België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Schrikdraad

Geleiders voor paardenafrastering

U wilt uw paarden veilig binnen de afrastering houden met een geleider die betrouwbaar is. Daarom adviseren wij u om een geleider te kiezen, welke geschikt is voor paarden. 

 

Zoals u weet, is het paard een vluchtdier. Dat betekent wanneer het zich in het nauw gedreven voelt, het paard zal gaan rennen. Voor de geleider van de afrastering voor uw paardenweide zijn 2 apecten belangrijk:

  • de zichtbaarheid van de afrastering
  • een geleider die breekt als het paard onverhoopt in de afrastering rent

Geleiders geschikt voor paarden afrastering

Welke geleider het meest geschikt is hangt af van de vorm en lengte van de afrastering. Voor permanente afrastering zijn andere geleiders geschikt dan voor mobiele afrastering. Hieronder laten wij u de geschikte geleiders voor een paardenweide zien:

  • EquiFence
  • Schriklint
  • Schikkoord

EquiFence geleider voor paardenafrastering 

EquiFence is speciaal ontwikkeld als geleider voor een permanente paardenafrastering. EquiFence heeft een zeer goede geleiding van de sroom. Bovendien is het zeer veilig voor uw paard, doordat er om de stalen kern een speciale coating zit. Deze beschermende kunststof kabel geeft een aanzienlijk verminderde kans op verwonding en blessures. 

Ook heeft de EquiFence geleider voor de paardenafrastering een levensduur zonder onderhoud van 30 jaar en is daarmee een perfecte keuze voor een permanente afrastering voor uw paarden. 

Wij adviseren 3 EquiFence geleider voor paardenafrasteringen boven elkaar te plaatsen, op een hoogte van 65cm, 100cm en 135cm met een paalafstand van maximaal 9 meter. Het voordeel van deze grotere paalafstand (in vergelijking met andere geleiders) is dat u minder materiaal nodig heeft. U kunt Insultimber of ecopalen gebruiken voor deze permanente afrastering voor paarden.

De EquiFence geleider kan strak worden gespannen met behulp van spanners en trekveren. Wij adviseren u trekveren van RVS te gebruiken, gezien de levensduur van de geleider. Tevens worden de trekveren gebruikt om de krimp en uitzetting als gevolg van temperatuursverschillen op te vangen. 

De EquiFence geleider voor paardenafrasteringen is verkrijgbaar in de kleur wit en terra. 

Schriklint geleider voor paardenafrastering 

Schriklint is de best zichtbare geleider voor de paardenafrastering. Het schriklint is in verschillende breedtes verkrijgbaar. Als geleider voor een paardenafrastering is schriklint met een breedte van 40mm het meest geschikt. Dit schriklint kan worden gebruikt bij een permanente afrastering. 

Mocht een paard onverhoopt door paniek toch door de afsluiting breken, dan is Gallagher TurboStar lint de veiligste oplossing. Het TurboStar Lint is schriklint dat relatief eenvoudig breekt bij een doorbraak, waardoor de kans op verwondingen zo klein mogelijk is.

Het TurboStar lint is voorzien van lichtmetalen geleiders en extra sterk door de geleidende kantdraad aan de boven- en onderkant van het lint. Met dit schriklint heeft u stroomgarantie van begin tot eind van uw afrastering om uw kostbare paarden te beschermen, met een onovertroffen duurzaamheid. Op het schriklint zit een UV-garantie van 7 jaar. Daarnaast krijgt u 10 jaar garantie op het schriklint bij gebruik van ecopalen in combinatie met de aanbevolen isolatoren. 

Gallagger paardenafrastering met lint

Schriklint met een breedte van 12,5mm kan worden toegepast bij een mobiele afrastering voor paarden. 

Schriklint is goed geleidend, zelfs over lange afstanden. Bovendien is het schriklint eenvoudig zelf te installeren.

Schrikkoord geleider voor paardenafrastering 

Schrikkoord is speciaal ontwikkeld om als geleider te gebruiken voor uw paardenafrastering. Schrikkoord kan zowel voor permanente als voor semi-permanente afrasteringen worden toegepast. 

Het schrikkoord heeft een  Daarnaast kent het Cord een getwijnde weefconstructie, waardoor een lange levensduur wordt gegarandeerd. Het schrikkoord is uitgevoerd met een soft-touch coating. Mocht uw paard toch in de afrastering terecht komen, dan breekt het schrikkoord, door de lage breekkracht. Hierdoor wordt de kans op verwonding en blessures geminimaliseerd. 

Cord of schrikdraad voor paardenafrastering

 Doordat het schrikkoord geweven is, rekt het niet uit en heeft het een langere levenduur dan andere draden. Het schrikkoord wordt niet uitgerekt en gaat 30% langer mee dan traditioneel schrikkoord. Ook kent het Gallagher schrikkoord een 400% betere geleiding ten opzichte van regulier Cord. Gallagher TurboLine schrikkoord is zelfs geschikt voor afrasteringen langer dan 500 meter. 

Bij gebruik van Insultimber of ecopalen in combinatie met Gallagher schrikkoord heeft u zelfs 10 jaar garantie en 7 jaar UV-garantie. 

Het schrikkoord als geleider voor uw paardenafrastering is eenvoudig door u zelf thuis te installeren.

Voorbeeld van Gallagher Cord afrastering voor paarden

Wij adviseren een bij schrikkoord geleider voor uw paardenafrastering 3 rijen schrikkoord te plaatsen, op een hoogte van 65cm, 100cm en 135cm. U kunt een paalafstand hanteren van maximaal 10 meter. Wij adviseren u Insultimber of ecopalen te gebruiken bij een permanente afrastering. 

Gallagher schrikkoord TurboLine Cord is ook geschikt voor een tijdelijke afrastering. 

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!