België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering

PVC buis

Een PVC buis, ook wel afvoerbuis genoemd, is er in verschillende soorten en maten. Elke soort PVC buis heeft een eigen functie met diverse mogelijkheden, maar met name worden de buizen gebruikt voor de afvoer van water. Dit kan in combinatie zijn met een rioolbuis voor de riolering of bijvoorbeeld een regenpijp voor hemelwaterafvoer. Zo’n leiding is bovendien een van de meest gebruikte bouwmaterialen als het gaat om waterafvoer. Voor het gebruik van een PVC buis is het ook belangrijk het juiste hulpstuk te gebruiken, zoals een bocht met een manchet of lijmverbinding. Bij WitWay hebben we alle mogelijke soorten PVC buizen en andere PVC artikelen in het assortiment. Zo heeft u ruime keuze! Ook voor advies kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers helpen graag.

Verschillende soorten PVC buis

Een buis van PVC wordt een PVC buis genoemd. Dat lijkt simpel, maar soms hebben we het over heel verschillende afvoerleidingen met veel uiteenlopende toepassingen. Is de PVC buis juist voor de aanvoer van water met de bijbehorende waterdruk of juist voor de afvoer van water? Wordt de PVC buis in huis gebruikt of buiten het huis, ook dat vraagt andere kenmerken van een buis. En wordt de buis boven de grond of onder de grond verwerkt? Ook dit maakt dat de PVC buis aan andere eisen moet voldoen.
Welke soorten PVC buizen zijn er nu eigenlijk voor welke toepassing en met welke kenmerken?

 • PVC afvoerbuizen voor de riolering

 • PVC drukbuizen voor de aanvoer van water

 • PVC regenpijpen voor de afvoer van hemelwater

PVC afvoerbuis voor de riolering

De PVC afvoerbuis wordt ook wel een rioolbuis genoemd. Deze buizen worden gebruikt voor de binnenriolering en de buitenriolering. Al het (vervuilde) water uit huis wordt verzameld met PVC afvoerbuizen en via een centrale rioleringsbuis vervolgens geleid naar het riool.

De rioleringsbuizen zijn verkrijgbaar met een verschillende stijfheidsklasse, te weten SN4 of SN8. In normale omstandigheden is een dikwandige PVC buis met een SN4 classificatie geschikt buiten in de grond rondom het huis, zoals onder de oprit, de oprijlaan of in het pad. Komt er vaak zwaar verkeer, zoals vrachtwagen en tractors over de oprit of de oprijlaan, dan is de belasting van de buis van bovenaf veel groter. Het is dan aan te raden om gebruik te maken van PVC buizen met classificatie SN8.

PVC drukbuis voor de aanvoer van water

De PVC drukbuis zorgt juist voor de aanvoer van water. Bijvoorbeeld om water naar de vijver te brengen. Deze buizen zijn gemaakt van hard PVC en moeten dus een bepaalde waterdruk van binnenuit de buizen aankunnen. Deze PVC drukbuis heeft een dikkere wanddikte en is qua samenstelling anders dan bijvoorbeeld een PVC afvoerbuis.

Daarom is het belangrijk om de juiste soorten PVC buis te kiezen geschikt voor het gebruikersdoeleinde.

PVC regenpijp voor de afvoer van regenwater

Een ander soort PVC buis, is de regenpijp, ook wel HWA buis genoemd. Een regenpijp kan van PVC zijn gemaakt en dan is het dus ook een buis van PVC. Deze regenpijp heeft veel minder waterdruk te verdragen dan een PVC drukbuis. Ook wordt de regenpijp boven de grond geplaatst en niet onder de grond zoals bij rioolbuis voor de buitenriolering het geval is. Daarom hoeft een regenpijp een veel minder dikke wanddikte te hebben dan een PVC drukbuis of een PVC afvoerbuis. Bovendien zijn de diameters van regenpijpen anders dan de diameters van PVC afvoerbuizen en PVC drukbuizen.

Zwarte PVC buis

De zwarte PVC buis is ideaal voor een doe-het-zelver. Deze afvoerpijp heeft vaak een aangevormde lijmmof, waardoor het makkelijk te bevestigen is. De buis is uitstekend te gebruiken voor het aanleggen van een hoogwaardige waterleiding naar bijvoorbeeld de riolering. Bovendien is de pvc-buis zwart beschikbaar in diverse maten van 110 mm tot 315 mm. De lengte van de buizen zijn vijf meter. De prijs wordt daarom per lengte en breedte bepaald. De zwarte PVC buis is een recyclingbuis die op een duurzame manier gerecycled kan worden wanneer deze vervangen wordt.

PVC buis met een verschillende diameter

Alle maten van PVC buizen hebben een eigen functie. Afhankelijk van de toepassing waarvoor PVC buizen gebruikt worden, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Welke maten PVC buizen zijn er? PVC afvoerbuizen zijn in de volgende diameters verkrijgbaar:

 • PVC buis 32 mm

 • PVC buis 40 mm

 • PVC buis 50 mm

 • PVC buis 75 mm

 • PVC buis 110 mm

 • PVC buis 125 mm

 • PVC buis 160 mm

 • PVC buis 200 mm

 • PVC buis 250 mm

 • PVC buis 315 mm

Een PVC drukbuis is in de onderstaande diameters beschikbaar:

 • PVC buis 12 mm

 • PVC buis 16 mm

 • PVC buis 20 mm

 • PVC buis 25 mm

 • PVC buis 32 mm

 • PVC buis 40 mm

 • PVC buis 50 mm

 • PVC buis 63 mm

 • PVC buis 75 mm

 • PVC buis 90 mm

 • PVC buis 110 mm

 • PVC buis 125 mm

 • PVC buis 160 mm

 • PVC buis 200 mm

 • PVC buis 315 mm

Met dit brede aanbod van PVC buis maten zal de juiste diameter voor elk soort toepassing er zeker tussen zitten. Zo zijn dikwandige PVC afvoerbuizen essentieel voor een riolering, waarbij de afvoerbuis onder een oprit, pad of oprijlaan wordt geplaatst waar ook auto's over heen rijden.

Een PVC drukbuis wordt gebruikt voor de aanvoer van water bij bijvoorbeeld de aanleg van een zwembad of een vijver in de tuin.

Flexibele PVC buizen

Met een flexibele PVC buis worden de installatiedraden binnenshuis doorgevoerd. Deze buis geschikt voor elektra is dus bedoeld om elke kabel in het huis beschermd op de juiste plek uit te laten komen. Deze handige buizen zijn geschikt voor zowel nieuwe installaties, als renovaties. Door de lange weerstand kunnen kabels snel en eenvoudig aangetrokken worden. Hierdoor maakt een flexibele PVC buis het leggen van de elektra in uw huis een heel stuk makkelijker.

PVC hulpstukken voor afvoerbuizen

De PVC hulpstukken maken het aanleggen van een waterafvoer van PVC rioolbuizen nog eenvoudiger. Deze hulpstukken zorgen ervoor dat PVC buizen eenvoudig aan elkaar bevestigd kunnen worden, ook wanneer er een bocht of aftakking in de leidingen gemaakt moet worden. PVC hulpstukken zijn in verschillende soorten beschikbaar in ons assortiment, zoals de PVC hulpstukken lijm grijs , de PVC hulpstukken lijm wit , PVC hulpstukken manchet en PVC hulpstukken manchet SN8 .

Het verschil tussen de hulpstukken lijm en de hulpstukken manchet is dat de manier van verbinden. Bij hulpstukken lijm wordt de verbinding met een PVC buis tot stand gebracht door het verlijmen van de twee uiteinden. Bij een hulpstuk manchet worden de PVC buis en het hulpstuk in elkaar geschoven. De een heeft een manchet uiteinde en de ander een spie uiteinde. De manchet wordt over het spie uiteinde geschoven. Aan de binnenzijde van de manchet zit een rubberen ring. Deze ring zorgt direct voor een waterdichte en betrouwbare verbinding. Dit is een groot voordeel. Het scheelt een hoop tijd en handelingen bij de installatie.

PVC buis hulpstukken zijn daarom essentieel bij het installeren van een hoogwaardige afvoer.

PVC buis kopen bij WitWay

Bij Witway vindt u een enorm scala aan kwaliteit PVC producten, zoals PVC buizen en ander PVC materiaal met bijbehorende hulpstukken zowel voor de professional als de particulier. Bovendien heeft u bij ons de mogelijkheid om de producten eenvoudig online te bestellen en vlot aan huis geleverd te krijgen. Ook vindt u bij ons de transparante PVC drukbuizen voor bijvoorbeeld een waterleiding. Bestel uw PVC buis dus eenvoudig online bij Witway!

Veelgestelde vragen

Welke maten PVC buis zijn er?

Een PVC buis is er in verschillende soorten en maten, de dikte varieert tussen de 32 en 315 mm. En de lengte bevindt zich doorgaans tussen de 1 en 6 meter. Deze verschillende maten hebben wij in ons assortiment, omdat er voor verschillende doeleinden verschillende PVC buizen nodig zijn. Wilt u bijvoorbeeld in huis een afvoer aanleggen voor de gootsteen, dan komt er al snel een PVC buis aan te pas.

Welke PVC buis voor riolering?

De meest geschikte PVC buis voor het aanleggen van riolering heeft een diameter van 110mm en wordt veel gebruikt als toilet afvoer. Voor het afvoeren van hemelwater is dat 70 mm en voor overige toepassingen is dat doorgaans 40 mm. Het is daarom belangrijk om van te voren te bepalen welke diameter PVC buis u nodig heeft. Een te kleine afvoerbuis zorgt voor verstopping en bij een te grote buis loopt het water niet goed weg.

Hoe lang is een lengte PVC buis?

Hoe lang de lengte is hangt helemaal af van het traject dat het buizensysteem moet afleggen. De standaard maten variëren tussen de 1 en 6 meter. Maar het is uiteraard mogelijk om de buizen aan elkaar te bevestigen. Ook hulpstukken en speciale lijm voor een goede verbinding tussen de verschillende buizen bestelt u in de webshop van Witway.

Wat is het verschil tussen SN4 en SN8 PVC buis?

Het verschil tussen een SN4 en een SN8 PVC buis zit hem in de stijfheidsklasse. De meeste PVC buizen die verkocht worden bevinden zich in de eerstgenoemde klasse. Deze zijn met name geschikt voor in en om woningen of bedrijfspanden. Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook gebruikt worden als duikerbuis. De SN8 PVC buizen worden voornamelijk voor industriële doeleinden gebruikt. Zodra er zwaar verkeer over de wegen met daaronder PVC buizen moet rijden, is het wenselijk dat de leidingen niet onder dit gewicht zullen bezwijken.

Waarom PVC buis kopen bij WitWay?

Een PVC buis kopen bij WitWay is een kwestie van bestellen en snel aan uw klus beginnen. Doordat wij met een grote, eigen voorraad werken kunnen wij doorgaans supersnel leveren. Bovendien staat onze klantenservice u graag te woord mocht u vragen of advies nodig hebben. Wij hebben een gigantisch groot assortiment dus een grote kans dat u de PVC buis vindt die u zoekt.

Hoe buig je een pvc-buis?

Dit doet u met een binnenbuigveer of met een buitenbuigveer. Het is wel van belang dat de buis maar één keer verbogen wordt. Wanneer deze teruggebogen wordt kan de buis verzwakken en sneller beschadigd raken.

Hoe lang gaat een pvc-buis mee?

Dit kan verschillen door de omstandigheden waarin de buis zich bevindt, maar de geschatte levensduur van een PVC buis is zo’n 100 jaar! Na het aanleggen van een PVC afvoersysteem is het dus voorlopig niet meer nodig om deze te vervangen.

Wat kost pvc-buis per meter?

Dit hangt af van het soort PVC buis dat u aanschaft. Afhankelijk van het materiaal, de diameter en de lengte wordt er een prijs samengesteld. U kunt op deze prijs op onze website vinden door naar het desbetreffende product te gaan en de juiste maten te selecteren.

Filters