België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Pomp met krachtstroom 400 Volt aansluiten

Hoe sluit je een pomp aan op krachtstroom? Je hebt een pomp gekocht met een aansluiting van 400 Volt op de elektriciteit. Maar hoe sluit je deze pomp nu precies aan? In deze blog leggen we je het graag uit. 

Aansluiten pomp krachtstroom 400 Volt

In principe sluit u de pomp aan door de bruine draad met de bruine draad te verbinden, de zwarte draad met de zwarte draad en de grijze draad met de grijze draad. 

In de praktijk is het meest belangrijk om ervoor de zorgen dat de draairichting van de pomp goed is, anders werkt de pomp namelijk niet goed. 

U controleert de draairichting van een bovengrondse pomp, door aan de zijde waar de luchtwaaier te kijken. De luchtwaaier moet dan rechtsom draaien. Dit kun je zien wanneer je de pomp aanzet. Dan zie je welke kant de waaier opdraait. Als het draaien van de waaier te snel gaat, kunt u de pomp weer uitzetten. Nu gaat de waaier steeds langzamer draaien, waardoor u gemakkelijk de draairichting kunt zien. 

Aansluiten pomp krachtstroom fasedraden wisselen

Een andere manier is om te kijken aan welke kant de pomp de meeste druk is als de hoofdkraan grootdeels is dichtgedraaid. Hiervoor is het wel nodig om één keer de fasedraden te wisselen. 

Succes met de klus!

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!