België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Sifons met beluchter

Een sifon met beluchter is een sanitair onderdeel dat wordt gebruikt in gootstenen, wastafels en andere afvoersystemen. Het heeft twee belangrijke functies: het voorkomen van de terugkeer van rioolgas in de leefruimte en het verstrekken van lucht aan de afvoer om een soepele afvoer van water te bevorderen.

BIj WitWay hebben we een groot assortiment sifons, met en zonder beluchter. Naast sifons kunt u bij ons ook terecht voor alle andere producten op het gebied van leidingen en installatiemateriaal.

Sifon met beluchter houdt druk gelijk

Hier zijn de twee belangrijkste kenmerken van een sifon met beluchter:

  1. Voorkomen van terugslag van rioolgas: De sifon heeft een U-vormige buis die altijd gevuld is met water. Dit water vormt een afdichting die voorkomt dat rioolgas vanuit het rioleringssysteem de leefruimte binnendringt. Het water in de U-vormige buis creëert een barrière die geuren blokkeert.

  2. Beluchtingsfunctie: De beluchter op de sifon is een mechanisme dat lucht inlaat in de afvoerleiding. Dit helpt om de waterstroom te verbeteren door luchtdrukverschillen te voorkomen die anders de waterafvoer zouden kunnen vertragen. Het zorgt voor een soepelere afvoer van water en voorkomt gorgelende geluiden die kunnen optreden wanneer water snel door de afvoer stroomt.

Over het algemeen wordt een sifon met beluchter aanbevolen in situaties waar er risico is op geuroverlast of wanneer een betere waterafvoer nodig is, zoals bij gootstenen en wastafels in keukens en badkamers.

Wanneer een sifon met beluchter?

Een sifon met beluchter is met name nuttig in situaties waarin er specifieke eisen zijn voor geurpreventie en verbeterde waterafvoer. Hier zijn enkele voorbeelden waarin je een sifon met beluchter nodig zou kunnen hebben:

  1. Keukens: In keukens, waar vaak voedselresten en vet door de gootsteen gaan, kan een sifon met beluchter helpen bij het voorkomen van geuroverlast en zorgen voor een efficiënte afvoer van water.

  2. Badkamers: Een sifon met beluchter voorkomt ook gorgelende geluiden en zorgt voor een vlotte waterafvoer.

  3. Wasmachines: Als je een wasmachine aansluit op de afvoer, kan een sifon met beluchter geuren blokkeren die anders door de afvoer naar boven zouden kunnen komen.

  4. Hooggelegen afvoerpunten: In situaties waar de afvoer van een gootsteen of wastafel hoger ligt dan het aansluitpunt op het riool, kan een sifon met beluchter helpen om luchtdrukproblemen te voorkomen en de waterafvoer te verbeteren.

Kortom, wanneer je geuroverlast wilt minimaliseren en een efficiënte waterafvoer wilt bevorderen, kan het gebruik van een sifon met beluchter in de genoemde situaties zeer geschikt zijn.

Sifon met beluchter koop je bij WitWay

Een sifon met beluchter koop je eenvoudig bij WitWay. Wij hebben de sifon gewoon op voorraad. Zo heeft u deze snel in huis om aan de slag te gaan. Heeft u nog een vraag of wilt u informatie? Neem dan contact op. Onze specialisten helpen graag en geven advies als dat gewenst is. Zodat u de juiste keuze kunt maken.

Filters