België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Installatiemateriaal

Veelgestelde vragen

Hoe hemelwaterafvoer aanleggen?

Dat hangt af van het type dak. Schuine daken maken gebruik van een dakgoot die, eventueel via een verbindingsstuk, op de regenpijp wordt aangesloten. Bij een plat dak wordt het regenwater in een kiezelbak verzameld, vanwaar het via de uitloop in de regenpijp loopt. Aan de onderkant sluit u de regenpijp direct aan op het riool of een apart afvoersysteem. Dit laatste is op steeds meer plekken verplicht om het riool te ontlasten. In dat geval sluit u de regenpijp aan op een infiltratieput of een infiltratiekrat. Zowel de dakgoot als de regenpijp worden middels beugels bevestigd. Let erop dat u de dakgoot niet loodrecht legt maar in een kleine schuine helling richting de regenpijp. Houd bij het plaatsen van de beugels daarom rekening met een lichte daling van 5 mm per meter dakgoot.

Waar om denken bij hemelwaterafvoer?

Voldoende capaciteit is de belangrijkste vereiste wanneer u een hemelwaterafvoer aanlegt. Zorg er daarom voor dat de diameter van een mastgoot (ronde dakgoot) of bakgoot (rechthoekige dakgoot) aansluit bij de oppervlakte van het dak. Vervolgens kiest u voor een regenpijp die eveneens voldoende capaciteit aankan. Steeds vaker wordt van huiseigenaren verwacht dat ze gebruikmaken van een apart afvoersysteem. In dat geval is het aansluiten van de regenpijp op het riool niet toegestaan.

Hoe werkt hemelwaterafvoer?

Van welk systeem u ook gebruik maakt, de hemelwaterafvoer maakt gebruik van de zwaartekracht. Doordat de dakgoot licht schuin wordt aangelegd, stroomt het water geleidelijk naar het laagste punt, waar zich de regenpijp bevindt. Hierdoor stroomt het water verder naar beneden richting het riool of het infiltratiesysteem. Infiltratieputten en -kratten vangen het water tijdelijk op onder de grond, waarna het verzamelde water langzaam aan de bodem wordt afgestaan zonder plassen in uw tuin.

Waarom hemelwaterafvoer kopen bij WitWay?

Bij WitWay vindt u dakgoten en regenpijpen met een lange levensduur die heel eenvoudig te monteren zijn. Ook voor materialen om buizen en goten in te korten, zoals ijzerzagen, kunt u in onze webshop terecht. U legt uw hemelwaterafvoer bovendien heel makkelijk aan, want wij hebben echt alle hulpstukken die u nodig heeft in ons assortiment, en dat tegen scherpste prijzen. Heeft u vragen? Dan vindt u de meeste antwoorden direct op onze website, maar onze deskundige klantenservice helpt u ook graag verder. Dat is de service van WitWay!

Installatiemateriaal

Z