België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Hoe drainage aansluiten op riool?

Heeft u drainageplannen en vraagt u zich af hoe u uw drainage aansluit op het riool? Dit kan met een speciaal rioolverloopstuk! Het is namelijk niet mogelijk om een drainagebuis direct aan te sluiten op een PVC buis, ook wel rioolbuis genoemd. Bij WitWay kunt u gemakkelijk het juiste drainagemateriaal vinden, waaronder het rioolverloopstuk. Door de verschillende beschikbare formaten vindt u altijd een geschikt verloopstuk om uw drainage op het riool aan te sluiten. Lees verder voor de juiste voorbereiding, tips en andere handige informatie!

Waarom drainage aansluiten op het riool?

Het aansluiten van de drainage op het riool zorgt voor een goede afvoer van het overtollige water van uw terrein. De drainagebuis wordt aangesloten op een PVC buis voor de riolering en deze buis voert het water af naar bijvoorbeeld het riool of een infiltratiekrat. Als het water wordt afgevoerd naar een infiltratiekrat behoudt u het water voor een later moment als het droger is. Het water wordt dan langzaam afgegeven aan de omgeving als de grond niet meer verzadigd is. Op deze manier wordt het water op een veilige en milieuvriendelijke manier afgevoerd, zonder schade aan te brengen aan het milieu of de omgeving.

Drainage is een belangrijke manier om wateroverlast te voorkomen en te verminderen, vooral in gebieden met een hoge grondwaterstand of bij hevige regenval.

De juiste voorbereiding voor rioolaansluiting van uw drainage

Voordat u uw drainage aansluit op het riool is het belangrijk om de juiste drainagebuizen te bestellen voor uw drainage. Het geschikte type buis om te nemen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de toepassing, de locatie en de omgevingsfactoren. Heeft u de juiste buis in huis, dan moet u ook nog wat grondwerk verrichten. Dit bestaat uit het graven van de sleuven waar de drainagebuizen in komen te liggen. Het grondwerken kunt u handmatig doen, met een kraan of met een sleuvengraver. Uiteraard bestelt u samen met de drainagebuizen ook direct uw hulpstukken voor rioolaansluiting.

Welk verloopstuk heb ik nodig om drainage aan te sluiten op het riool?

U kunt niet zomaar uw drainage aansluiten op het riool, hiervoor heeft u een speciaal verloopstuk nodig. Dit hulpstuk heeft aan de ene zijde een klikmof waar de drainagebuis op aangesloten kan worden. Aan de andere zijde bevindt zich een gladde pp-buis die in een steekmof met manchet gestoken kan worden. De afvoerbuis wordt vervolgens in de andere zijde van de steekmof gestoken. Het is belangrijk om de juiste diameter te kiezen die past bij de diameter van uw drainagebuis en de PVC buis van de riolering. Gelukkig vindt u verschillende maten van dit speciale rioolverloopstuk tussen onze drainage hulpstukken.

Zelf uw drainage aansluiten op het riool

Bij WitWay vindt u drainage riool verloopstukken in verschillende maten. Zo kunt u voor elke situatie het juiste hulpstuk vinden. Een groot voordeel van ons rioolverloopstuk is dat het is voorzien van een kliksysteem. Hierdoor kunt u aan de ene kant de drainagebuis eenvoudig vastklikken en bevestigt u een steekmof met manchet over het drainage riool verloopstuk. Vervolgens steekt u de afvoerbuis in de steekmof met manchet aan de andere zijde. Zoals u leest is het eenvoudig om met de juiste materialen een drainage aan te sluiten op het riool; een klus die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren.

Hoe gaat u te werk om drainage aan te sluiten op het riool?

Bij WitWay vertellen we u graag meer. Om drainage aan te sluiten op het riool moet u eerst de juiste positie van de rioolaansluiting bepalen en een gat graven om bij het riool te komen. Vervolgens plaatst u het rioolverloopstuk in het gat en schuift u de drainagebuis in de klikmof van het verloopstuk. Daarna steekt u het andere uiteinde van het verloopstuk in de steekmof met manchet van de rioolbuis. Zorg ervoor dat de verbindingen goed zijn afgedicht om te voorkomen dat er water of vuil terugstroomt vanuit het riool naar de drainage. Het is ook altijd belangrijk om de voorschriften van uw gemeente te volgen.

Heeft u vragen over hoe drainage aansluiten op het riool werkt? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers. We staan voor u klaar met uitgebreide informatie.

Bij WitWay vindt u de juiste materialen

U zit goed bij WitWay als u uw drainage wilt aansluiten op het riool. De beste materialen vindt u bij ons! U kunt niet alleen hoogwaardige drainagebuizen kopen, maar ook alle hulpstukken die nodig zijn voor het creëren van een compleet drainagesysteem. Het feit dat ons drainagemateriaal het KOMO keurmerk heeft gekregen, bewijst de uitstekende kwaliteit. Bovendien weet u zeker dat uw drainage voldoet aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van hemelwaterafvoer. Drainage aansluiten op het riool doet u daarom met de materialen van WitWay!

Hoe drainage aansluiten op riool met afschot?

Door handig gebruik te maken van de weg van de minste weerstand, stuurt u water in de gewenste richting. Hoe moet u drainage aansluiten op het riool met een afschot? Zorg er allereerst voor dat de drainagebuizen zelf waterpas komen te liggen. Het afschot creëert u pas aan het einde van de buizen, richting het afvoerpunt. Een rioolbuis ligt over het algemeen ongeveer 80 cm diep. Let er dus op dat de drainagebuizen ietsje hoger in de grond komen te liggen, zodat u de drainage op het riool kunt aansluiten met een afschot.

Hoe diep moet de drainagebuis liggen voordat deze op het riool kan worden aangesloten?

De diepte waarop de drainagebuis moet liggen, voordat deze op het riool kan worden aangesloten, hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie van het riool en de grondwaterstand in uw omgeving. Over het algemeen wordt aangeraden om de drainagebuis op een diepte van minimaal 60 centimeter te leggen om ervoor te zorgen dat deze goed werkt. Ook voorkomt u dan dat deze beschadigd raakt door vorst.

Tips voor drainage aansluiten op riool

Bij WitWay geven we u graag handige tips, zodat uw drainage aansluiten op het riool op rolletjes loopt. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over het drainagesysteem zelf? Omdat u gebruikmaakt van een afvoerpunt, is niet ieder systeem geschikt. U kunt het beste een systeem toepassen met meerdere drainagebuizen die gekoppeld zijn aan één verzamelbuis, zoals u hieronder ziet in de afbeeldingen. Vond u deze tips voor drainage aansluiten op het riool handig en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!

drainagesystemendrainagesystemen