België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
InstallatiePVC AfvoerDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektraBlog

Drainagebuis op maat maken

Vaak heeft u bij het aanleggen van een drainagesysteem niet iedere keer een volle rol drainagebuis nodig, maar zal u de drainagebuis op de gewenste lengte moeten afzagen om het drainagesysteem passend te krijgen.

Drainagebuis op maat maken zagen

Het verlengen van een drainagebuis is eenvoudig voor het bevestigen van een klikmof aan de volgende drainagebuis. Maar ook het inkorten van een drainagebuis is een heel eenvoudige klus.

Bij het inkorten van een drainagebuis bepaalt u allereerst de lengte die de drainagebuis moet krijgen om goed passend te zijn over de gehele lengte. Het is belangrijk bij het inkorten van de drainagebuis om te voorkomen dat de omhulling van de drainagebuis af kan raken. Als de omhulling niet meer om de buis heen zit, is ook het filter van de drainagebuis weg. Het filter, dus de omhulling, voorkmt verstopping van de drainagebuis.

Drainagetape om drainagebuis wikkelen

Op de plek waar u de drainagebuis wilt gaan afzagen, wikkelt u ruim drainagetape over de drainagebuis. De drainagetape heeft een goede hechting op alle soorten drainage omhulling, zoals PP450, PP700 en kokos.
Het is belangrijk om een over een breedte van 10 tot 15 cm de drainagetape te wikkelen, zoadat de omhulling goed vast blijft zitten, ook na het inkorten.


Drainagebuis op maat zagen

Als u voldoende drainagetape om de drainagebuis heeft gewikkeld, kunt u de drainagebuis gaan doorzagen. Voor het doorzagen van de drainage kunt u een gewone handzaag gebruiken. U plaats de zaag op de gewenste plaats waar u de drainagebuis wilt doorzagen en u controleert of er aan beide zijden van de zaag voldoende drainagetape om de drainagebuis zit. Daarna kunt u de drainage doorzagen.


Doorgezaagde drainagebuis
Na het doorzagen van de drainagetape heeft u als het goed is aan beide uiteinden een goed vastzittend stuk drainagetape dat voorkomt dat de omhulling van de drainagebuis af kan gaan.
U kunt nu aan het uiteinde een drainage hulpstuk bevestigen door het eenvoudige kliksysteem. U klikt het hulpstuk eenvoudig in het nieuw afgezaagde uiteinde van de drainagebuis.

Drainagebuis op maat maken vragen

Heeft u nog vragen over het op maat maken van drainagebuis of wilt u iets weten over het aanleggen van uw drainagesysteem. Neem gerust contact op met onze specialisten, zij helpen u graag.

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!Gerelateerde producten