België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten zijn de perfecte oplossing voor een goed werkend hemelwaterafvoersysteem. Bij Witway hebben we alles wat je nodig hebt voor een effectief infiltratiesysteem, en we bieden deskundig advies om je te helpen overtollig water tegen te gaan. Naast infiltratiekratten vind je bij ons ook andere producten voor waterbeheer, zoals dakgoten en regenpijpen, die je eenvoudig kunt combineren met je infiltratiekratten. Lees verder om te ontdekken wat infiltratiekratten zijn, hoe ze werken en hoeveel kratten je nodig hebt voor jouw situatie.

Wat zijn infiltratiekratten?

Infiltratiekratten zijn ondergrondse modules die ontworpen zijn om regenwater op te vangen en langzaam in de bodem te laten infiltreren. Ze bestaan uit een stevig, waterdoorlatend materiaal dat fungeert als filter, waardoor zand en stenen worden tegengehouden. Hierdoor stroomt alleen schoon water door naar de bodem, wat ideaal is voor hergebruik en het aanvullen van het grondwater. Infiltratiekratten helpen bij het voorkomen van wateroverlast door overtollig regenwater efficiënt te beheren en terug te voeren naar de natuurlijke waterkringloop.

De voordelen van infiltratiekratten op een rij

Wat zijn nu de voordelen van infiltratiekratten? Het gebruik van infiltratiekratten biedt verschillende voordelen. Ze voorkomen dat overtollig water op je terras blijft staan, waardoor wateroverlast en het aantrekken van muggen wordt vermindert. Daarnaast helpen infiltratiekratten de grondwaterspiegel in je tuin te verhogen, wat vooral nuttig is tijdens droge periodes. Dit is gunstig voor de gezondheid van je planten.

Infiltratiekratten dragen ook bij aan het verminderen van waterafvoer naar het riool, wat het risico op overstromingen verkleint en de belasting van waterzuiveringsinstallaties vermindert. Deze infiltratiekratten zijn flexibel en kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke eisen van jouw project. Bovendien zijn ze onderhoudsarm en eenvoudig te combineren met andere waterbeheermaatregelen. Kortom, infiltratiekratten zijn een duurzame oplossing voor regenwaterbeheer die zowel jouw tuin als het milieu ten goede komt.

Interessant weetje: infiltratiekratten ondersteunen het natuurlijke waterpeil, wat bijdraagt aan het voorkomen van overstromingen en het behoud van waterbronnen.

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Beheer en opslag van regenwater
  • Duurzame waterafvoer
  • Milieuvriendelijk
  • Flexibel systeem

Hoe installeer je infiltratiekratten op de juiste manier?

Het installeren van infiltratiekratten is eenvoudig. Het belangrijkste is dat je de krat horizontaal in de grond plaatst op de gewenste locatie. De diepte van de infiltratiekrat hangt af van de belasting van de bovenliggende grond. Voor lichte belasting is een diepte van 30 cm voldoende, terwijl bij zware belasting een diepte van 80 cm wordt aanbevolen.

Voor een optimale werking is het aan te raden om een laag drainagezand van ongeveer 30 cm rondom de krat aan te brengen. Dit helpt om zand en steentjes uit de krat te houden, waardoor de levensduur van de infiltratiekrat wordt verlengd. Het plaatsen van een zandvangput vóór de krat kan helpen om harde materialen op te vangen en verdere schade te voorkomen.

Waar kunnen infiltratiekratten worden toegepast?

Infiltratiekratten zijn veelzijdig en kunnen op verschillende plaatsen worden gebruikt waar regenwaterbeheer belangrijk is. Ze zijn ideaal voor onder terrassen en opritten, waar water snel ophoopt. Ook in tuinen en onder gazons bieden infiltratiekratten een effectieve oplossing voor waterafvoerproblemen.

Hoeveel infiltratiekratten heb ik nodig?

Bij Witway vind je infiltratiekratten in verschillende maten. Om te berekenen hoeveel infiltratiekratten je nodig hebt, vermenigvuldig je het aantal vierkante meters verhard oppervlak met de hoeveelheid regenwater. Gemiddeld valt er zo’n 20 liter water per vierkante meter.

Bijvoorbeeld: Voor een oppervlak van 10 m² heb je een capaciteit van minimaal 200 liter nodig. Heb je hulp nodig bij het berekenen van de hoeveelheid infiltratiekratten in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Alles voor een goed functionerend hemelwaterafvoersysteem online

Bij Witway profiteer je van diverse voordelen bij het aanschaffen van infiltratiekratten. Ons uitgebreide online assortiment zorgt ervoor dat je altijd de juiste kratten vindt die aan jouw eisen voldoen. Daarnaast bieden we scherpe prijzen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald.

Onze snelle levering zorgt ervoor dat je jouw bestelling snel in huis hebt, zodat je direct aan de slag kunt met de aanleg van jouw hemelwaterafvoersysteem. Bovendien kun je rekenen op persoonlijk advies van onze deskundige medewerkers, die je helpen de beste keuze te maken voor jouw specifieke situatie. Bij Witway ben je verzekerd van topservice en hoogwaardige producten! Wanneer je meer informatie wilt over onze infiltratiekratten en hun werking, neem dan contact met ons op voor deskundig advies voor jouw situatie.

Filters