het water tijdelijk op onder de grond, waarna het verzamelde water langzaam aan de bodem wordt afgestaan zonder plassen in uw tuin.

Waarom hemelwaterafvoer kopen bij WitWay?

Bij WitWay vindt u dakgoten en regenpijpen met een lange levensduur die heel eenvoudig te monteren zijn. Ook voor materialen om buizen en goten in te korten, zoals ijzerzagen, kunt u in onze webshop terecht. U legt uw hemelwaterafvoer bovendien heel makkelijk aan, want wij hebben echt alle hulpstukken die u nodig heeft in ons assortiment, en dat tegen scherpste prijzen. Heeft u vragen? Dan vindt u de meeste antwoorden direct op onze website, maar onze deskundige klantenservice helpt u ook graag verder. Dat is de service van WitWay!

Installatiemateriaal

Z