België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Dakgoot

Een dakgoot is een belangrijk onderdeel voor de afvoer van hemelwater. Een goed gemonteerde dakgoot is van groot belang, zo blijft u altijd droog zitten zonder kans op overstromende goten. Met name wanneer u een veranda of overkapping aan uw huis heeft. Bij Witway vindt u een groot aanbod aan dakgoten in verschillende soorten en maten. Zo kunt u bij ons terecht voor een zinken goot, aluminium dakgoot, bakgoot en een mastgoot. Bovendien heeft u keuze uit een standaard model dakgoot of een design dakgoot. Ook kunt u terecht bij Witway voor alle nodige hulpstukken die u goed kunt gebruiken bij het monteren van uw goot.

Soorten dakgoot

Welke soorten dakgoot zijn er? Er zijn eindeloos veel soorten dakgoten, maar een aantal van de meest bekende zijn de zinken dakgoten, de polytech dakgoot en dakgoot pvc. Dakgoten zijn ook in diverse kleuren beschikbaar, zoals grijs, wit en zwart. Bij ons vindt u ook de dakgoot zwart vierkant. Dit is een moderne dakgoot die mooi aansluit bij allerlei soorten huizen. De vierkante dakgoten zijn hoekig gevormd, maar er zijn ook een hoop dakgoten in de vorm van een halve cirkel. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunt u zelf beslissen welke soorten dakgoot het beste bij uw huis passen.

Dakgoot maten

De dakgoot maten die u kiest, zijn belangrijk voor een goede afvoer van uw hemelwater. Welke maat dakgoot heeft u nodig? Dit wordt bepaald door de oppervlakte van uw dak. Hieronder vindt u de verhoudingen van welke maat u minimaal nodig heeft voor uw huis:

  • Kleiner dan 60m2 100mm mastgoot / 100mm bakgoot
  • Kleiner dan 100m2 125mm mastgoot / 125mm bakgoot
  • Kleiner dan 130m2 150mm mastgoot / 150mm bakgoot
  • Kleiner dan 150m2 180mm mastgoot / 180mm bakgoot

Wanneer u bepaald heeft welke maat dakgoot het beste bij uw dak past, heeft u natuurlijk ook nog keuze uit de verschillende soorten dakgoten. U zou kunnen gaan voor de pvc dakgoot 200mm of de zinken dakgoot 150 mm. Dit zijn beide populaire modellen en maten dakgoten. Mocht u er niet helemaal uitkomen welke dakgoot maten u nodig heeft, dan kunt u altijd even contact met onze klantenservice opnemen voor deskundig advies.

Dakgoot kleuren

Uit dakgoot kleuren heeft u een erg grote keuze. Wilt u gaan voor een standaard kleur grijs of zink of misschien voor een moderne uitstraling met een zwarte dakgoot? Ook zijn er witte dakgoten en bruine dakgoten. Verder kunt u kiezen uit lichte frisse tinten zoals zandkleurig en klassieke kleuren zoals donkerblauw en groen. Ook onze hulpstukken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u altijd bijpassende hulpstukken kunt aankopen. Met onze dakgoot kleuren bestelt u in één keer uw complete stijlvolle afvoersysteem!

PVC dakgoot

De PVC dakgoot en PVC bakgoot zijn hoogwaardige onderdelen om een hemelwaterafvoer in elkaar te zetten. Wij werken enkel met de meest vooraanstaande fabrikanten, zodat we altijd hoge kwaliteit kunnen garanderen. De PVC dakgoot is gemaakt van duurzaam kunststof en is bestand tegen extreme weersinvloeden. Hierdoor is de dakgoot pvc compleet geschikt voor elke soort woning en welk gebied dan ook. Dus voor een duurzaam en kwalitatieve werking, is de PVC dakgoot meer dan geschikt.

Dakgoot onderhouden

Uw dakgoot onderhouden is erg belangrijk voor de goede werking ervan, met name in de herfst wanneer er bladeren in vallen. Daarom kunt u het beste minimaal één keer per jaar uw dakgoot schoonmaken. Mocht er wel schade zijn, is het belangrijk uw dakgoot te repareren of uw dakgoot te vervangen. Dit kunt u zelf doen met de handige onderdelen van Witway. Wanneer u niet zeker weet hoe u dit moet doen, staan onze specialisten altijd voor u klaar met deskundig advies. Voorkom problemen en zorg ervoor op tijd uw dakgoot te onderhouden!

Dakgoot kopen

Bent u van plan om een dakgoot te kopen? Bij Witway vindt u een breed aanbod met alle belangrijke onderdelen voor het monteren van een hoogwaardige hemelwaterafvoer. U kiest zelf de gewenste grootte, lengte en kleur. Wij leveren onze bestellingen uit eigen voorraad, waardoor u uw bestelling altijd snel in huis zult hebben. Door bij Witway uw dakgoot te kopen, kunt u binnen enkele dagen al aan de slag met de montage en bovendien betaalt u altijd een vaste lage prijs!

Veelgestelde vragen

Hoe dakgoot vervangen?

De eerste stap is het verwijderen van de oude dakgoot en de beugels waarop deze gemonteerd is. Kiest u voor een dakgoot met hetzelfde ontwerp en dezelfde diameter? Dan kunt u de beugels laten zitten als ze nog stevig en intact zijn. Let er bij een schuin dak goed op dat het bevestigingspunt van de dakgoot aan de daklijst in één lijn ligt met de dakpannen, dat wil zeggen zo laag mogelijk onder de laagste dakpan. U voorkomt daarmee dat het water over de daklijst loopt. Let er bovendien op dat de dakgoot richting de regenpijp iets schuin afloopt. Zorg ervoor dat het hoger gelegen uiteinde van de dakgoot goed afgesloten is. Daarvoor kunt u gebruik maken van een eindstuk.

Welke dakgoot kiezen?

Dat hangt vooral af van de grootte van uw dak. Een 4 inch mastgoot is in de meeste gevallen ruim voldoende wanneer het gaat om het dak van een gemiddelde schuur of een kleine tuinhuisje. Een dakgoot met een diameter van 6 inch is een uitstekende keuze bij een dakoppervlak tussen de 35 en de 115 m2. Naast de mastgoot kunt u ook kiezen voor een bakgoot met een meer rechthoekig in plaats van een rond design. Verder heeft u de keuze uit dakgoten van diverse materialen zoals zink, pvc en polyester.

Hoe dakgoot monteren?

Om te voorkomen dat er een laagje water blijft staan moet een dakgoot in een licht schuine helling richting de regenpijp lopen. Dat betekent dat u de beugels waar de dakgoot op komt te rusten niet waterpas naast elkaar legt maar in een licht dalende lijn. Zorg er daarom voor dat de dakgoot per meter ongeveer 5 mm lager komt te liggen. Om uiteindelijk verbinding te maken met de regenpijp of kiezelbak heeft u een gootuitloop of uiteiendloop nodig. Het hoogste punt van de dakgoot moet worden afgesloten met een einduitstuk, zodat er langs de zijkant geen water wegspat of -stroomt. De dakgoot is eenvoudig aan de beugels vast te zetten en kan indien nodig op maat worden gezaagd.

Waarom dakgoot kopen bij WitWay?

In onze webshop vindt u de beste materialen voor de scherpste prijzen. Naast dakgoten bestelt u bij ons net zo gemakkelijk een scherp geprijsde regenpijp die daarbij aansluit. Er zijn verschillende oplossingen om het water definitief af te voeren, bijvoorbeeld door de regenpijp aan te sluiten op het riool, een aparte afvoer of een infiltratieput of -krat. Ook deze onderdelen koopt u bij WitWay voordelig online. Op onze website vindt u uitgebreide informatie over de aanleg van uw complete hemelwaterafvoer. Heeft u vragen? Neem dan gerust op met onze klantenservice!

Wat kost een dakgoot?

De prijs van een dakgoot is afhankelijk van de soort dakgoot die u gaat kopen. De prijzen variëren in materiaal, afmeting en kleur. Op onze website kunt u eenvoudig per product en afmeting zien welke prijs er gehanteerd wordt.

Hoe dakgoot schoonmaken/reinigen?

Het is belangrijk dat het niet gevroren heeft wanneer u uw dakgoot gaat reinigen. Eerst verwijdert u alle bladeren, takken, mos en andere grote vuildelen. U kunt de dakgoot nog uitspoelen voor de kleine vuilresten. U kunt het beste aan het einde van de herst of aan het begin van de lente uw dakgoot schoonmaken.

Hoelang gaat een dakgoot mee?

Dit hangt af van het soort dakgoot dat u heeft, maar gemiddeld zou een goed gemonteerde en onderhouden dakgoot zo’n 40 jaar goed moeten blijven. Daarom is het van groot belang dat uw dakgoot goed gemonteerd wordt en dat deze minimaal één keer per jaar schoongemaakt wordt.

Welke dakgoot kiezen?

Het kiezen van de maat dakgoot doet u door naar het dakoppervlakte van uw huis te kijken. Verder is de PVC dakgoot een goede en duurzame optie. Als u uw huis een moderne dakgoot wil geven, zou u kunnen gaan voor een zwarte of bruine dakgoot.

Installatiemateriaal

Z