België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Beregening

Sectorsproeier instellen

Het instellen van de sectorsproeier is heel eenvoudig en snel te doen. U kunt naast de sproeihoek ook het sproeibereik, oftwel de afstand van de waterstraal instellen. 

Sectorsproeier instellen klepelsproeier

Het belangrijkste kenmerk van een sectorsproeier is dat een sectorsproeier een sproeihoek heeft welke instelbaar is. Dit in tegenstelling tot een rondsproeier, welke enkel een volle cirkel beregent. U kunt de sproeihoek van de sectorsproeier instellen van minimaal 5 graden tot maximaal 360 graden, oftwel een gehele cirkel. Zo stelt u afhankelijk van uw persoonlijke situatie het sproeipatroon in. Mocht u de sectorsproeier later op een andere plek gebruiken, dan kunt u voor deze plek het sproeibereik instellen. 

Hoe sectorsproeier instellen? 

U kunt bij de sectorsproeier het volgende instellen:

  • de sproeihoek, tussen de 5 en 360 graden
  • het sproeibereik, de lengte van de waterstraal

Sproeihoek sectorsproeier instellen

Als u de aanslagveer omhoog doet, stelt u de sectorsproeier in voor het maken van een volle cirkel, oftewel 360 graden. Met de aanslagveer naar beneden gericht, kunt u met de twee sectorbegrenzers de sproeihoek exact instellen. U stelt deze sectorbegrenzers met de hand in, zonder gebruik van gereedschap. 

De waterdruk zorgt ervoor dat de sectorsproeier gaat draaien, totdat de aanslagveer van de sectorsproeier tegen een van de sectorbegrenzers komt. Op dat moment draait de sectorsproeier, totdat de aanslagveer tegen de andere sectorbegrenzer komt. Dit herhaalt zich keer op keer. 

Sectorsproeier instellen
 

Sproeibereik sectorsproeier instellen

U kunt het sproeibereik aanpassen door het verwisselen van een nozzle voor uw sectorsproeier. Voor elke sectorsproeier zijn passende nozzles te bestellen, met elk specifieke eigenschappen. Zo kunt u voor u persoonlijke situatie de juiste nozzle uitkiezen. De nozzle is voorzien van een daadverbinding, waardoor u de nozzle gemakkelijk in de sectorsproeier draait. 

Vervolgens kunt u op de sectorsproeier zelf nog het sproeibereik fine-tunen door de stelschroef in de straal te draaien. Hierdoor breekt u de straal, waarmee de straal korter of langer wordt. Met de straalrichter kunt u de straalboog afvlakken. 

 

Sectorsproeier instellen

Vragen sectorsproeier instellen

Heeft u vragen over het instellen van de sectorsproeier of over welke sectorsproeier geschikt is voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze beregeningsexperts helpen u graag verder. 

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!