België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Schrikdraad

Elektrische afrastering

Voor een complete elektrische afrastering, heeft u de juiste onderdelen nodig. Daarom kunt u onderstaand eerst een overzicht vinden van de onderdelen van een permanente afrastering of een mobiele afrastering. Dit overzicht geeft aan welke materialen u nodig heeft voor een complete afrastering!

Elektrische afrastering benodigdheden

1. Schrikdraadapparaat: Kies een schrikdraadapparaat. Om meer te weten over welke schrikdraadapparaten er zijn, klikt u hier.

2. Aarding: Installeer een aardingssysteem. Wilt u weten wat een aardingssysteem precies doet, dan klikt u hier.

3. Testen: Test de werking van uw apparaat, aarding en de afrastering.?

4. Palen: Kies de juiste paal bij uw afrastering. Er zijn verschillende soorten palen. Om voor u de juiste paal te kiezen, kunt u hier meer lezen over de soorten afrasteringspalen die er zijn. 

5. Geleiders: Kies een geleider. U kunt voor uw afrastering verschillende soorten geleiders kiezen. Zo is er schrikdraad van staal, kunststof schrikdraad, schrikkoord en schriklint. U kunt hier meer lezen over de verschillen en de toepassingen. 

6. Verbindingen: Maak de correcte verbindingen. De verbinders die u kiest moeten passend te zijn op uw geleider. Na het kiezen van de voor u juiste geleider, wijst het zich vervolgens vanzelf. 

7. Haspels: Voor het gemakkelijk op -en afrollen van draad of lint bij een verplaatsbare afrastering.?

8. Isolatoren: Kies de juiste isolatoren om op uw palen te bevestigen. Welke isolatoren u kiest is afhankelijk van 2 zaken. Ten eerste is de afrasteringspaal bepalend voor welke soort isolatoren u kunt kiezen en ten tweede is de geleider bepalend voor de soort isolatoren. Na het bepalen van de keuze voor de afrasteringspaal en de soort geleider, kunt u de bijpassende isolatoren uitzoeken. 

9. Doorgangen: Installeer een doorgang. Om uw dieren naar het weiland te kunnen en ze er weer uit te kunnen halen is het noodzakelijk om een doorgang in de afrastering te maken. Voor de doorgang is het belangrijk dat deze geen oorzaak is van verlies van spanning op uw afrastering. Op deze manier behoudt u altijd een betrouwbare en veilige afrastering.

permanente afrastering

 

mobiele afrastering