België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

Afvoer regenwater

Een goede afvoer van regenwater voorkomt lekkage aan uw woning. Bij WitWay vindt u alle onderdelen om een compleet hemelwaterafvoersysteem aan te leggen. Van regenpijpen en dakgoten tot hulpstukken, wij hebben het. U heeft bij ons een ruime keuze aan materialen en kleuren. Hierdoor vindt u altijd een afvoer voor regenwater die volledig voldoet aan uw wensen. Bestel voordelig uw complete hemelwaterafvoer bij WitWay en profiteer van een snelle verzending!

 

 

 

 

 

 

 

 

Afvoer regenwater in tuin

Wilt u een afvoer voor regenwater in uw tuin laten eindigen? Dan heeft u diverse mogelijkheden. Uiteraard kunt u de bekende regenton plaatsen. Met behulp van één van onze handige vulautomaten laat u het water eenvoudig in de ton stromen. Het is ook mogelijk om de afvoer voor regenwater in uw tuin aan te sluiten op een infiltratiesysteem zoals een zinkput of infiltratiekrat. Deze systemen vangen regenwater op en geven dit in drogere periodes gedoseerd af aan uw tuin. Dit komt uw planten ten goede en bovendien ontlast u hiermee de riolering. Een win-winsituatie!

Afvoer regenwater plat dak

Wilt u een afvoer voor regenwater op een plat dak aanleggen? Dan bent u bij WitWay aan het juiste adres! Wij hebben diverse onderdelen zoals een vergaarbak, kiezelbak en bijpassende bladvangers in ons assortiment. U sluit de vergaarbak eenvoudig aan op andere onderdelen van uw afvoer voor regenwater op het plat dak, zoals een regenpijp. Zo zorgt u ervoor dat hemelwater niet blijft staan, maar gemakkelijk en snel weg kan stromen. Bekijk direct online ons complete assortiment onderdelen!

Afvoer regenwater diameter

U heeft bij WitWay diverse mogelijkheden voor een afvoer voor regenwater. De diameter voor uw regenpijp en hulpstukken is afhankelijk van de grootte van uw dak. Een groot dak vangt meer water op dat allemaal snel verwerkt moet worden. Wij raden dan ook aan om voor daken van 100 m2 of groter een afvoer voor regenwater met een diameter van 100 mm te nemen. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste afmetingen, hebben we hieronder de diverse diameters en het bijbehorende dakoppervlak op een rijtje gezet.

Afmetingen voor een regenpijp:

  • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
  • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
  • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak