België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding

Bonfix alu-pers systeem

Wat is het Bonfix Alu-pers systeem

Het Bonfix Alu-pers systeem is een drukleidingsysteem dat geschikt is voor drinkwater, verwarming (cv-installatie), koelwater en droge perslucht installaties. Het systeem kan zowel bij installaties met een lage als een hoge temperatuur worden gebruikt. Bovendien is het Bonfix alu-pers geschikt voor in- en opbouwmontage.

Het Bonfix Alu-pers syteem is een perssysteem, waarbij met behulp van een perstang de fittingen waterdicht en luchtdicht worden geperst.

 

Gereedschap Bonfix Alu-pers systeem

Voor het bevestigen van de fittingen aan de buizen van het Bonfix Alu-pers systeem heeft u een Bonfix persmachine nodig. Dit is dezelfde machine als voor de Bonfix pressfittingen wordt gebruikt, maar u zet hier dan andere bekken op. De TH - H - U - B - F en CH-profielbek is geschikt voor het monteren van de fittingen van het Bonfix Alu-pers systeem. 

Het is ook mogelijk om de Bonfix handperstang voorzien van deze profielbekken te gebruiken.

De perstang van Henco is ook geschikt voor de Bonfix Alu-pers fittingen! 

Bij WitWay koopt u eenvoudig al het materiaal en gereedschap wat u nodig heeft om de Bonfix Alu-pers fittingen te monteren aan de meerlagenbuis. U kunt precies kiezen welke montage bij uw eigen wensen past en hoe compleet en uitgebreid u de set voor het Bonfix Alu-pers systeem wilt hebben. Bovendien zijn alle materialen en het gereedschap los verkrijgbaar. 

Bonfix Alu-pers systeem Leak Before Press functie (LBP) 

De onderdelen van het Bonfix Alu-pers systeem zijn eenvoudig te controleren op lekkage.De fittingen van het Bonfix Alu-pers systeem zijn uitgevoerd met de Leak Before Press (LBP) functie. Dit betekent dat de fittingen opzettelijk water lekken zolang ze niet zijn geperst. Hierdoor lekken ze water tijdens de verplichte druktest. Het grote voordeel hiervan is, dat een onvolledige persing gemakkelijk kan worden vastgesteld. Als de Alu-pers fittingen correct zijn gemonteerd en geperst, zijn de Alu-pers fittingen luchtdicht en waterdicht. 

Feit: Meer dan 95% van problemen met koppelingen wordt veroorzaakt, doordat vergeten wordt een fitting te persen, de alu-persbuis niet of niet juist ontbramen (of kalibreren) of de buis niet tot de aanslag in de fitting drukken.

Bonfix Alu-pers systeem KIWA en KOMO

Op het Bonfix Alu-pers systeem zit naast het KIWA keurmerk ook het KOMO keurmerk. KOMO is een collectief keurmerk dat in de Nederlandse bouw gebruikt wordt, zowel in Burgerlijke en Utiliteitsbouw als in Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW). De Stichting KOMO beheert deze keurmerken.

Bonfix Alu-pers systeem overgang koperbuis 

Advies afstand bevestigingspunten Bonfix Alu-pers systeem 

De krachten die werken op een installatie worden opgevangen met de leidingbeugels op de bevestigingspunten. Het is belangrijk om deze krachten goed op te vangen. Een bevestigingsbeugel mag nooit worden bevestigd op een fitting, maar wordt altijd aan weerszijden van de fitting bevestigd. Bij een verloop T-stuk fixeert u de buis met de grootste uitwendige diameter. 
De aanbevolen afstand tussen bevestigingspunten van de Alu-pers buis is afhankelijk van de diameter van de toegepaste buis, zoals weergegeven in het onderstaande schema. 

 

 

 

 

 

 

Alu-pers koppelingen eenvoudig monteren
Met alu-pers koppelingen van Bonfix is montage tussen koper en /of verbindingen tussen meerlagenbuis eenvoudig: Werk snel en soepel en zorg voor gedegen en veilige afdichtingen.

- Alu-perskoppelingen zijn voorzien van O-ring met teflon.
- Deze O-ring ligt verdiept in de messing body waardoor de O-ring op zijn plaats blijft.

Overgang maken tussen koper en meerlagenbuis
Een veilige en snelle overgang creëren van koperbuis of cv-buis naar alu-pex buis? Gebruik dan Bonfix alu-pers verloopkoppeling van koper naar meerlagenbuis.  

Combineer deze verloopkoppeling met onze meerlagenbuis (= Bonfix alu-pex buis). Zo blijft de garantie op het systeem bestaan.
 


 

Installatievoorschriften Bonfix alu-pers koppelingen en meerlagenbuis

  1. Knip de meerlagenbuis (ook wel Bonfix alu-pers buis) recht af en op de goede lengte.
    Gebruik hiervoor met een kniptang die hiervoor geschikt is.

  2. Ontbraam de binnen- en buitenkant van de buis door middel van een ontbramer.
    Zo voorkom je dat eventuele bramen de O-ringen kunnen beschadigen.

  3. Schuif de meerlagenbuis in de alu-pers koppeling Bonfix tot deze niet verder kan.
    Controleer of de pershuls in z’n geheel over de buis heen is geplaatst. Dit is te zien via het controlevenster (zie ook 1 van onze afbeeldingen).

  4. Plaats de meerlagenbuis alu-pers koppelingen Bonfix in de juiste positie in de profielbek en pers de koppelingen op de meerlagenbuis. Het verbindingsstuk wordt geperst door de bek van de tang dicht te drukken.

Dat mag maar éénmaal gebeuren, anders kan de sluiting worden beschadigd. De persing niet onderbreken maar volledig voltooien! Het is NIET toegestaan de persverbinding méér dan 1 keer te persen!

Alu-pers koppelingen hoogwaardig messing legering
Goedgekeurd door KIWA: De body van alu-pers koppelingen is van kwalitatief hoogwaardig messing.
Met minimaal loodgehalte van slechts 2.2 %, dus bij uitstek geschikt voor drinkwater.

Alle O-ring zijn gemaakt van peroxide EPDM. Deze pakkingen zijn geschikt voor zowel hoge als lage temperaturen (-20 ºC en 90 ºC) en kan tegen ozon, zuren en water. Goedgekeurd voor drinkwater.

Alu-pers koppelingen ‘Bonfix kwaliteit’
Op dit systeem zit 10-jaar systeemgarantie. De systeem-garantie is alléén van kracht wanneer de buis én de fitting afkomstig zijn van BONFIX B.V. en zijn geïnstalleerd volgens de installatievoorschriften van BONFIX B.V. met een goedgekeurde machine voorzien van TH-, H-, U-, B-, F- en CH-profielbek.