België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Meterkastvloerplaat plaatsen

Bij het aanleggen van de meterkast of meterruimte komen door de bodem van de meterkast een aantal leidingen uw huis binnen. Welke leidingen komen er binnen en aan welke eisen moeten deze leidingen en de bodem van de meterkast aan voldoen? 

Wilt u lezen aan welke eisen uw meterkast moet voldoen en hoe u deze maakt. Kijk dan op onze adviespagina meterkast.

Meterkastvloerplaat

Meterkastvloerplaat KOMO

Voor de vloer van de meterkast adviseren wij u om een prefab meterkastvloerplaat te gebruiken met KOMO-keur. Buiten dat deze afwerking voorkomt dat er ongedierte en kou uw huis binnendringt, zorgt een meterkastvloerplaat KOMO er ook voor dat de mantelbuizen uit 1 stuk, ook wel invoerbochten genoemd, trekvast kunenn worden bevestigd. 

De meterkastvloerplaat is voorzien van een aantal sparingen, die afgedopt zijn. Zo blijft de meterkastvloerplaat afgesloten. Indien u de opening of sparing gaat gebruiken door er een leiding via een invoerbocht door te trekken, verwijdert u de dop.

De openingen in de meterkastvloerplaat hebben verschillende afmetingen. Voor de aansluiting van een invoerbocht voor een gasleiding, gebruikt u de opening waar een mantelbuis met een diameter van 63 mm in past.

En voor een aansluiting van een elektriciteitsleiding, gebruikt u de opening met een diameter van 50mm. 

invoerbocht gas

invoerbocht elektra

 

 

 

Meterkastvloerplaat plaatsen

Als de meterkast breder is dan 75 centimeter, dan wordt voor de plaats van de meterkastvloerplaat en de sparingen het midden van de deur van de meterkast als richtpunt genomen.

Via de sparingen komen de mantelbuizen uit in de meterkast. Sparingen lijnen bij voorkeur links uit. Als u de linkersparing gebruikt, dan mag de rechter elektrasparing niet gebruikt worden. De rechtersparingen in de meterkastvloerplaat worden alleen gebruikt als de meterkast dicht op de gevel is geplaatst, omdat anders de minimale buigstraal niet bereikt kan worden.

Let op: De stijgende leiding voor koud water mag in de meterruimte niet naar links of naar rechts verplaatst worden. 

De invoerbochten voor gas, elektra en andere voorzieningen moeten minimaal 20mm boven de meterkastvloerplaat uitsteken. Daarnaast moeten de mantelbuizen verticaal en haaks op de meterkastvloerplaat komen. Scheef geplaatste invoerbochten kunnen worden afgekeurd en het kan ertoe leiden dat de meter niet wordt geplaatst.

Meterkastvloerplaat

meterkastvloerplaat
 

 

 

 

 

Wilt u lezen hoe u de mantelbuizen uit een stuk of invoerbochten plaatst? Lees dan onze adviespagina over invoerbochten

Meterkastvloerplaat kopen

Een meterkastvloerplaat koopt u eenvoudig en voor een scherpe prijs bij WitWay. Profiteer daarnaast van onze professionele service en snelle levering. Heeft u nog vragen over de toepassing van de meterkastvloerplaat? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag verder!

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!