België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

Regenafvoer

Een goed functionerende regenafvoer is bijzonder belangrijk. De kans op lekkage wordt aanzienlijk verkleind als hemelwater snel wordt weggeleid. Welk afvoersysteem het meest geschikt is voor uw situatie, hangt volledig af van uw woning en wensen. Bij WitWay vindt u een ruim assortiment dakgoten, regenpijpen en hulpstukken in diverse afmetingen en kleuren. Bekijk direct ons complete aanbod online en stel eenvoudig uw eigen regenafvoer samen!

Regenafvoer PVC

Met een regenafvoer van PVC kiest u voor een hoogwaardig systeem. Het sterke materiaal is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Felle zon, vrieskou of storm, PVC doorstaat het allemaal. U heeft bij ons een ruime keuze uit kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hemelwaterafvoer in blauw, rood of zwart? Het is allemaal mogelijk! Combineer het stijlvolle met het praktische met een regenafvoer van PVC van het vooraanstaande merk Nicoll. Bestel direct voordelig bij WitWay.

Regenafvoer zink

Bent u op zoek naar een hemelwaterafvoer met een lange levensduur? Dan zit u goed met een regenafvoer van zink! Dit materiaal is bijzonder sterk en bovendien corrosiebestendig. Hierdoor zult u jarenlang profijt hebben van uw regenafvoer van zink. U kunt bij ons zowel een dakgoot als een regenpijp van dit materiaal bestellen. Ook bijpassende hulpstukken vindt u in ons uitgebreide assortiment. WitWay is dé plek om een hoogwaardige hemelwaterafvoer zink te bestellen!

 

Regenafvoer berekenen

Het is belangrijk om de maten voor uw regenafvoer goed te berekenen. De dakgoten en regenpijpen dienen over voldoende capaciteit te beschikken om hemelwater snel af te kunnen voeren. Een te kleine dakgoot of regenpijp kan mogelijk overstromen en zo voor lekkage zorgen. Bij WitWay vinden we het belangrijk dat u de afmetingen voor uw regenafvoer goed kunt berekenen. Daarom hebben wij de minimale maten voor mastgoten, bakgoten en regenpijpen voor u op een rijtje gezet.

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Afmetingen voor een regenpijp:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Let op! De maximale hoeveelheid regenwater die verwerkt kan worden geldt per buis. Met behulp van de bovenstaande cijfers kunt u zelf het aantal benodigde regenpijpen berekenen. Als u bijvoorbeeld een dakoppervlak van 200m2 heeft, dan dient u minimaal twee regenpijpen met een diameter van 100 mm te installeren om het regenwater goed af te kunnen voeren.

Regenafvoer aanleggen

U kunt zelf moeiteloos uw regenafvoer aanleggen. Bij WitWay vindt u hiervoor niet alleen de bovengrondse onderdelen, maar ook de ondergrondse. Zo bestelt u bij ons eenvoudig een infiltratiesysteem zoals een zinkput of infiltratiekrat. Deze producten slaan regenwater op en geven dit later gedoseerd af aan de grond. Dit komt de planten in uw tuin ten goede en u ontlast bovendien het riool! Bestel vandaag nog alle benodigde onderdelen en wij zorgen ervoor dat u snel uw regenafvoer kunt aanleggen.