Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.
Uw winkelwagen is leeg.
Onder elke wastafel, gootsteen en badmeubel hangt een sifon. Sifons worden bevestigd tussen het afvoergat aan de onderzijde van de spoelbak en de riolering. Een sifon zorgt ervoor dat de gassen in de leiding van je afvoer niet vrij kunnen komen. Daardoor heb je geen last van onaangename geuren in je badkamer, toilet of keuken. Een sifon wordt ook wel zwanehals genoemd. De naam zwanenhals is een verwijzing naar de bocht in de S- of P-sifon.
Onze klanten kiezen momenteel het vaakst voor:
Er zijn verschillende soorten sifons. De meest gangbare sifons zijn de S-sifon, P-sifon en bekersifon. Tegenwoordig heb je ook nog trechtersifons en ruimtesparende sifons. Sifons kunnen daarnaast nog zijn uitgevoerd met een beluchter zodat er bij onderdruk in het systeem lucht wordt toegelaten. Hierdoor is een goede afvoercapaciteit van het overige waterlozende sanitair gegarandeert.
Een sifon of zwanenhals zorgt ervoor dat er geen nare luchtjes en rioolgassen uit je riool kunnen verspreiden in je badkamer of keuken. Een sifon zorgt ook dat je afvoerbuizen minder snel verstoppen. Doordat het water een stukje omhoog moet stromen, blijven zand, haren en ander vuil in de zwanehals achter. Het laagje water onderin de sifon dient tevens als stankslot.
Maar je wil natuurlijk niet te vaak jouw sifon hoeven openmaken. Koop dus een goede sifon.
Naast de standaard grijze en witte sifons, zijn er ook chique chromen bekersifons. En bijpassende afvoerpluggen voor in de gootsteen.
Alle sifons zorgen voor een goede afvoercapaciteit van het water. De sifons zijn voorzien van een mogelijkheid om deze eenvoudig te reinigen of zelfs een ontstoppingsveer in te voeren zonder de sifon in zijn geheel te hoeven demonteren.
Het is belangrijk dat de sifon goed wordt aangesloten zodat er geen vuile lucht kan ontsnappen of water kan lekken.
De sifon is een van de laatste stappen die je onderneemt in het plaatsen van een wastafel. Het kan ook voorkomen dat je de oude sifon verwisseld voor een andere nieuwe. Het plaatsen van sifon is eenvoudig en, met behulp van een handig stappenplan, binnen enkele minuten gedaan. Draai de wartel die haaks op de sifon staat los, waarbij ook een conische ring vrijkomt Schuif de wartel over de afvoerbuis en daarna de ring Steek de buis in de uitgang van de sifon en duw de wartel en ring richting de sifon Draai de wartel stevig aan, zodat de afvoerbuis klemvast komt te zitten.
Er stroomt water door de sifon, maar denk ook aan etensresten, zeepresten, haren en uitwerpselen. Na het aansluiten van de zwanehals is het dan ook goed om ook regelmatig onderhoud te plegen. Om te voorkomen dat je sifon verstopt raakt en toch gaat stinken, is het verstandig om de sifon eens in de zoveel tijd schoon te maken. Hiervoor hoef je alleen de sifon los te draaien. Heb je geen tijd of zin om de sifon open te maken kun je het vuil ook proberen op te lossen met deze gootsteenontstopper.
TIP: Plaats een emmer onder de wasbak. De sifon bevat een beetje water en dat kun je zo opvangen. Wel zo fijn dat de vloer of badmeubel niet vies wordt tijdens dit klusje. Als je de sifon hebt losgedraaid kun je het vuil eruit halen en de sifon goed schoonmaken. Zo voorkom je dat hij snel weer verstopt raakt. Het kan ook geen kwaad om een keer met een smalle borstel door de afvoerbuis heen te gaan, zodat eventueel vuil aan de zijkant van de afvoerpijp wordt verwijderd.
Moet je vaak sifons demonteren, aansluiten of reinigen gebruik dan deze handige Sifontang!