België

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, adviseren wij u om verder te shoppen op onze Belgische webwinkel.

Nu op de gehele uitverkooppagina 20% korting met de actiecode: UITVERKOOP
Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
account
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
Overig

Verstopte afvoer

Het is erg vervelend als een PVC buis van de afvoer verstopt zit, maar geen paniek. Er zijn een 3-tal mogelijkheden om de verstopping te verhelpen.

1) Gootsteenontstopper; Met behulp van een gootsteenontstopper kunt u proberen om de afvoer weer open te krijgen. Door de gootsteenontstopper op en neer te bewegen, ontstaat er druk in de leidingen, waardoor de afvoerbuis weer vrij kan komen.


2) Ontstoppingsveer; Dit is een lange veer die in de afvoerleiding gaat. Wanneer u merkt dat u tegen de verstopping aanzit, geeft u korte stootjes. Hiermee probeert u de prop of het vuil te verwijderen.


3) Ontstoppingsmiddel; Dit is een chemisch middel dat het vuil als het ware oplost. Een bijkomend nadeel van dit middel is, dat het de afvoerleiding ernstig kan beschadigen. U giet het ontstoppingsmiddel (volgens de gebruiksaanwijzing) in de afvoer en spoelt daarna de afvoerleidingen goed door, om onnodige schade aan de leidingen te voorkomen. Zorg er voor dat u beschermende kleding en een veiligheidsbril op doet, om persoonlijk letsel te voorkomen.