België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Landmeters

Bij WitWay vindt je een uitgebreid assortiment met landmeters van bekende merken zoals Bahco, Hultafors en Stanley. Alle drie deze merken maken professonele landmeters die duidelijke leesbaar zijn, een goedwerkend oprolmechanisme hebben en nauwkeurige meetrestultaten geven.

Er zijn verschillende uitvoeringen landmeters. Sommigen zijn open, anderen hebben een gesloten behuizing. De meeste landmeters zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor zowel linkshandigen als rechtshandigen. Bent u op zoek naar een landmeter van 30 meter, 50 meter of zelfs een landmeter apparaat van 100 meter dan bent u bij WitWay op het juiste adres.

Naast deze compacte landmeters treft je in deze afdeling ook meetwielen aan waarmee je gemakkelijk zowel korte- als lange afstanden kunt opmeten. Alle landmeters en meetwielen kunnen we doorgaans uit eigen voorraad snel leveren zodat je snel je perceel of bouwterrein kunt opmeten.

Wat doet een landmeter

Met een landmeter kun je metingen uitvoeren van bijvoorbeeld in grote gebouwen, bouwkavels en percelen of een grensbepaling voor het kadaster. Ook is een landmeter te gebruiken voor het uitzetten van bijvoorbeeld een bouwblok door een aannemer, een oprit, weg of een spoor. Een landmeter is verkrijgbaar vanaf 10 tot 100 meter. Moet je langere afstanden opmeten dan kan een meetwiel handiger zijn.

Wat een landmeter doet? Uitvoeren van diverse meetwerkzaamheden zoals:

  • Lengtemeting
  • Hoekmeting
  • Richtingsmeting
  • Puntbepaling
  • Hoogtebepaling

Welke landmeter kiezen

De lengte van de landmeter, het merk en model zijn niet de enige zaken waar je op moet letten als je een nieuwe landmeter wilt kopen. Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze hebben we hieronder een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet:

Materiaal

Landmeters zijn verkrijgbaar met meetbanden van verschillende materialen. De beste kwaliteit is de glasvezel landmeter. Glasvezel heeft een zeer hoge treksterkte, die zelfs bij extreem hoge temperaturen behouden blijft. Het materiaal is daarnaast onbrandbaar en uitermate goed bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën. Bovendien kan glasvezel geen bruikbaar vermogen geleiden – dit maakt een landmeter van glasvezel ook geschikt voor toepassingen waarbij bescherming tegen elektrische schokken vereist is.

Leesbaarheid

Bij landmetingen die buiten of in fel verlichte ruimtes worden uitgevoerd, is het prettig als je de meetresultaten moeiteloos kunt aflezen zonder dat je verblind wordt door weerkaatsend licht. Een landmeter met een reflectievrije coating is dan verstandig.

Fixatie

Wanneer je landmetingen in je eentje uitvoert, kun je het beste een landmeter kopen met een fixatiehaak. Deze haak voor verankering kun je eenvoudig op een beginpunt vasthaken.

Oprolmechanisme

Waar standaard rolmaten tegenwoordig vrijwel altijd een automatisch oprolmechanisme hebben, is dit bij landmeters niet altijd het geval, zeker niet bij grotere lengtes. Veel modellen dienen handmatig opgerold te worden met behulp van een (inklapbare) zwengel of opwindhendel.

Goedkoop landmeter kopen

Op zoek naar de perfecte landmeter voor jouw behoeften? Bij WitWay hebben we een groot online assortiment van landmeters en meetwielen geschikt voor elke meetklus. En dankzij onze eigen voorraad zijn veel van deze meet apparaten direct leverbaar. Twijfel je welk model het beste bij jouw werkzaamheden past? Ons team van experts staat altijd klaar om je persoonlijk advies te geven, zodat je de juiste keuze kunt maken. Met onze scherpe prijzen, grote eigen voorraad en de toewijding om je te voorzien van top service, is WitWay dè winkel voor al je meetgereedschap.

Filters