België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
InstallatiePVC AfvoerDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektraBlog

Druppelsysteem

Een druppelsysteem is een vorm van beregening waarbij het water van het beregeningssysteem direct bij de wortels wordt afgegeven. U kunt een druppelsysteem zowel bij een pas geplante jonge haag gebruiken, maar een druppelsysteem wordt ook vaak toegepast in een dichtbegroeide border. In een dichtbegroeide border is het lastig om met sproeiers de wortels van de planten te bereiken. Met een druppelsysteem is dit geen probleem.

Druppelsysteem tuin

Een druppelsysteem is speciaal geschikt voor de beregening van uw tuin met een lage hoeveelheid water per uur. Doordat met een druppelsysteem het water direct bij of in de buurt van de wortels van de plant, is de beregening heel doelgericht. Hierdoor geeft u op een efficiënte manier water en bereikt u tevens een uitstekende besparing van water. Met ons ruime assortiment is er altijd een passende oplossing voor uw situatie.

Druppelsysteem automatisch

Het is heel gemakkelijk om een druppelsysteem te automatiseren. De meest eenvoudige manier is om een tijdklok op uw waterkraan te plaatsen. Hierdoor wordt de start- en eindtijd bepaalt. U heeft er zelf geen omkijken naar.

Het is ook mogelijk om het druppelsysteem aan te sluiten op een beregeningscomputer. Vaak wordt dit toegepast als in de tuin ook gewerkt wordt met pop up sproeiers voor de gazons. U kunt dan een aparte zone van de beregeningscomputer reserveren voor het druppelsysteem. Zo kunt u ook een afwijkende duur van beregenen instellen ten opzichte van de pop up sproeiers, afhankelijk van de behoefte. Waarschijnlijk beregent u een net geplante haag vaker met een druppelsysteem, dan wanneer de haag volgroeid is.

Druppelsysteem maken

Er zijn verschillende soorten druppelsystemen:

  • tyleenslang waar u op plaatsen van de plant gaten prikt
  • druppelslang met om de 30 cm een druppelaar
  • zweetslang met over de gehele lengte waterafgifte
  • ondergrondse druppelslang

Druppelsysteem tyleen

Druppelsysteem

Bij een druppelsysteem van tyleen, legt u een tyleenslang met een diameter van 16 mm langs de te beregenen beplanting. Op de plaatsen waar een plant staat, prikt u met een ponspen een gaatje in de tyleenslang. Vervolgens sluit u op het gaatje met een insteekplug een irrigatieslang aan. Aan het einde van de irrigatieslang plaatst u een eindgrondpen waar u de irrigatieslang door kunt steken. Aan het uiteinde van de irrigatieslang plaatst u een druppelaar. U kunt zelf kiezen welke waterafgifte per uur wenselijk is. Elke druppelaar heeft een specifieke waterafgifte.

Druppelsysteem druppelslang

Een druppelsysteem met een druppelslang is geschikt om bodembedekking, dichte beplanting, haagrijen en bomen extra te beregenen. Een druppelslang is een flexibele slang waarmee u zeer snel en eenvoudig een druppelsysteem aanlegt. Een druppelslang heeft een gelijke verdeling van de druppelaars over de druppelslang. Bij de verschillende druppelslangen staat precies aangegeven wat de waterafgifte per uur is. Zo kunt u de juiste druppelslang voor uw situatie kiezen.

Druppelslang

Druppelsysteem zweetslang

Een zweetslang is een slang met een poreuze buitenwand, waardoor de zweetslang over de gehele lengte en rondom water afgeeft aan haar omgeving. Het lijkt dus alsof de slang "zweet". U kunt een druppelslang zowel bovengronds als ondergronds plaatsen. Het voordeel van het plaatsen onder de grond is dat het water niet kan verdampen. Dit levert u een waterbesparing op tot wel 50%. De zweetslang heeft aan het uiteinde een "gardena" koppeling, waardoor u deze eenvoudig op de kraan kunt aansluiten. Het is ook mogelijk om opgeloste meststoffen via de zweetslang bij de wortels van de planten te krijgen.

Druppelsysteem ondergronds

Druppelslang ondergronds

Een druppelsysteem kan met een ondergrondse druppelslang ook ondergronds worden aangelegd. Dit wordt met name toegepast bij gazons, borders en plekken die gevoelig zijn voor vandalisme. Het voordeel ondergronds beregenen is, dat u de hele dag onzichtbaar kunt beregenen en dat bovendien het water direct bij de wortels van de plant komt. De ondergrondse druppelslang heeft op gelijke afstanden van elkaar druppelaars in de slang zitten. Door de druppelaars wordt het water afgegeven aan de omgeving. Aan de binnenzijde van de druppelaar zit een koperen schild wat voorkomt dat de druppelaar verstopt raakt.

Druppelsysteem vragen

Heeft u nog vragen over een druppelsysteem? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag verder.

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!

Gerelateerde producten