België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Open tot 17.30 uur
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Sander Marijnissen

WitWay is in 2020 een samenwerking aangegaan met Sander Marijnissen. Samen willen we ons hard maken voor vrolijke en goed presterende paarden in Nederland.

Sander Marijnissen sponsoring

Sander heeft zijn sporen verdiend in de dressuursport en is nog steeds een bekend gezicht op het wedtrijdterrein. Sander runt samen met zijn vriendin Deborah een dressuurstal in Noord-Holland.

Sinds 2020 is er een samenwerking tussen Dressuurstal Marijnissen enerzijds en WitWay Webshops anderzijds.

Sander Marijnissen paardenwelzijn

We zijn de samenwerking aangegaan met als doel om de paarden in Nederland gezonder te laten worden, zowel mentaal als fysiek.

Als paardenliefhebber heb je het beste voor met je paard. Je wilt dat je paard gezond is en dat hij goed in zijn vel zit. Daar probeer je alles voor te doen. De laatste jaren is er steeds meer oog voor het paardenwelzijn in Nederland. Zo is er een norm gesteld hoeveel vierkante meter een paardenbox zou moeten hebben, staan paarden meer in de wei en is prikkeldraad om een weiland bijna helemaal verdwenen in Nederland.

Sander Marijnissen geeft aan: Paardenwelzijn is essentieel voor goede presaties in de sport en voor een goede gezondheid voor je paard. Kijk maar naar jezelf. Als jij blij bent, heb je meer energie om iets te gaan doen. Je werklust neemt toe. En als je regelmatig sport en een goede conditie hebt, ben je fitter en krijg je meer energie.
Met een paard is dat niet anders. Van nature is een paard een dier wat de hele dag afwisselende lichte beweging heeft. Dat houdt hem fit, maar het helpt de kans op een aantal aandoeningen zoals koliek en hoefbevangenheid te verkleinen. Bovendien voorkomt het verveling, dat is weer goed voor zijn mentale gezondheid.

Sander Marijnissen afwisselende training

Sander Marijnissen ziet dat er de afgelopen jaren steeds meer aandacht is gekomen voor het aanbieden van een afwisselende training van je paard. Steeds meer mensen houden longeren als een vast onderdeel in de week. Niet alleen bij jonge paarden, maar ook als paarden verder in de opleiding zijn.

Daarnaast is een ritje in het bos en rijden op het strand op een leuke manier onderdeel van de training geworden. Hoe heerlijk is het om op het strand een rechte lijn proberen te rijden en in elke gang te schakelen met je paard, zolang als je wilt, zonder beperking van het einde van de lange zijde van de rijbaan?

Maar ook in het bos kun je tempowisselingen heel mooi oefenen. Dit houdt je paard werkwillig. Hij moet ten slotte voor je willen werken. Maar jij kan ervoor zorgen dat hij dat wil!

Sander Marijnissen dagprogramma

Naast de afwisseling in het soort training, is het ook belangrijk om oog te hebben voor een dagprogramma voor je paard. Bij Sander Marijnissen hebben de paarden een soort dagprogramma, waarbij ze worden bezig gehouden. Dit voorkomt verveling en geeft ze door de dag heen meerdere keren lichte beweging.

Een half uur in de stapmolen, geeft de paarden lichte beweging en een afwisseling van staan in de stal.

Gedurende het weideseizoen is het heerlijk voor je paard om in de wei te staan met een goede omheining van schrikdraad. Want we zijn zuinig op onze paarden!

Maar niet iedereen heeft de beschikking over voldoende ruimte voor een weiland. Bovendien laat het weer in Nederland het niet toe om de paarden het hele jaar door in het weiland te laten spelen.

Sander Marijnissen paddock

Een paddock is hier een prima oplossing voor. Een paddock neemt minder ruimte in beslag dan een weiland. Dus als er geen ruimte op stal is voor een weiland, is er wellicht wel ruimte voor een paddock. Bovendien is de paddock een mooie vervanging voor het weiland buiten het weideseizoen.

Maar dan is het wel essentieel dat de paddock het hele jaar door goed is. Hierbij hebben we de kennis van Sander Marijnissen en de kennis van Witway gebundeld. Samen hebben we een paddock ontwikkeld, waarbij overtollig water snel kan worden afgevoerd. Daarnaast voorkomt het waterpeil van de paddock dat de paddock te droog wordt. Hierdoor kunt u het hele jaar gebruik maken van de paddock.

Wilt u meer lezen over deze paddock? Bekijk dan onze blog "paddock".

Filters