Zandvangput

Kunststof zandvangput verwijdert gronddeeltjes uit het infiltratiesysteem.

● Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

Selecteer producten

0 producten
  • U heeft nog geen producten geselecteerd.

Productkenmerken Zandvangput

Breedte
315 mm
Hoogte
85 cm
Ingang
125 mm
Uitgang
125 mm
Artikelnummer
999150
Geleverd incl.
PVC deksel
Diameter
315 mm
Materiaal
PVC

Omschrijving Zandvangput

Wilt u een infiltratiesysteem aanleggen? Dan is de zandvangput een essentieel onderdeel hiervan. De naam zegt het eigenlijk, de zangvangput is een put, welke het zand opvangt, zodat het niet in het infiltratiesysteem terecht komt. Doordat de zwaardere gronddeeltjes in de zandvangput bezinken, wordt voorkomen dat er verstoppingen in de infiltratie ontstaan. Het water stoomt door een filter uit de zandvangput naar de infiltratiekrat (infiltratiebox) of naar het riool. 

Zandvangput kunststof 

De zandvangput is gemaakt van kunststof. De zandvangput heeft een doorsnede van 315mm en is 85 cm hoog. De zandvangput heeft aan beide zijkanten een aansluiting. De aansluiting aan de inlaatzijde is 125mm en de aansluiting aan de uitlaatzijde is 125mm. 

In de zandvangput worden de gronddeeltjes uit het infiltratieproces verwijderd, voordat het hemelwater naar het riool of in de infiltratiekrat stroomt.

Door een zandvangput te plaatsen voor de infiltratiekratten word de levensduur van de infiltratiekratten aanzienlijk verlengd. Aan de bovenzijde van de zandvangput zit een losse deksel, waardoor het reinigen van de zandvangput snel en zeer eenvoudig is. 

Voordelen zandvangput:

  • Campacte filtering
  • Eenvoudige & snelle plaatsing
  • Eenvoudige reiniging
  • Goed toegankelijk door losse deksel

Zandvangput onderhoud 

Het is belangrijk om de zandvangput regelmatig leeg te halen, zodat de opvangcapaciteit van de zandvangput voor zware gronddeeltjes behouden blijft. Om de zandvangput te reinigen neemt u de deksel van de zandvangput. Vervolgens leegt u de zandvangput tot onder het niveau van de inlaataansluiting. Het T-stuk kunt u nu verwijderen,om de rest van de zandvangput schoon te maken. Daarna kunt u het filter schoonspuiten. Het is belangrijk om voor het schoonspuiten van het fllter geen hogedrukspuit te gebruiken om schade aan het filter te voorkomen. Na het reinigen van het filter, kunt u de zandvangput geheel leegmaken. Als laatste kan nu het T-stuk en vervolgens de deksel weer worden teruggeplaatst. 

Zandvangput online

U kunt uw zandvangput gemakkelijk online bestellen bij WitWay, gewoon vanuit huis. WIj bezorgen de zandvangput vervolgens bij u thuis. Hoe makkelijk is dat? Koop daarom deze schepr geprijsde zandvangput nu online bij WitWay!

WitWay: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

Ja dat klopt Theo, de aansluiting is inwendig 125mm met manchet.

Dus u kunt er zo een afvoerbuis 125mm in drukken.

Met vr. groeten,

Team WitWay

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht