België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Flexibele elektrabuis

Een flexibele elektrabuis is geschikt voor het aansluiten van elektrische installaties. Bij Witway hebben wij verschillende soorten en maten; PVC Highspeed elektrobuis crème, Flexibele buis met draad en de Flexivolt PVC elektrabuis flexibel low friction. Deze flexibele elektrabuizen zijn gemakkelijk te leggen en draden door heen te trekken.

Hoe flexibele elektrabuis vastzetten?

Schakel als eerste de stroom uit, breng vanuit de centraaldoos de buis via de muur en/of wand naar het nieuwe stroompunt, breng bij bochten en hulpstukken PVC-lijm aan om alles aan elkaar te monteren, een flexibele elektrabuis is gemakkelijk vast te zetten doormiddel van een drukzadel of buisklem, bevestig de verticale buizen om de 50 cm en de horizontale om de 40 cm aan. U kunt altijd meerdere bevestigingspunten aanleggen, maar minder bevestigingspunten zorgt voor een mindere stevigheid.

Hoeveel draad door flexibele buis trekken?

In een flexibele buis mogen 4 draden van 1,5 mm of 3 draden van 2,5 mm gekoppeld worden, in een buis vanaf 19 mm mogen 5 draden van 2,5 mm getrokken worden. Denk erom dat er per buis maar een groep gekoppeld mag worden, als u meerdere groepen wilt aanleggen moet u meerdere buizen gebruiken.

Flexibele elektrabuis met draad

De van PVC en PP gemaakte Snelflex flexibele elektrabuis met draad beschikt over een trekkoord waarmee de vd-draad gemakkelijk doorgetrokken kan worden. Deze flexibele elektra buis beschikt over een hoge weerstand, waardoor deze niet samen knikt in bochten. De Snelflex flexibele elektrabuis met draad is geschikt voor installatie op hout, holle wand montage, ondergronds en kan zonder risico in beton gegoten worden. Deze tijd en moeite besparende elektrabuis is beschikbaar in de diameters; 16, 20 en 25 mm en in de lengtes; 50 en 100 meter.

PVC Flexivolt Low Friction flexibele elektrabuis crème

De PVC Flexivolt Low Friction flexibele elektrabuis crème is voorzien van een glijdende binnenlaag, hierdoor kunnen de elektra-draden gemakkelijk door de buis worden getrokken. Low friction staat voor lage weerstand, waardoor de draad nog gemakkelijker en sneller te trekken zijn. Deze buis is geschikt voor zowel nieuwe installaties als renovaties. De PVC Flexivolt Low Friction flexibele elektrabuis is beschikbaar in de diameters; 16 en 19 mm en in de lengtes; 5, 10, 20 en 100 meter.

Flexivolt PVC elektrabuis flexibel low friction

De Flexivolt PVC elektrabuis flexibel low friction is voorzien van een lage weerstand, waardoor de draden gemakkelijk en snel te trekken zijn. Deze buis is geschikt voor zowel nieuwe installaties als renovaties. De Flexivolt PVC elektrabuis flexibel low friction is beschikbaar in de diameters; 16 en 19 mm en in de lengte van 100 meter.

Filters