België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Schrikdraad

Aarding testen

Een goede aarding is essentieel voor een goede werking van het schrikdraadapparaat op uw afrastering. Een slechte aarding geeft weinig stroom op uw afrastering en is vaak de oorzaak van een niet of slecht functionerende afrastering. Dus is een goede aarding van groot belang om de veiligheid van uw dieren te kunnen waarborgen. Daarom adviseren wij u om de aarding van de afrastering te testen. 

 

Aarding testen tester

Om de aarding op uw afrastering te kunnen testen heeft u een van de onderstaande testers nodig: 

Voor het testen van de aarding doorloopt u de volgende stappen. 

Stap 1:
U meet op een afstand van minimaal 100 meter van het aardingssysteem hoeveel spanning er op de afrasteringsdraad staat. Deze spanning dient meer dan 3000 Volt te zijn.


Stap 2: 
Daarna maakt u op hetzelfde meetpunt kortsluiting, zodat er minder dan 1000 Volt op de afrastering staat. U kunt kortsluiting veroorzaken door ijzeren palen tegen de draad te zetten.

aarding testen

Stap 3: 
Tot slot meet u de spanning op het aardingsysteem. Indien de spanning op het aardingssysteem meer dan 300 Volt bedraagt, adviseren wij u om dan meer aardpennen te installeren. Na de installatie voert u de test opnieuw uit. 

Aarding testen essentieel

Het testen van de aarding is dus essentieel, omdat een slechte aarding de meest voorkomende oorzaak is van geen of weinig spanning op de afrastering. Bovendien is deze oorzaak van weinig spanning zeer eenvoudig te verhelpen door het aardingssysteem uit te breiden met meer aardpennen. Zo zorgt u ervoor dat uw dieren veilig binnen de afrastering blijven.