België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Schrikdraad

Afrastering voor koeien

Een koe in de wei is het beeld van een typisch Nederlands landschap. In het verleden werden de weiden voor vee vaak voorzien van een omheining met prikkeldraad. Maar de ervaring leert dat het gebruik van prikkeldraad de huid en uiers van koeien ernstig kan beschadigen. Een juiste afrastering kan dit voorkomen. Om die reden is er in Nederland een verschuiving van soort omheining voor koeien te zien: van prikkeldraad naar schrikdraad. 

 

Afrastering voor koeien schrikdraad

Allereerst is het belangrijk om te bepalen of de afrastering een tijdelijke afrastering of een permanente afrastering voor koeien wordt. 

Voor koeien bestaan de volgende soorten afrasteringen:

  • permanente afrastering met High Tensile schrikdraad 
  • tijdelijke afrastering met rasterspin
  • tijdelijke afrastering met ringtoppaal
  • elektrificeren van bestaande afrastering

Voor alle typen afrasteringen is het belangrijk om de afrastering op de juiste hoogte te plaatsen met de juiste paalafstand. Zo kan een afrastering met voldoende stroom gegarandeerd worden. Wij adviseren u voor melkvee 2 boven elkaar geplaatse rijen met een geleider aan te brengen, op een hoogte van 60cm en 90cm. Voor mestvee en kalveren is 3 rijen aan te raden. Hierbij kan in beide situaties een paalafstand van maximaal 15 meter worden aangehouden. Bij een 2-draads systeem kan een paalafstand tot 20 meter worden toegepast. 

Elektrisch hek voor koeien


Afrastering koeien High Tensile

Een afrastering met High Tensile schrikdraad is een permanente afrastering voor koeien voor de professionele veehouderij. De High Tensile schrikdraad afrastering is onderhoudsvrij en duurzaam. De afrastering kan tot wel 25 jaar staan!

Bij gebruik van Insultimber of ecopalen bij de High Tensile schrikdraad omheining krijgt u 10 jaar garantie. 

High Tensile voor koeien

Voor een goede geleiding is het belangrijk dat de High Tensile schrikdraad omheining goed strak gespannen blijft. U kunt de afrastering spannen met behulp van spanners en trekveren. Bovendien vangt u met de trekveren het krimpen en uitzetten van de afrastering door temperatuursverschillen op. 

Hieronder wordt de permanente koeien afrastering schematisch weergegeven.

 

Wat heb ik nodig voor een equifence-afrastering voor paarden? - Gallagher

1. Gallagher schrikdraadapparaat
2. ElectroMax afrasteringsdraad
3. Elektrisch hek
4. Insultimber hoekpalen

5. Ecopalen
6. Hoekisolators S 
7. Bevestigingsdraadje kort
8. Trekveer

9.   Draadklem
10. Roterende spanner
11. Grondkabel

Mobiele afrastering koeien met rasterspin 

Wilt u een makkelijk te verplaatsen mobiele tijdelijke afrasterig voor uw koeien waarbij u de koeien rantsoenbeweiding kunt geven. Door het toepassen van rantsoenbeweiding, bent u in staat om meer rendement uit uw grasland te halen. 

Verplaatsbare afrastering voor koeien ñ afrastering Gallagher

 Met de rasterspin verplaatst u eenvoudig de afrastering voor uw koeien. Stripgrazen is een vorm van gras management waarbij koeien zich voeden met groeiend gras en kruiden. Voor rantsoenbeweiding met melkvee adviseren wij het unieke stripgraassysteem. Dit systeem bestaat uit rasterspinnen, waarmee u heel éénvoudig het melkvee een nieuwe strip vers gras geeft. De rasterspinnen rollen als een spin over het land. Het melkvee krijgt iedere dag een vers stuk gras en de beweiding van uw land is optimaal. 
 

Mobiele afrastering koeien met ringtoppaal

Het bekendste systeem voor een tijdelijke, oftewel mobiele, afrastering bestaat uit lichtgewicht kunststof palen en kunststof schrikdraad.

De kunststof afrasteringspalen zijn voorzien van het unieke Twist & Lock systeem, zoals getoond op onderstaande video. Hierdoor kan de draad eenvoudig aan de paal worden bevestigd en blijft de draad in de houder zitten. Perfect voor een mobiele afrastering. De afrastering kan in één keer worden opgezet en/of afgebroken. 

Wilt u meerdere diersoorten van verschillende schofthoote bij elkaar- of naast elkaar in de wei zetten? Dan is de multi draad ringtoppaal de beste oplossing. Deze is voorzien van 3 extra isolatoren, waardoor er meedere draden op verschillende hoogtes gespannen kunnen worden. De isolatoren kunnen gemakkelijk op de gewenste hoogte geklikt worden, waardoor u met één paal direct een afrastering heeft voor bijvoorbeeld koeien en schapen.

Afrastering voor koeien elektrificeren van bestaande afrastering 

Heeft u een bestaande omheining van gaas of hout en wilt u deze elektrificeren? Dat kan eenvoudig met afstandsiolatoren. Hierdoor heeft u geen nieuwe afrastering nodig, maar tevens beschermd u met de afstandisolatoren de bestaande omheining. 

Afstandisolatoren voor koeien ñ afrastering Gallagher

Het plaatsen van een kunststof schrikdraad in combinatie met een afstandsisolator op de bestaande afrastering is een snelle en effectieve manier om een bestaande afrastering of een houten hekwerk van schrikdraad te voorzien. Bovendien beschermt u hiermee uw houten hekwerk. 

De afstandsisolator kan worden gebruikt met schriklint, schrikkoord of kunststof schrikdraad. 

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!