België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Wavin Hep2O systeem

Wilt u een heet- en/of koudwaterleiding aanleggen in uw huis of kantoor? Gaat u vanaf uw CV ketel een leiding trekken naar de radiator? Of wilt u een vloerverwarming aanleggen? Dan is het Wavin Hep2O systeem een goede passende oplossing. Lees in deze blog alles over het Hep2O systeem van Wavin. 

Wavin Hep2O leidingsysteem

Het Hep2O systeem van het gerenommeerde merk Wavin is een leidingsysteem dat flexibele buizen combineert met push-fit koppelingen, waardoor het aanleggen van een waterleidingsysteem voor zowel heet als koud water snel en foutloos is uit te voeren. 

Het Wavin Hep2O systeem is een integraal systeem. Dit houdt in dat u het ook als geheel dient aan te leggen. U kunt de onderdelen van het Hep2O systeem niet verbinden met een ander kunststof leidingsysteem. 

De flexibiliteit van de Hep2O buis maakt het mogelijk dat de leiding incidenteel bevriest zonder dat deze scheurt.

Voor verwarmingsdoeleinden is er diffusiedichte buis leverbaar. Deze buis is tevens geschikt voor drinkwater- toepassingen.

U kunt het Hep2O leidingsysteem gebruiken voor zowel een heet- als koudwaterleiding, een radiatoraansluiting tot 82° C en vloerverwarming. Kortom een systeem met een brede toepassing in huis of op kantoor. 

Hep2O systeem diameters 

Het Hep2O systeem is beschikbaar in de diameter 10, 15, 22 en 28 mm. Elke Hep2O koppeling past ook op de overeenkomstige diameter koperen buis. U kunt dus een overgang maken van een koperen leiding naar het Hep2O systeem. 

Het Hep2O systeem is verkrijgbaar in de maten 10, 15, 22 en 28 milimeter en hebben een eenvoudige kleurcode voor de verpakkingen zodat deze makkelijker te herkennen zijn:

  • 10 mm: groen 
  • 15 mm: blauw 
  • 22 mm: paars
  • 28 mm: oranje

Hep2O systeem verbinding

Als u een verbinding wilt maken met een Hep2O buis gebruikt u altijd een Hep2O smartsleeve steunbus. De Hep2O smartsleeve steunbus drukt u in de Hep2O buis. Zo garandeert u een langdurige treksterkte en afdichting. Daarnaast zorgt de Hep2O smartsleeve voor een lage montagekracht en heeft u goede controle over de insteeklengte van de Hep2O buis in de Hep2O koppeling. 

Als u de Hep2O smartsleeve in de Hep2O buis heeft gedrukt, kunt u de buis in de Hep2O koppeling draaien. Door het In4Sure systeem voelt u of de buis volledig tot de stootrand is ingestoken. Na het insteken van de buis, draait u deze in de fitting. Wanneer de buis de stootrand raakt, voelt u een ‘trilling’, veroorzaakt, doordat het geprofileerde eind van de steunbus contact maakt met de gekartelde zitting van de fitting.

Hep2O systeem demontage 

Het is ook mogelijk om een Hep2O koppeling te demonteren. Hiervoor gebruikt u de Hep2O demontagewig. Deze Hep2O demontagewig maakt het demonteren snel, eenvoudig en misbruik-proof. De slimme HepKey demontagewig maakt demonteren snel, eenvoudig en misbruik-proof, zodat koppelingen alleen ontkoppeld kunnen worden als u dat wilt.

Doordat het systeem gemakkelijk is te demonteren, is het Hep2O systeem ook geschikt als tijdelijke leiding voor bijvoorbeeld een tentoonstelling, portcabins, enz. 

Hep2O systeem garantie

Door een nauwgezette kwaliteitscontrole en een uitgebreid test-programma, zit er op alle Hep2O buis en fittingen een garantie van 10 jaar op materiaal- en productie fouten, uiteraard op voorwaarde dat het materiaal goed en professioneel geinstalleerd is overeenkomstig met de werkinstructies.

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!