België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Waterleiding, Beregening, tyleenslang

Tyleen koppeling aansluiten

Bij het aanleggen van een waterleiding van tyleen worden tyleen koppelingen gebruikt om onder andere een aftakking te maken in de waterleiding, om twee waterleidingen van tyleen aan elkaar te monteren of om een kraan aan te sluiten op een tyleenslang. 

Tyleen koppeling aansluiten afbramer

afbraamapparaat

Om een tyleen koppeling aan te sluiten, zaagt u eerst de tyleenslang op maat. U kunt hiervoor een buizenschaar gebruiken. zoals deze populaire rode buizenschaar. Zorg ervoor dat de zaagsnede recht is, zodat u de tyleen koppeling straks goed kunt aansluiten. Vervolgens gebruikt u een afbraamapparaat om de bovenzijde van de tyleenslang af te schuinen en eventuele bramen te verwijderen. Wanneer dit niet goed gebeurt is de kans groot dat de rubberen ring in de tyleenkoppeling scheef gaat zitten waardoor de verbinding later lekt.

Dit kunt u voorkomen door de afbramer te gebruiken. Hierdoor heeft u een perfect aangeschuinde slang, waardoor de verbinding moeiteloos in elkaar schuift. 

Tyleen koppeling aansluiten wartelmoer

Tyleenkoppeling

Daarna schroeft u de wartelmoer van de tyleenkoppeling los, totdat 3/4 deel van het schroefdraad van de tyleenkoppeling zichtbaar wordt. Dit is voldoende om de tyleenslang op de tyleenkoppeling aan te sluiten. Het is niet nodig om de wartelmoer helemaal van de koppeling los te draaien of te verwijderen. 

 

 

Tyleen koppeling aansluiten stootrand

tyleen koppeling aansluiten

Nadat u de wartelmoer van de tyleen koppeling voor 3/4 deel heeft losgedraaid, meet u de afstand vanaf de bovenzijde van de wartel tot aan de stootrand van de tyleen koppeling. Deze afstand tekent u vervolgens af op de tyleenslang. Dan ziet u straks eenvoudig of de tyleenslang voldoende ver in de tyleenkoppeling is gemonteerd. 

 

 

Tyleen koppeling aansluiten tyleenslang

Tyleen koppeling aansluiten

Om de tyleenkoppeling aan te sluiten op de tyleenslang, duwt u nu de tyleenslang in de tyleenkoppeling tot aan de stootrand. U voelt dat de tyleenslang niet verder in de tyleenkoppeling kan als u tegen de stootrand duwt. Tevens kunt u nakijken of u de tyleenslang ver genoeg in de tyleenkoppeling heeft geduwd, doordat het markeringspunt nu nog net of net niet meer zichtbaar is. 

Om het monteren van de tyleenkoppeling aan de tyleenslang makkelijker te maken, kunt u het einde van de tyleenslang insmeren met een KIWA goedgekeurd glijmiddel, Griffon Blue gel.

Daar vervolgens de wartels met de hand goed vast met voldoende kracht. Voor de wartel van 40 mm of groter raden wij u aan om een speciale montagesleutel te gebruiken. 

Tyleen koppeling aansluiten vragen

Heeft u nog vragen over het aansluiten van een tyleenkoppeling? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder. 

WitWay: Voor degenen die het gaan maken!