België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Gastec keurmerk

Wat is Gastec? Wat betekent het als producten beschikken over het Gastec keurmerk? Is het belangrijk dat producten een Gastec keurmerk hebben? Op deze en andere vragen geven we u in deze blog graag uitleg

 

Wat is Gastec? 

GASTEC QA (Quality Approved) is een keurmerk voor alle producten die met gas te maken hebben. Als een fabrikant een nieuw product op de markt brengt, is het belangrijk om kwaliteitsrisico's en veiligheidsrisico's uit te sluiten. De klant moet op het product kunnen vertrouwen en ervan overtuigd kunnen zijn dat het product werkt zoals het hoort te werken. Daarbij is het belangrijk dat het product aan alle in Nederland en in het buitenland gestelde internationale voorschriften en bepalingen voldoet. Door het product te laten testen bij Gastec, kan voor dat product een Gastec certificaat worden afgegeven. 
Doordat het product voorzien wordt van een Gastec keurmerk, weet u als klant dat het product voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot kaliteit, functionaliteit en veiligheid. Gastec QA wordt uitsluitend door KIWA Gastec Certification uitgegeven.

Wanneer krijgt een product het Gastec keurmerk? 

Het keuringsprogramma van het Gastec keurmerk wordt uitgevoerd door eigen, geaccrediteerde, laboratoria van Gastec. Het test- en certificeringsschema en de procedures staan onder toezicht van de Raad voor Accreditatie (RvA), waarmee volledige onafhankelijkheid verzekerd is

Om voor het GASTEC QA keurmerk in aanmerking te komen, moet een product voldoen aan een aantal eisen. GASTEC QA maakt niet alleen de kwaliteit en veiligheid van het product zelf zichtbaar, maar ook van het hele productieproces. Daardoor is de constante supervisie over het gehele productieproces verzekerd, waarmee de kwaliteit van de producten duurzaam geborgd wordt.

Wat betekent het Gastec certificaat? 

Het Gastec certificaat levert het betrouwbare, objectieve en internationaal erkende bewijs dat het product aan alle relevante kwaliteitseisen voldoet. Het zorgt er ook voor dat het kwaliateitsniveau wordt vastgehouden. 
Het certificaat toont aan dat het product voldoet aan bepaalde eisen. Overheidsinstanties erkennen Gastec Kiwa-certificaten en -rapporten als een betrouwbaar bewijs dat het product voldoet aan de (Europese) wet- en regelgeving.

Is het belangrijk dat producten een Gastec keurmerk hebben? 

Zeker bij het werken met gas is het belangrijk dat u op de producten waarmee u werkt, kunt vertrouwen. Zoals bekend kunnen met lekkende gasleidingen ernstige ongelukken gebeuren. Daarnaast is het inademen van gas gewoonweg ongezond. Daarom adviseren wij u dan ook om bij het aanleggen van een gasleiding enkel te werken met producten die voorzien zijn van het Gastec keurmerk. 

Witway: Voor degenen die het gaan maken!