België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

HWA afvoer

Een goede HWA afvoer is essentieel voor uw woning. Het systeem voert hemelwater efficiënt weg en voorkomt zo lekkage. Bij WitWay stelt u zelf eenvoudig uw complete hemelwaterafvoer samen. Van regenpijpen en dakgoten tot infiltratieputten en ophangbeugels, wij hebben wat u zoekt. U heeft een ruime keuze uit materialen, vormen, afmetingen en kleuren. Zo vindt u altijd een afvoersysteem dat volledig aansluit bij uw woning. Bestel alle benodigdheden voor uw HWA afvoer online en profiteer van onze snelle levering!

 

HWA afvoer plat dak

WitWay heeft alles in huis om een goede HWA afvoer voor een plat dak aan te leggen. U bestelt bij ons voordelig een kiezelbak en bijpassende bladvanger. De kiezelbak schuift u in de vergaarbak, stadsuitloop of het verlengstuk om zo het regenwater weg te laten stromen. Al deze onderdelen vindt u in ons ruime assortiment. Wij hebben daarnaast ook regenpijpen en infiltratiesystemen om uw hemelwaterafvoer compleet te maken. Bekijk direct het complete aanbod en stel zelf uw ideale HWA afvoer voor een plat dak samen.

HWA afvoer in de grond 

Met behulp van afvoerbuizen laat u uw HWA afvoer doorlopen in de grond. Zo kunt u het systeem aansluiten op de riolering. Wilt u regenwater opslaan voor later gebruik? Dan heeft u diverse mogelijkheden. U kunt onder andere een regenton plaatsen. Met een handige regenton vulautomaat laat u het regenwater hier eenvoudig in stromen. Ook ondergrondse opslag van regenwater is mogelijk. Door uw HWA afvoer in de grond aan te laten sluiten op een infiltratiekrat, slaat u het water eenvoudig op. Dit infiltratiesysteem geeft, net zoals een zinkput, het water in drogere periodes gedoseerd af aan de grond. Zo ontlast u het riool en helpt u bovendien de platen in uw tuin!

 

HWA afvoer berekenen

Het is belangrijk om, voordat u uw bestelling plaatst, de afmetingen voor uw HWA afvoer te berekenen. Het afvoersysteem moet namelijk over voldoende capaciteit beschikken om ook bij hevige regenval het water snel weg te kunnen leiden. Is uw dakgoot of regenpijp te klein, dan kan het water niet snel genoeg weg en loopt u risico op lekkage. Dit willen we uiteraard voorkomen. Daarom helpen we u graag als u de maten voor uw HWA afvoer gaat berekenen. Onderstaand ziet u een overzicht van de ideale afmetingen voor mastgoten, bakgoten en regenpijpen per dakoppervlak.

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Afmetingen voor een regenpijp:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

HWA afvoer diameter

Bij WitWay kunt u een regenpijp voor uw HWA afvoer met een diameter van 80 en 100 mm bestellen. Ook de hulpstukken zijn leverbaar in deze afmetingen. Let bij het bestellen altijd goed op of alle onderdelen dezelfde doorsnede hebben. Alleen dan kunt u ze eenvoudig aan elkaar bevestigen. Om te bepalen welke HWA afvoer diameter het beste is, heeft u de maat van uw dak nodig. Voor kleine en middelgrote daken raden wij regenpijpen met een doorsnede van 80 mm aan. HWA-buizen van 100 mm zijn het meest geschikt voor daken met een groot oppervlak. Heeft u vragen over de ideale afmetingen voor uw regenpijpen en dakgoten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.