België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Invoerbocht

Een invoerbocht wordt gebruikt voor de invoer van leidingen naar de meterkast. Welke lengte invoerbocht u nodig heeft wordt bepaald door de afstand van de meterkast naar de buitenzijde van de fundering. De invoerbocht, ook wel mantelbuis uit één stuk genaamd, moet van de meterkast tot en met de fundering uit één stuk bestaan en mag niet tussentijds worden verlengd. 

 

Invoerbochten meterkast

Voor de aansluitleidingen naar de meterkast toe worden mantelbuizen uit één stuk gebruikt. Wilt u lezen aan welke eisen een meterkast moet voldoen en waar deze geplaatst moet worden? Kijk dan op onze adviespagina meterkast

De invoerbochten zijn in een set verkrijgbaar. De invoerbochten van de set hebben allemaal verschillende kleuren. De gele variant wordt gebruikt voor de gasleiding. De bocht met de kleur grijs wordt gebruikt voor de elektra en de kleur blauw is bestemd voor de aansluiting van de waterleiding. De invoerbochten komen uiteindelijk uit in de meterkast in de meterkastvloerplaat. WIlt u meer weten over de meterkastvloerplaat en hoe u deze moet installeren? Kijk dan op onze adviespagina meterkastvloerplaat.

invoerbocht gasInvoerbocht eisen

Aan de kwaliteit, de doorsnede en de wanddikte van de invoerbochten worden eisen gesteld. De eis voor de invoerbocht geel (voor gas) is dat deze een diameter moet hebben van 63 mm met een wanddikte van 3,0 mm. De buigstraal moet minimaal 500 mm zijn. De invoerbocht grijs (voor elektra) heeft als eis dat de diameter 50 mm moet zijn met een wanddikte van 3,2 mm. Ook hier is vereist dat de buigstraal minimaal 500mm is. 

invoerbocht elektra

In Nederland komen zettingen en verzakkingen van de ondergrond geregeld voor. Daarom is het belangrijk dat de krachten die daarbij vrijkomen geen schade kunnen aanrichten. 
U kunt eenvoudig een test uitvoeren. De invoerbocht voor gas moet kunnen worden belast, zonder dat deze verdraait of verschuift. Dit kunt u met de hand conrtroleren door er druk op uit te oefenen. 

Het is vereist dat de invoerbocht van de meterkast tot de buitenzijde van de fundering uit 1 stuk bestaat. Het is niet toegestaan om tussentijds te verlengen.

invoerbocht afstand

Als de lengte van de nvoerbocht meer dan 2 meter is, moet de mantelbuis met beugels aan de vloerconstructie bevestigd worden. De afstand tussen de beugels mag maximaal 1,5m zijn. 

De invoerbochten moeten haaks door de funderingsbalk lopen. Hiervan mag zowel verticaal als horizontaal maximaal maar 5 graden worden afgeweken. 

funderingsdoorvoer

Ald de funderingsbalk niet diep genoeg onder het maaiveld naar beneden uitsteekt, dan wordt er een gevelpassage op de funderingsbalk geplaatst, waar de invoerbocht doorheen gaat. 

Verder moet de invoerbocht, nadat deze is vastgezet, een trekkracht van minimaal 60 kg en een drukkracht van 400 kg kunnen verdragen.

gevelpassage

Invoerbochten online

Bestel eenvoudig uw invoerbochten online bij WItWay voor een scherpe prijs. Of u nu 1 of een set invoerbochten nodig heeft, bij ons worden ze gewoon bij u thuis afgeleverd. Wel zo makkelijk, zeker wanneer de invoerbochten erg lang zijn.

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!