België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
InstallatiePVC AfvoerDakgotenDrainageWatertechniekTyleenBeregeningAgriElektraBlog

Tussenpalen plaatsen

Het plaatsen van tussenpalen

U plaatst de tussenpalen van de elektrische afrastering nadat u de hoekpalen eerst heeft geplaatst. In de blog "hoekpalen plaatsen" leggen we u stap voor stap uit hoe u de hoekpalen plaatst. Als de hoekpalen zijn geplaatst is het tijd om de tussenpalen van de elektrische afrastering te plaatsen.

Stap 1:
De hoekpalen zijn geplaatst (stap 3) en u wilt nu de tussenpalen plaatsen. Om de positie van deze tussenpalen juist te bepalen adviseert Gallagher u om eerst de geleider van hoekpaal tot hoekpaal te bevestigen en deze op te spannen. De tussenpalen kunnen dan evenwijdig met de opgespannen geleider gepositioneerd worden. Zo heeft u een perfecte lijn.

Het spannen van de geleider wordt met een speciale draad spanner gedaan Span het draad op tussen de hoekpalen

Stap 2:
Meet de afstand tussen de hoeken en plaats de tussenpalen zo dat er gelijke afstanden tussen de palen ontstaan.

Stap 3:
De tussenpalen worden geplaatst met een onderlinge paalafstand die varieert van 7 tot 40 meter. Dit is afhankelijk van het gebruikte material, de type afrastering en het landschap.

TypePaalafstandOpmerkingen
High-tensile draad10-40m40m bij gebruik van battingen
EquiFence9m
Lint7 – 9 mTurbostar 9m
Cord8 - 10mTurboline 10m
Vidoflex10 - 12mTip:

Met de trekveer houdt u de geleider (van toepassing bij High Tensile draad en Equiwire) bij warm én koud weer altijd strak en elastisch. Gebruikt u trekveren, dan mag u de paalafstand verdubbelen. Dat scheelt behoorlijk in de kosten en bovendien blijven de hoekpalen beter staan en heeft u minder onderhoudswerk aan de afrastering.