België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Wat is een GEKA koppeling?

Wat is een GEKA koppeling? 

Een GEKA koppeling wordt ook wel een GK koppeling of een klauwkoppeling genoemd. De GEKA koppeling is namelijk voorzien van een soort klauw die in de klauw van een andere GEKA koppeling grijpt.
De GEKA koppeling is gemaakt van messing en is verkrijgbaar voor een waterslang met een diameter tot 1 1/2 inch of 40 mm. 

Gebruik GEKA koppeling? 

Een GEKA koppeling wordt vaak gebruikt door professionals voor het koppelen van waterslangen, zoals de Alfaflex slang met een diameter tot 1 1/2 inch of 40 mm. Ook steeds meer particulieren gebruiken de GEKA koppeling voor bijvoorbeeld het beregenen van de tuin met een waterpomp. 

Voordelen GEKA koppeling

De GEKA koppeling is een hele simpele koppeling die gemakkelijk kan worden aangesloten op een willekeurige andere GEKA koppeling. Zo sluit u eenvoudig verschillende waterslangen en sproeiers op elkaar aan. 

Het grote voordeel van de GEKA koppeling is dat de nokafstand tussen de klauwen bij alle GEKA koppelingen geluik is. Hierdoor kunnen alle verschillende GEKA koppelingen eenvoudig onderling met elkaar worden gecombineerd. Een GEKA koppeling met een tule aansluiting van 3/4 inch kan dus zonder probleen worden gekoppeld aan een een GEKA koppeling met een tule van 1 1/4 inch. Hierdoor zijn er bij het aansluiten van een tuinslang op een waterpomp geen verlopen meer nodig. 

Daarnaast is voor het koppelen van GEKA koppelingen geen gereedschap nodig. U drukt de 2 GEKA koppelingen tegen elkaar aan. Vervolgens drukt u de koppelingen licht tegen elkaar. Daarna kunt u de GEKA koppelingen draaien totdat ze vastzitten. Het ontkoppelen van de GEKA koppelingen gaat op dezelfde simpele manier. U drukt de GEKA koppelingen licht tegen elkaar aan en draait de koppelingen van elkaar. 

GEKA koppelingen levensduur

GEKA koppelingen zijn gemaakt van een goede kwaliteit messing. Hierdoor gaan de klauwkoppelingen lang mee en hebben ze een lange levensduur. Als u na verloop van tijd problemen ondervrindt met de GEKA koppeling ligt dit vaak aan de rubberen ring in de klauwkoppeling. Door uitdroging kan het rubber bij gebruik gaan scheuren, waardoor lekkages kunnen ontstaan. De rubbers van de GEKA koppelingen zijn eenvoudig te vervangen en los verkrijbaar in onze webshop. 

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!