België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Druppelirrigatie

Wilt u op een eenvoudige manier extra water aan uw tuin geven? Overweeg dan een druppelslang of zweetslang. Bij WitWay vindt u een breed assortiment slangen en accessoires voor deze systemen. We hebben ook blinde slangen, startkoppelingen, ontluchters en eindafsluiters op voorraad. Met deze hoogwaardige onderdelen kunt u zelf een druppelslang aanleggen en uw tuin van voldoende water voorzien. Bekijk ons complete assortiment beregeningsmateriaal en bestel snel de gewenste producten!

Hoe werkt een druppelslang?

Voordat u een druppelslang aanschaft, wilt u waarschijnlijk weten hoe het werkt. Het systeem van druppelbuizen is eigenlijk heel eenvoudig. De slang is voorzien van kleine gaatjes met een gelijkmatige tussenruimte. Het water stroomt door de slang en druppelt zachtjes naar buiten via de gaatjes. Op deze manier krijgen uw planten precies op de juiste plek water. Doordat het water langzaam druppelt, heeft het voldoende tijd om in de grond te zakken. Dit maakt het gemakkelijk voor uw planten om het water op te nemen en te groeien, zelfs in drogere periodes. Geniet het hele jaar door van een prachtige tuin met behulp van een druppelslang!

druppelslang

Druppelslang aanleggen

U kunt eenvoudig zelf uw druppelslang aanleggen. De bovengrondse variant legt u langs een haag of om de te bewateren planten heen. U kunt eenvoudig een aftakking in de druppelslang maken of twee delen druppelslang aan elkaar verbinden met druppelslang koppelingen. Het uiteinde van de druppelslang wordt afgedekt met een eindstop. Zo voorkomt u dat het water wegloopt uit het open einde van de druppelslang. U kunt de druppelslang eenvoudig op maat maken met een druppelslang schaar.

Wilt u een groot stuk overbruggen dat geen water nodig heeft? Dan raden wij u aan om hier een blinde slang voor te gebruiken. Deze kunt u met behulp van oversteekfittingen aan de druppelslang bevestigen, zodat het water doorstroomt naar gebieden die u wel wilt bewateren. De fittingen zijn ook te gebruiken om aftakkingen te maken.

U kunt niet alleen bovengronds uw druppelslang aanleggen, maar ook ondergrondse druppelslang. Dit kan op dezelfde manier, met uiteraard het verschil dat u hier eerst een geul voor moet graven. U legt de druppelslang op een diepte dat het water direct bij de wortels van de planten komt. Daarom adviseren wij u deze ondergrondse druppelslang meteen bij het aanplanten van een haag direct in de geul bij de te planten haag neer te leggen, wel zo gemakkelijk.

Zowel de boven- als ondergrondse slang is aan te sluiten op uw kraan om zo uw planten van water te voorzien.

Druppelslang ondergronds

Om te voorkomen dat het water te snel verdampt of als u de druppelslang niet in het zicht wilt hebben, kunt u uw druppelslang ondergronds aanleggen. Het is belangrijk dat u hiervoor de juiste slang aanschaft, de ondergrondse druppelslang. De specificaties van elke druppelbuis staan duidelijk aangegeven bij onze producten, zodat u snel kunt zien of de druppelslang ook ondergronds gebruikt kan worden. Een druppelslang ondergronds aanleggen, kan u een waterbesparing tot wel 50% opleveren. Het water wordt daarnaast dichter bij de wortels afgegeven. Een ondergronds systeem is ook ideaal voor het bewateren van gazons. Het scheelt u bovendien een hoop werk, omdat u de slang altijd kunt laten liggen. Bovendien is het bewateren ook niet zichtbaar.

Kiest u voor een druppelslang of een zweetslang?

Voor een doelgerichte beregening van uw planten kunt u een druppelslang of zweetslang gebruiken. Beide methodes werken uitstekend en zorgen voor een goede bewatering van uw borders, heggen en andere planten. De druppelslang heeft een gelijke verdeling van gaatjes, ook wel druppelaars genoemd.
Bij de zweetslang komt het water op iedere plek door de poreuze buitenwand en bewatert zo uw planten. Dit systeem is erg populair voor gebruik in moestuinen. Dankzij de Gardena aansluitset sluit u de slang eenvoudig aan op de kraan. Het is belangrijk dat u de zweetslang in de winter weghaalt om beschadigingen te voorkomen. Weet u nog niet zeker of u een druppelslang of zweetslang wilt aanschaffen? Lees dan meer informatie over de verschillende varianten van het druppelsysteem of neem contact met ons op. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

zweetslang

Rain Bird druppelslang

Als u op zoek bent naar een bewateringssysteem van de hoogste kwaliteit, is een Rain Bird druppelslang perfect voor u. Het Amerikaanse bedrijf Rain Bird brengt al sinds 1933 artikelen voor de landbouw op de markt. Daar zijn in de afgelopen decennia ook diverse producten voor het onderhoud van gazons en borders bij gekomen. Naast de Rain Bird druppelslang vindt u bij WitWay onder andere diverse sproeiers, sproeikopjes en andere toebehoren voor zowel kleine als grote oppervlakken van dit topmerk.

Druppelslang kopen

Staat u op het punt om een druppelslang te kopen? Dan bent u bij WitWay aan het juiste adres! Wij zijn expert op het gebied van beregening en hebben een groot assortiment materialen hiervoor. Zo vindt u bij ons onder andere diverse onderdelen voor een micro-irrigatie systeem. Ons complete aanbod bekijkt u eenvoudig online. Zo kunt u thuis op uw gemak alle slangen en andere producten vergelijken en de meest geschikte uitkiezen. Wij vinden het belangrijk dat iedere tuin de juiste verzorging krijgt. Daarom houden wij de prijzen van onze beregeningsproducten zo laag mogelijk. Wij hebben daarnaast een grote eigen voorraad en zorgen voor een snelle levering van uw bestelling. Dat maakt een druppelslang kopen bij WitWay wel érg aantrekkelijk!

Veelgestelde vragen

Wat is een druppelslang?

Een druppelslang is een slang die voorzien is van kleine gaatjes op regelmatige afstand van elkaar. Hierdoor ontsnapt het water geleidelijk in kleine druppeltjes, zodat de wortels van planten en struiken precies de hoeveelheid water krijgen die ze nog hebben. Een druppelslang is een waterbesparend alternatief voor de gewone beregening van uw tuin en kan zowel bovengronds- als ondergronds worden aangelegd. Bij de laatstgenoemde methode wordt het water het dichtst bij de wortels afgegeven.

Hoe werkt een druppelslang?

Wanneer u een druppelslang op de watertoevoer aansluit, gaat er water doorheen stromen. Een standaard druppelslang is om de 30 cm voorzien van een druppelaar. Dit onderdeel zorgt ervoor dat het water druppelsgewijs ontsnapt. De zweetslang is een variant van de druppelslang met een poreuze structuur, zodat er over de gehele lengte kleine druppeltjes vrijkomen. Dit type slang kan alleen bovengronds worden gebruikt en wordt vaak toegepast bij heggen en borders met een flinke begroeiing. Daardoor wordt de zweetslang aan het zicht onttrokken. Tot slot is er nog een ondergrondse variant van de druppelslang leverbaar. Hierbij zijn de druppelaars van een koperen plaatje voorzien om verstopping door tuinaarde en wortels tegen te gaan.

Hoe druppelslang gebruiken?

Wanneer u kiest voor bovengrondse aanleg, kunt u de druppelslang op de gewenste plek leggen en direct aansluiten op de watertoevoer met behulp van een koppeling. Om te voorkomen dat de slang gaat schuiven kunt u op meerdere plekken grondpennen plaatsen. Voor de ondergrondse druppelslang dient u geulen te graven. Er zijn verschillende soorten fittingen verkrijgbaar waarmee u meerdere vertakkingen kunt aanbrengen. Op die manier kunt u heel gemakkelijk grotere zones beregenen.

Waarom druppelslang kopen bij WitWay?

Met de uitgebreide druppelslang benodigdheden van onze webshop past u de beregening van uw tuin geheel naar eigen wens aan. Naast kant-en-klare druppelslangen en zweetslangen kunt u er ook voor kiezen om een druppelslang op maat te maken. Hiervoor heeft u een dichte tyleenslang nodig. U kunt nu met behulp van een ponspen precies gaatjes aanbrengen op de plekken waar zich de wortels van de plant bevinden. Vervolgens plaatst u in elk gaatje een druppelaar. Bij WitWay vindt u voor een scherpe prijs alle materialen om uw eigen druppelsysteem aan te leggen. Plaats eenvoudig uw bestelling en wij zorgen voor een snelle levering!