België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Hemelwaterafvoer

Regenwater opvangen

Regenwater wordt van oudsher opgevangen in het riool. Dit geeft een grote belasting voor de buitenriolering, waardoor bij een hevige regenbui het riool overbelast raakt en de straten blank komen te staan. Ook is het een onnodige belasting voor de waterzuiveringsbedrijven om relatief schoon water te zuiveren voor een drinkwateroplossing. Het regenwater kan prima gebruikt worden voor het bewateren van de planten in de tuin. Gelukkig hebben steeds meer mensen hier oog voor om het opgevangen regenwater te gebruiken voor een duurzame en milieuvriendelijke manier om je tuin te voorzien van water.

Er zijn drie effectieve methoden om regenwater op te vangen en te benutten: de klassieke regenton, een ondergrondse tank en een geavanceerd infiltratiesysteem.

De klassieke regenton

Een regenton is een eenvoudige en kosteneffectieve manier om regenwater op te vangen. Deze tonnen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en maten, zodat ze perfect in elke tuin passen. Door regenwater op te vangen in een regenton, verminder je niet alleen je waterrekening, maar draag je ook bij aan het verminderen van de belasting op het openbare rioolstelsel.

Tip: Plaats regentonnen bij de regenpijpen van je dak om optimaal gebruik te maken van regenwater.

Ondergrondse tank

Voor wie meer opslagcapaciteit nodig heeft, biedt een ondergrondse tank een uitstekende oplossing. Deze tanks kunnen grote hoeveelheden regenwater vasthouden, ideaal voor tuinen met veel beplanting. Ondergrondse tanks zijn discreet en nemen geen waardevolle ruimte in de tuin in beslag. Ze zijn ook bestand tegen weersinvloeden en zorgen voor een constante watervoorraad, zelfs tijdens droge periodes.

Tip: Combineer een ondergrondse tank met een slimme pomp voor geautomatiseerde bewatering.

Geavanceerd infiltratiesysteem

Voor degenen die streven naar een geavanceerde en volledig geïntegreerde oplossing, is een infiltratiesysteem een slimme keuze. Dit systeem vangt niet alleen regenwater op, maar het zorgt er ook voor dat het water direct in de bodem wordt geïnfiltreerd. Hierdoor wordt wateroverlast voorkomen en wordt het grondwater aangevuld. Moderne infiltratiesystemen zijn vaak voorzien van filters en technologieën om het regenwater te zuiveren voor gebruik in de tuin.

Leuk Weetje: Regenwater is van nature zacht en vrij van kalk, waardoor het ideaal is voor het bewateren van planten.

Door regenwater op te vangen, dragen we bij aan een duurzamere levensstijl en verminderen we de afhankelijkheid van kostbaar kraanwater. Kies de methode die het beste bij jouw behoeften past en maak van je tuin een groen paradijs dat gedijt op de kracht van regenwater.