België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor kelder

Staat uw kelder vaak blank door zware of langdurige regenval of een hoge grondwaterstand? Dan is kelderdrainage een uitstekende oplossing. Het water wordt door buizen opgenomen en weggevoerd naar een afvoerpunt waar u er geen last meer van heeft. Een groot voordeel van drainage voor de kelder is dat u de buizen alleen maar rondom uw woning hoeft te leggen en niet in uw gehele tuin. U vindt bij WitWay alles wat u nodig heeft voor uw drainage, zoals buizen en hulpstukken, eenvoudig online!

Hoe werkt kelderdrainage?

We gingen er hierboven al een beetje op in, maar hoe werkt drainage voor uw kelder nou precies? Allereerst komen de drainagebuizen in de grond te liggen. Ze zijn voorzien van perforatie, waardoor ze water opnemen. Vervolgens wordt het afgevoerd naar bijvoorbeeld een sloot, vijver of het riool. Drainage voor uw kelder werkt het beste als u de buizen zo veel mogelijk in een rechte lijn legt. Hierdoor kan het water beter wegstromen. Creëer om dezelfde reden ook een afschot richting het afvoerpunt.

Ringdrainage voor de kelder toepassen

Omdat de drainage als een ring om uw woning ligt, wordt het ook wel ringdrainage voor de kelder genoemd. Om ervoor te zorgen dat het water goed wegstroomt, is het belangrijk dat de drainageslangen waterpas komen te liggen. Als u last heeft van vocht in uw kelder of kruipruimte is het verstandig om dit snel op te lossen. Een vochtige woning kan namelijk schadelijk zijn voor uw gezondheid, bijvoorbeeld omdat er schimmels gaan groeien. Pasringdrainage voor uw kelder toe en voorkom dergelijke problemen!

Zelf de drainage voor een kelder aanleggen

Bij WitWay vertellen we u graag meer over hoe u het beste drainage voor een kelder kunt aanleggen. Teken eerst het drainagesysteem uit dat u wilt toepassen. Begin dan met het graven van sleuven en houd hierbij een diepte aan van minimaal 60 en maximaal 90 cm. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, grind of schelpen aan, voordat u de drainagebuizen legt. Vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde. Door zelf de drainage voor uw kelder aan te leggen kunt u bovendien veel geld besparen!

De juiste diepte voor drainage voor de kelder

Zoals hierboven al werd aangegeven, kunt u voor de drainage van uw kelder het beste een diepte aanhouden van tussen de 60 en 90 cm. Hierdoor heeft het water genoeg ruimte om zich te verzamelen. Wilt u de sleuven graven zonder de grond al te veel te beschadigen? Gebruik dan een speciale sleuvengraver. Houd bij de drainage voor uw kelder qua diepte rekening met het afvoerpunt. Wilt u de drainage bijvoorbeeld aansluiten op het riool? Deze buizen liggen vaak ongeveer 80 cm diep, dus is het van belang dat uw drainage minder diep wordt aangelegd in verband met het afschot.

Diverse soorten drainage voor de kelder kiezen

Bij WitWay vindt u diverse soorten drainage voor de kelder, zoals drainage met omhulling. Dit is bijzonder geschikt voor deze toepassing, omdat de omhulling ervoor zorgt dat water beter wordt opgenomen. Bovendien voorkomt de omhulling dat kleine gronddeeltjes worden opgenomen in de drainagebuizen. U heeft de keuze uit de onderstaande drainage soorten voor uw kelder:

  • Drainagebuizen met kokos omhulling
  • Drainagebuizen met PP450 omhulling
  • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Kokos is vooral geschikt als tijdelijke oplossing, aangezien dit afbreekbaar materiaal is. De pp omhulling gaat echter maar liefst 50 jaar mee! Ditzelfde geldt overigens voor al ons andere pp drainagemateriaal. Drainage hulpstukken en drainagebuizen kopen doet u daarom bij WitWay. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!