België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Drainage

Drainage voor kruipruimte

Als uw kruipruimte continu blank staat is dit schadelijk voor uw woning. Het water kan de fundering aantasten en ervoor zorgen dat leidingen gaan roesten. Bovendien ontstaan er in een vochtige ruimte snel schimmels die niet goed zijn voor uw gezondheid. Maak een einde aan uw wateroverlast door drainage voor uw kruipruimte toe te passen. De buizen en hulpstukken die u hiervoor nodig heeft, vindt u eenvoudig online bij WitWay. Zo kunt u eenvoudig zelf drainage voor uw kruipruimte aanleggen.

Ringdrainage voor een kruipruimte gebruiken

Als er water onderin uw woning blijft staan bestrijdt u dit het beste door de ringdrainage om uw huis te leggen. Daarom wordt deze vorm van drainage ook wel ringdrainage voor de kruipruimte genoemd. Op deze pagina vertellen we u meer over de werking van deze drainage en hoe u deze het beste kunt aanleggen. Een groot voordeel van ringdrainage voor uw kruipruimte is dat u de buizen alleen rond uw woning legt en niet hoeft te verspreiden over uw gehele tuin.

De werking van drainage bij kruipruimtes

Bij WitWay vertellen we u graag meer over drainage bij kruipruimtes, en de werking hiervan. Het water dat in uw woning blijft staan kan uit de lucht (regen) én uit de omgeving komen (als uw perceel lager ligt dan omliggende percelen). Beide problemen lost u op met drainage. De drainagebuizen zijn voorzien van perforaties en doordat ze in de grond komen te liggen nemen ze regenwater op. Dit wordt vervolgens afgevoerd naar een sloot, vijver of het riool. Wilt u meer weten over drainage voor uw kruipruimte en de werking? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers voor uitgebreid advies.

Het aanleggen van een drainage voor de kruipruimte

Voordat u de drainage voor een kruipruimte gaat aanleggen is het verstandig om het drainagesysteem uit te tekenen. Probeer de buizen zo veel mogelijk in een rechte lijn te leggen, zodat het water goed weg kan stromen. Zorg er ook voor dat u de buizen waterpas legt met een afschot richting de afvoer. Verder kunt u de volgende stappen aanhouden bij het aanleggen van drainage voor uw kruipruimte:

  1. Graaf sleuven van 60 tot 90 cm diep en breng op de bodem een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan.
  2. Plaats de drainagebuizen in de sleuven en vul ze op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde of zand (onder tegels).

De juiste diepte voor drainage voor een kruipruimte

Het werd hierboven al genoemd; voor de juiste diepte voor drainage van uw kruipruimte kunt u het beste een diepte aanhouden van 60 tot 90 cm. Als de buizen op deze diepte liggen heeft het water voldoende ruimte om zich te verzamelen. Legt u meerdere drainageslangen evenwijdig naast elkaar? Houd dan een afstand van 4 tot 7 meter aan tussen de buizen. Hierbij geldt: hoe meer wateroverlast, hoe kleiner de afstand. Het is ook verstandig om voor de drainage van uw kruipruimte qua diepte rekening te houden met de afvoer die uw wilt gebruiken. Als u de buizen bijvoorbeeld wilt aansluiten op het riool en de rioolbuis ligt 80 cm onder het maaiveld, dan dienen de drainagebuizen hoger in de grond te liggen. Dit in verband met het afschot dat nodig is om het water te laten wegstromen.

Diverse soorten drainage voor kruipruimtes

Bij WitWay heeft u de keuze uit diverse drainage soorten voor de drainage kruipruimtes. Wij raden u aan drainage met omhulling te gebruiken. U kunt kiezen uit een kokos of polypropyleen omhulsel. De eerste variant is een natuurlijk materiaal en gaat daarom 5 à 10 jaar mee. U profiteert echter maar liefst 50 jaar als u drainagebuizen koopt met een polypropyleen omhulsel. In het overzicht hieronder ziet u welke drainage soorten voor uw kruipruimte geschikt zijn voor uw grondsoort:

 Soort omhulling   

 Veen- en zandgrond   

 Alle grondsoorten

 Kokos

 Ja

 Nee

 PP450

 Ja

 Exclusief grond met veel roest (ijzer)  

 PP700

 Ja

 Ja

Maak uw keuze en bestel uw drainagebuizen en drainage hulpstukken eenvoudig online bij WitWay. We zorgen voor een snelle levering van uw order!