België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainagebuis op maat maken

Voor een goed werkend drainagesysteem moet u uw drainage maat maken op de juiste lengte. Hiervoor kan het zijn dat u de drainagebuis moet verlengen of inkorten. Dit is een eenvoudige klus met de juiste materialen. En wanneer u het stappenplan volgt kan er eigenlijk niets mis gaan. Lees verder om erachter te komen wat u nodig heeft en moet doen!

Drainage op maat maken

Voor een goed werkend drainagesysteem moet u uw drainage maat maken op de juiste lengte. Hiervoor kan het zijn dat u de drainagebuis moet verlengen of inkorten. Dit is een eenvoudige klus met de juiste materialen. En wanneer u het stappenplan volgt kan er eigenlijk niets mis gaan. Lees verder om erachter te komen wat u nodig heeft en moet doen!

Stappenplan voor het op maat zagen van uw drainagebuis

Bij het aanleggen van uw drainagesysteem heeft u niet iedere keer een volle rol drainagebuis nodig. Wanneer dit het geval is, moet u de drainagebuis op de juiste lengte afzagen. Zo krijgt u uw drainagesysteem passend en zal deze optimaal werken, mits verder ook goed aangelegd uiteraard. Hiervoor kunt u altijd onze blog over drainage aanleggen raadplegen. Maar voor het op maat zagen van uw drainagebuis volgt u het volgende stappenplan:

  1. Meten
  2. Tapen
  3. Zagen

Drainagebuis meten

Drainagebuizen zijn in diverse lengtematen verkrijgbaar, maar de kans dat de standaard lengtes perfect uitkomen is klein. Dit betekent dat u de buis korter moet maken. Bij het inkorten van een drainagebuis bepaalt u allereerst de lengte die de buis moet krijgen om goed passend te zijn over de gehele lengte. Doe dit met een rolmaat. Het aftekenen op de buis kan het beste met een permanente marker. Dit kan op vrijwel alle materialen en blijft goed zichtbaar.

Drainagebuis tapen

Bij het inkorten van de drainagebuis is het belangrijk om te voorkomen dat de omhulling van de drainagebuis af kan raken. Wanneer dit niet meer om de buis heen zit, is ook het filter van de drainagebuis weg. Het filter, dus de omhulling, voorkomt verstopping van de drainagebuis!

Op de plek waar u de drainagebuis wilt gaan afzagen, wikkelt u ruim drainagetape over de drainagebuis. Deze tape heeft een goede hechting op alle soorten drainage omhulling, zoals PP450, PP700 en kokos. Het is belangrijk om over een breedte van 10 tot 15 cm drainagetape te wikkelen, zodat de omhulling goed vast blijft zitten, ook na het inkorten.

Drainagetape om drainagebuis wikkelen

Drainagebuis zagen

Wanneer u voldoende drainagetape om de drainagebuis heeft gewikkeld, kunt u de drainagebuis gaan doorzagen. Voor het doorzagen van de drainage kunt u een PVC/PE zaag gebruiken. U plaatst de zaag op de gewenste plaats waar u de drainagebuis wilt doorzagen en u controleert of er aan beide zijden van de zaag voldoende drainagetape om de drainagebuis zit. Daarna kunt u de drainage doorzagen.

 


Drainagebuis op maat zagen

Na het doorzagen van de drainagetape heeft u als het goed is aan beide uiteinden een goed vastzittend stuk drainagetape dat voorkomt dat de omhulling van de drainagebuis af kan gaan. U kunt nu aan het uiteinde een drainage hulpstuk bevestigen door het eenvoudige kliksysteem. U klikt het hulpstuk eenvoudig in het nieuw afgezaagde uiteinde van de drainagebuis.

 


Doorgezaagde drainagebuis

Deze materialen heeft u nodig bij het op maat maken van uw drainage

Voor het inkorten heeft u nodig:

  • Rolmaat
  • Permanente marker
  • Drainagetape
  • Handzaag

Met de juiste hulpstukken komt u niets te kort

Het kan voorkomen dat u de drainagebuis moet verlengen in plaats van inkorten. In dat geval heeft u hulpstukken nodig om buizen aan elkaar koppelen. Bevestig bijvoorbeeld een klikmof. Voor het op maat maken van uw drainagesysteem zijn onze drainage hulpstukken onmisbaar! Hiermee kunt u eenvoudig drainagebuizen verlengen of een mooie hoek maken tussen twee buizen.

Vergeet na het inkorten of verlengen niet om uw drainagesysteem aan het einde van de drainagebuis af te sluiten. Om te verhinderen dat het grondwater weglekt, is een drainage afsluitkap een uitstekende oplossing. En het plaatsen van een eindbuis is de beste manier om ervoor te zorgen dat het verzamelde water uiteindelijk afgevoerd wordt naar een put of sloot. Beide hulpstukken klikt u met het handige kliksysteem eenvoudig vast.