België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

Infiltratiekratten

Als u een goed functionerend hemelwaterafvoersysteem wilt aanleggen, bent u bij WitWay aan het juiste adres! Met onze infiltratiekratten en -putten zorgt u voor een goed infiltratiesysteem dat wateroverlast tegen gaat. Daarnaast hebben wij onder andere dakgoten, regenpijpen en een vergaarbak om water weg te leiden van uw woning. U vindt al onze infiltratiekratten en overige benodigdheden in ons uitgebreide assortiment!

Infiltratiekratten werking

Bij WitWay krijgen wij vaak vragen over onze infiltratiekratten en de werking ervan. Net zoals infiltratieputten, ook wel zink- of zakputten genoemd, vangt een krat regenwater op. Daarnaast fungeert het als een opslag indien de grond verzadigd is. Hierdoor kan hemelwater ook bij zware neerslag de grond in zakken en heeft u geen last van waterplassen.

Het infiltratiekrat is omwikkeld met een sterke, waterdoorlatende stof, die daarnaast werkt als een zeef. Materialen zoals zand en steen worden zoveel mogelijk uit het water gehaald. Hierdoor houdt u schoner regenwater over dat perfect is voor hergebruik. Wilt u meer weten over onze infiltratiekratten en de werking ervan? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag.

Tip! Het is mogelijk dat zand en kleine steentjes ondanks de goede filter toch in uw infiltratiekrat terecht komen. Deze materialen kunnen het krat beschadigen. Door een zandput voor het krat te plaatsen voorkomt u dat harde materialen in het krat terechtkomen. Hierdoor verlengt u de levensduur van uw infiltratiekrat.

Infiltratiekratten plaatsen

Het is bijzonder eenvoudig om infiltratiekratten te plaatsen. U hoeft hiervoor geen professional in te schakelen. Het krat plaatst u horizontaal op de gewenste plek in de grond. Voor een optimale werking is het verstandig een laag drainagezand van ongeveer 30 cm rond het krat te leggen. Hoe diep u het infiltratiekrat plaatst, hangt af van de belasting van de bovenliggende grond. Bij weinig tot geen belasting raden wij aan de infiltratiekratten te plaatsen op een diepte van minimaal 30 cm. Rijdt er veel of zwaar verkeer over de plaats van het krat? Dan is een minimale diepte van 80 cm gewenst.

Infiltratiekratten berekening

Bij WitWay vindt u infiltratiekratten in verschillende afmetingen. Met behulp van onze infiltratiekratten berekening kunt u zelf uitrekenen welk formaat het meest geschikt is voor uw situatie. U heeft voor deze som alleen het aantal vierkante meters verhard oppervlak nodig. Per m2 valt gemiddeld 20 liter water. Als we uitgaan van een oppervlak van 10 m2, ziet de infiltratiekratten berekening er als volgt uit: 10 m2 x 20 liter = een capaciteit van minimaal 200 liter.

Infiltratiekratten tuin

Het plaatsen van infiltratiekratten in uw tuin heeft vele voordelen. Er blijft bijvoorbeeld geen overtollig water op uw terras staan. Hierdoor heeft u geen last van waterplassen en ook minder last van muggen. Daarnaast verhoogt u met infiltratiekratten in uw tuin de grondwaterspiegel. Hierdoor blijft de grond ook in droge periodes vochtig. Dit komt de planten in uw tuin ten goede.

Infiltratiekratten in uw tuin zorgen er daarnaast voor dat er minder water naar het riool stroomt. Hierdoor is er minder snel sprake van overstort en wordt de zuiveringsinstallatie minder belast. Kortom: een infiltratiekrat heeft voordelen voor u, uw tuin en het milieu!

Infiltratiekratten kopen

U kunt bij WitWay eenvoudig online uw infiltratiekratten kopen. Deze vindt u in ons uitgebreide assortiment infiltratiesystemen. Naast kratten hebben wij ook zinkputten in ons aanbod. Deze zijn in diverse modellen leverbaar. Zo vindt u bij ons onder andere een infiltratieput die u met behulp van een pvc afvoer kunt aansluiten op de regenpijp.

Zo wordt het water van uw dak direct de grond in geleid. Deze putten geven, net als de infiltratiekratten in uw tuin, het water geleidelijk aan de grond af. Als u besluit bij ons uw putten en infiltratiekratten te kopen, profiteert u van scherpe prijzen. Daarnaast zorgen wij voor een snelle verzending van uw bestelling!