België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

regenton vulautomaten

Een regenton vulautomaat is een apparaat dat wordt gebruikt om regenwater vanaf het dak van een gebouw naar een regenton te leiden. Het is ontworpen om automatisch de watertoevoer naar de regenton te regelen, zodat deze niet overstroomt wanneer de ton vol is.

Hoe werkt een regenton vulautomaat?

Maar hoe werkt nu een regenton vulautomaat precies? Hier zijn de basisprincipes van hoe een regenton vulautomaat werkt:

 1. Afvoer van het dak:

  • De regenton vulautomaat is aangesloten op de regenpijp die het regenwater vanaf het dak afvoert.
 2. Automatische regeling:

  • De vulautomaat bevat een klep of schakelmechanisme dat automatisch opent wanneer de regenton moet worden gevuld. Dit gebeurt meestal wanneer de regenton nog ruimte heeft voor meer water.
 3. Vullen van de regenton:

  • Wanneer het regent en de regenpijp water afvoert, opent de vulautomaat om water naar de regenton te leiden. Zodra de regenton vol is, sluit de automaat om overloop te voorkomen.
 4. Voorkomen van overloop:

  • Het voorkomen van overloop is belangrijk om te voorkomen dat het overtollige water op ongewenste plaatsen terechtkomt of schade veroorzaakt.
 5. Behoud van waterkwaliteit:

  • Sommige regenton vulautomaten zijn ook ontworpen met filters om vuil en bladeren uit het regenwater te filteren voordat het de regenton bereikt. Dit draagt bij aan het behoud van de waterkwaliteit.

Het gebruik van een regenton vulautomaat is een duurzame manier om regenwater op te vangen en te benutten voor tuinirrigatie of andere niet-drinkbare toepassingen. Het helpt ook om regenwateroverlast te verminderen en de afhankelijkheid van kraanwater voor tuinbesproeiing te verminderen.

Een regenton vulautomaat monteer je eenvoudig zelf

Het monteren van een regenton vulautomaat kan variëren afhankelijk van het specifieke ontwerp en merk van de vulautomaat. Hier zijn echter algemene stappen die je kunt volgen:

Benodigde materialen:

 • Regenton vulautomaat
 • Regenpijp
 • Regenton
 • Gereedschap (bijvoorbeeld een zaag, schroevendraaier, waterpas)
 • Afsluitdop (indien nodig)

Stap 1. Kies een geschikte locatie op de regenpijp waar je de vulautomaat wilt installeren. Dit moet zich bevinden tussen de regenpijp die regenwater vanaf het dak afvoert en de regenton.Meet daarna de diameter van de regenpijp en zaag een geschikt gat op de gekozen locatie. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor de vulautomaat.

Stap 2. Plaats de vulautomaat in het gat dat je hebt gemaakt. Zorg ervoor dat het goed is uitgelijnd en stevig is bevestigd. Volg de instructies van de fabrikant om de vulautomaat stevig aan de regenpijp te bevestigen. Dit kan schroeven, klemmen of andere bevestigingsmiddelen omvatten.

Stao 3. Als de vulautomaat is bevestigd aan de regenpijp, zorg dan voor een geschikte verbinding met de regenton. Dit kan een flexibele slang of ander aansluitmateriaal vereisen. Controleer of alle verbindingen goed vastzitten en of de vulautomaat correct is geplaatst. Zorg ervoor dat het water soepel van het dak naar de regenton kan stromen.

Stap 4. Test de vulautomaat door water door de regenpijp te laten stromen. Controleer of het water naar de regenton gaat en of de vulautomaat goed functioneert.

Het is belangrijk om de specifieke instructies van de fabrikant te volgen, omdat de installatieprocedure kan variëren afhankelijk van het merk en model van de regenton vulautomaat.

Regenton vulautomaat koop je bij WitWay

Bij WitWay hebben we een groot assortiment producten voor de regenwaterafvoer en het opvangen van regenwater, zoals de regenton vulautomaat. Omdat we werken met een ruime voorraad, heb je de bestelling snel in huis. Heb je nog een vraag of wil je advies? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij geven u graag de informatie die je nodig hebt voor het maken van de juiste keuze.

Filters