België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

PVC buis

Een PVC buis is er in verschillende soorten en maten. Elke soort PVC buis heeft een eigen functie met diverse mogelijkheden, maar met name worden de buizen gebruikt voor de afvoer van water. Dit kan in combinatie zijn met een rioolbuis of bijvoorbeeld een regenpijp voor hemelwaterafvoer. Zo’n leiding is bovendien een van de meest gebruikte bouwmaterialen als het gaat om waterafvoer. Voor het gebruik van een PVC buis is het ook belangrijk het juiste koppelstuk te gebruiken, zoals een bocht of een klem.

Soorten PVC buis

Welke soorten PVC buis zijn er? De pijp is te onderscheiden in twee soorten: de PVC afvoerbuis en de PVC drukbuis. De afvoerbuis is geschikt voor de afvoer van (vervuild) water in en rondom het huis. Deze afvoerbuis is opgebouwd uit drie verschillende lagen. De drukbuis zorgt ervoor dat water onder druk aangevoerd wordt in en rondom het huis. Deze is gemaakt van hard pvc en moet dus een bepaalde waterdruk aankunnen. Daarom is het belangrijk om de juiste soorten PVC buis te kiezen geschikt voor het gebruikersdoeleinde.

Zwarte PVC buis

De zwarte PVC buis is ideaal voor een doe-het-zelver. Deze afvoerpijp heeft vaak een aangevormde lijmmof, waardoor het makkelijk te bevestigen is. De buis is uitstekend te gebruiken voor het aanleggen van een hoogwaardige waterleiding naar bijvoorbeeld de riolering. Bovendien is de pvc-buis zwart beschikbaar in diverse maten van 110 mm tot 315 mm. De lengte van de buizen zijn vijf meter. De prijs wordt daarom per lengte en breedte bepaald. De zwarte PVC buis is een recyclingbuis die op een duurzame manier gerecycled kan worden wanneer deze vervangen wordt.

PVC buis maten

Alle PVC buis maten hebben een eigen functie. Afhankelijk van de toepassing waarvoor een PVC buis gebruikt wordt, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Welke maten pvc-buis zijn er? Een PVC afvoerbuis is in de volgende diameters verkrijgbaar:

 • pvc-buis 32 mm
 • pvc-buis 40 mm
 • pvc-buis 50 mm
 • pvc-buis 75 mm
 • pvc-buis 110 mm
 • pvc-buis 125 mm
 • pvc-buis 160 mm
 • pvc-buis 200 mm
 • pvc-buis 250 mm
 • pvc-buis 315 mm

Een PVC drukbuis is in de onderstaande diameters beschikbaar:

 • pvc-buis 12 mm
 • pvc-buis 16 mm
 • pvc-buis 20 mm
 • pvc-buis 25 mm
 • pvc-buis 32 mm
 • pvc-buis 40 mm
 • pvc-buis 50 mm
 • pvc-buis 63 mm
 • pvc-buis 75 mm
 • pvc-buis 90 mm
 • pvc-buis 110 mm
 • pvc-buis 125 mm
 • pvc-buis 160 mm
 • pvc-buis 200 mm
 • pvc-buis 315 mm

Met dit brede aanbod van PVC buis maten zal de juiste maat voor elk soort toepassing er zeker tussen zitten. Zo is een pvc-buis dikwandig essentieel voor een waterafvoer, waarbij water onder druk afgevoerd dient te worden.

Flexibele PVC buis

Met een flexibele PVC buis worden de installatiedraden binnenshuis doorgevoerd. Deze buis geschikt voor elektra is dus bedoeld om elke kabel in het huis beschermd op de juiste plek uit te laten komen. Deze handige buizen zijn geschikt voor zowel nieuwe installaties, als renovaties. Door de lange weerstand kunnen kabels snel en eenvoudig aangetrokken worden. Hierdoor maakt een flexibele PVC buis het leggen van de elektra in uw huis een heel stuk makkelijker.

PVC buis koppelstukken

De PVC buis koppelstukken maken het aanleggen van PVC nog eenvoudiger. Deze hulpstukken zorgen ervoor dat PVC buizen eenvoudig aan elkaar bevestigd kunnen worden, ook wanneer er een bocht of T-splitsing in de leidingen gemaakt moet worden. Pvc hulpstukken zijn in verschillende soorten beschikbaar, zoals de PVC hulpstukken lijm grijs, de PVC hulpstukken lijm wit, PVC hulpstukken manchet en PVC hulpstukken manchet SN8. PVC buis koppelstukken zijn daarom essentieel bij het installeren van een hoogwaardige afvoer.

PVC buis kopen

Een PVC buis kopen kan verschillende aanleidingen hebben. Misschien wilt u een waterafvoer aanleggen met een rioleringsbuis of misschien gaat u flexibele buizen gebruiken voor het aanleggen van kabels in uw huis. Waar kunt u pvc-buis kopen? Bij Witway vindt u een enorm scala aan PVC buizen en bijbehorende hulpstukken. Bovendien heeft u bij ons de mogelijkheid om de producten eenvoudig online te bestellen en vlot aan huis geleverd te krijgen. Ook vindt u bij ons de transparante pvc drukbuizen voor bijvoorbeeld een waterleiding of persrioolsysteem. Een PVC buis kopen doet u dus eenvoudig online bij Witway.

Veelgestelde vragen

Welke maten PVC buis zijn er?

Een PVC buis is er in verschillende soorten en maten, de dikte varieert tussen de 32 en 315 mm. En de lengte bevindt zich doorgaans tussen de 1 en 6 meter. Deze verschillende maten hebben wij in ons assortiment, omdat er voor verschillende doeleinden verschillende PVC buizen nodig zijn. Wilt u bijvoorbeeld in huis een afvoer aanleggen voor de gootsteen, dan komt er al snel een PVC buis aan te pas.

Welke PVC buis voor riolering?

De meest geschikte PVC buis voor het aanleggen van riolering heeft een diameter van 110mm en wordt veel gebruikt als toilet afvoer. Voor het afvoeren van hemelwater is dat 70 mm en voor overige toepassingen is dat doorgaans 40 mm. Het is daarom belangrijk om van te voren te bepalen welke diameter PVC buis u nodig heeft. Een te kleine afvoerbuis zorgt voor verstopping en bij een te grote buis loopt het water niet goed weg.

Hoe lang is een lengte PVC buis?

Hoe lang de lengte is hangt helemaal af van het traject dat het buizensysteem moet afleggen. De standaard maten variëren tussen de 1 en 6 meter. Maar het is uiteraard mogelijk om de buizen aan elkaar te bevestigen. Ook hulpstukken en speciale lijm voor een goede verbinding tussen de verschillende buizen bestelt u in de webshop van Witway.

Wat is het verschil tussen SN4 en SN8 PVC buis?

Het verschil tussen een SN4 en een SN8 PVC buis zit hem in de stijfheidsklasse. De meeste PVC buizen die verkocht worden bevinden zich in de eerstgenoemde klasse. Deze zijn met name geschikt voor in en om woningen of bedrijfspanden. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden als duikerbuis. De SN8 PVC buizen worden voornamelijk voor industriële doeleinden gebruikt. Zodra er zwaar verkeer over de wegen met daaronder PVC buizen moet rijden, is het wenselijk dat de leidingen niet onder dit gewicht zullen bezwijken.

Waarom PVC buis kopen bij WitWay?

Een PVC buis kopen bij WitWay is een kwestie van bestellen en snel aan uw klus beginnen. Doordat wij met een grote, eigen voorraad werken kunnen wij doorgaans supersnel leveren. Bovendien staat onze klantenservice u graag te woord mocht u vragen of advies nodig hebben. Wij hebben een gigantisch groot assortiment dus een grote kans dat u de PVC buis vindt die u zoekt.

Hoe buig je een pvc-buis?

Dit doet u met een binnenbuigveer of met een buitenbuigveer. Het is wel van belang dat de buis maar één keer verbogen wordt. Wanneer deze teruggebogen wordt kan de buis verzwakken en sneller beschadigd raken.

Hoe lang gaat een pvc-buis mee?

Dit kan verschillen door de omstandigheden waarin de buis zich bevindt, maar de geschatte levensduur van een PVC buis is zo’n 100 jaar! Na het aanleggen van een PVC afvoersysteem is het dus voorlopig niet meer nodig om deze te vervangen.

Wat kost pvc-buis per meter?

Dit hangt af van het soort PVC buis dat u aanschaft. Afhankelijk van het materiaal, de diameter en de lengte wordt er een prijs samengesteld. U kunt op deze prijs op onze website vinden door naar het desbetreffende product te gaan en de juiste maten te selecteren.

Filters