België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor bomen

Met drainage voor bomen heeft u zelf de controle over de watertoevoer. Dat is niet onbelangrijk, want droge grond kan namelijk schadelijk zijn voor bomen en al het andere groen op uw terrein. Op deze pagina vertellen we u graag meer over hoe deze vorm van drainage werkt en hoe u deze het beste kunt aanleggen. Bovendien bent u bij WitWay aan het juiste adres als u de benodigde materialen wilt kopen voor de drainage van uw bomen, zoals drainagebuizen en hulpstukken. Wij hebben onze producten ruim op voorraad en zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Verschillende soorten drainage voor bomen gebruiken

U zit goed bij WitWay, want u vindt bij ons speciale soorten drainage voor bomen! Voor bijvoorbeeld de drainage van uw tuin kunt u het beste drainage met omhulling gebruiken. Maar voor de grond rond de wortels van bomen raden we kale drainagebuizen aan met perforatie. Voor de toevoer van het water kunt u het beste buizen zonder perforatie gebruiken. Beide drainage soorten voor bomen, planten en struiken vindt u eenvoudig online bij WitWay. Is de bovenstaande informatie onduidelijk voor u? Lees dan hieronder verder over de werking van drainage.

De werking van drainage voor bomen uitgelegd

Bij WitWay vertellen we u graag meer over de werking van drainage voor bomen. Zoals eerder genoemd, wordt drainage gebruikt om bomen te voorzien van voldoende water. Daarom is de perfecte plek voor de drainagebuis in een ring boven de wortels. Zo sijpelt het water naar de plaats waar u het wilt hebben: de stamvoet van de boom. Het water giet u zelf in de drainageslang via de toevoer, die een klein stukje uit de grond steekt. Heeft u vragen over drainage voor bomen en de werking? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers. We staan voor u klaar met praktische informatie.

Zelf eenvoudig drainage voor bomen aanleggen

Het kost wat tijd, maar het is gelukkig eenvoudig om zelf drainage voor bomen aan te leggen. Het is het handigst om de drainage aan te leggen wanneer u de bomen plant. Dan kunt u de drainagebuis namelijk eenvoudig op de wortels plaatsen, voordat u het gat in de grond vult met aarde. Gaat het om een bestaande boom of plant die u wilt voorzien van drainage? Dan dient u een ondiepe sleuf te graven waar u de drainagebuis in legt. U kunt deze buis verbinden met de toevoer door een T-stuk te gebruiken. U vindt bij WitWay alles wat u nodig heeft om drainage voor bomen aan te leggen. Drainage hulpstukken en drainagebuizen kopen doet u bij ons eenvoudig online!

Materiaalsoorten voor drainage voor bomen

Het is belangrijk dat drainage voor bomen veilig is en een lange levensduur heeft. Daarom dient het materiaal dat u gebruikt voorzien te zijn van het KOMO keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat de drainage voldoet aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Goed nieuws! Al ons drainagemateriaal is KOMO gekeurd en gaat minstens 50 jaar mee. Als u dus drainage voor bomen gaat leggen, koopt u het materiaal bij WitWay. We leveren in binnen- én buitenland!

De diepte van drainage voor bomen

Gaat u drainage voor bomen aanleggen en wilt u weten wat de juiste diepte is die u het beste aan kunt houden? Zoals eerder genoemd legt u de drainagebuis boven de wortels van de boom, dus ongeveer 20 cm onder het maaiveld. Zorg ervoor dat de bewateringsbuis langer is dan 20 cm, zodat deze uit de grond steekt en u er eenvoudig bij kunt. Zoals u kunt lezen hoeft u voor de drainage van bomen niet ver de diepte in. Dat maakt de aanleg een stuk eenvoudiger dan andere vormen van drainage!